ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μπέζος: Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους

Μπέζος: Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
56

Για το σύμφωνο συμβίωσης και τη δυνατότητα των ομόφυλων ζευγαριών να κάνουν και να υιοθετούν παιδιά μίλησε ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς την υιοθεσία και τη συμφωνία του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης.

«Είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης χωρίς συζήτηση και έχω και πάρα πολλούς φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι και με μεγάλη προσωπικότητα και πολύ μεγάλο έργο πίσω τους, όμως το θέμα του παιδιού είναι πολύ λεπτό και δεν μπορεί να απαντά κανείς, έτσι, ελαφρά τη καρδία. Δεν συμφωνώ προς το παρόν» σημείωσε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «προτιμότερο θα ήταν τα παιδιά να είναι σε ένα ζευγάρι ετεροφυλοφίλων παρά σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων».

Πολιτισμός
56

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Σε ένα πράγμα οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι: στην υιοθεσία το ζητούμενο είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι τα δικαιώματα των θετών γονέων. Τώρα για το αν τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς στερούνται κάτι σε σχέση με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ετερόφυλους γονείς, αυτό μόνο ειδικοί επιστήμονες, με ειδικές έρευνες μπορούν να το απαντήσουν. Κατά συνέπεια ο Μπέζος δεν έχει δίκιο να λέει ότι διαφωνεί, έστω "προς το παρόν", έχει όμως δίκιο να λέει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε θέση ελαφρά τη καρδία.
"«Είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης χωρίς συζήτηση και έχω και πάρα πολλούς φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι και με μεγάλη προσωπικότητα και πολύ μεγάλο έργο πίσω τους, όμως το θέμα του παιδιού είναι πολύ λεπτό και δεν μπορεί να απαντά κανείς, έτσι, ελαφρά τη καρδία. Δεν συμφωνώ προς το παρόν»"Αυτό να το πει στους φίλους του. "Είστε καλοί φίλοι μου αλλά δεν είστε άξιοι να δώσετε σπίτι σε ένα παιδί που το χρειάζεται."
Έχω την εντύπωση, αγαπητέ/ή Lucretius, ότι παρεξήγησες το λόγο που ο Μπέζος δεν συμφωνεί, προς το παρόν, στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν εννοεί ότι είναι ανάξιοι να μεγαλώσουν ένα παιδί, αλλά ότι για το ίδιο το παιδί είναι καλύτερα να μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον με την παρουσία και των δύο φύλων. Η άποψη αυτή είναι σεβαστή, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί με αυτήν.
Έχεις δίκιο, δεν ακούστηκε πολύ όμορφα ο τρόπος με τον οποίο το εξέφρασε αυτό, παρόλα αυτά δε νομίζω πως θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανάξιοι να μεγαλώσουν ένα παιδί. Είπε πως κατά την γνώμη του ένα παιδί πρέπει να μεγαλώνει με straight γονείς. Διαφωνούμε μαζί του (εσύ κι εγώ) αλλά η γνώμη του είναι σεβαστή.
Λογικά προσπάθησε να μιλήσει το άτομο. Εξάλλου αν θέλει ένας gay παιδί, παίρνει ένα ορφανό από το εξωτερικό, ή το κάνει με παρένθετη μητέρα ή και με την γυναίκα του και μετά χωρίζει ή έστω με την καλή του φίλη, τα Ελληνόπουλα ορφανά να μην τα μαγαρίσουμε.Να μην ξεχάσουμε ότι στην Ελλάδα καλύτερα ξεματιάζουν τα μωρά οι straight μανάδες, από ένα gay πατέρα.
Moλις διαβασα το αρθρο αυτο εκανα αμεσως scroll down για να δω τα σχολια που υπηρχαν,τα οποια κ περιμενω να ειναι τυπου "πεφτουμε να φαμε τον γιαννη μπεζο" .Δεν συμφωνω ουτε διαφωνω μαζι του.Ειναι η γνωμη του,την οποια κατανοω γιατι την θετει,σε καμια περιπτωση δεν ειμαι κατα της υιοθεσιας!!δεν εχει να κανει με την σεξουαλικοτητα του γονεα εαν θα ειναι καλος η οχι.Στρειτ γονεις βιαζουν κ χτυπουν τα παιδια τους (καλλιστα κ ενας ομοφυλοφιλος θα μπορουσε).Κατα την γνωμη μου πλεον θα επρεπε να μην υπαρχουν τετοια θεματα,να ειναι μια νορμαλ διαδικασια το να κανουν συμφωνο συμβιωσης,γαμους,υιοθεσιες!ελεος πια!! ( οταν οι 50χρονοι γονεις μου πηγανε με φιλικο ζευγαρι στην Μυκονο,την ημερα που επιστρεψανε δεν θα ξεχασω αυτο που μου ειπε η μητερα μου η οποια πρωτη φορα εβλεπε η ηταν τοσο κοντα σε ζευγαρια ομοφυλοφιλων "πιο πολυ ρε κοριτσι μου με ενοχλουσε να βλεπω τον 70αρη να χαιδευει μια κοπελιτσα που θα μπορουσε να ειναι η εγγονη του παρα τους γκει που τους εβλεπα κ τους χαιρομουν κιολας!) LET THEM BE PEOPLE!
χμμμ μαλλον το 'σχολιακι' σου ειναι λιγο ατοπο καλε μου ημιθεε!διοτι αυτο που ηθελα να πω,αλλα μαλλον δεν το καταλαβες ειναι οτι ενοχληθηκε απο την διαφορα ηλικιας κ το ιδιο θα την ενοχλουσε αν ηταν ενα παλικαρακι και οχι επειδη θα ηταν ομοφυλοφιλο ζευγαρι( αλλα λογω διαφορα ηλικιας!)δεν ξερω αν τωρα μπορεις να το καταλαβεις!και μιλαω για πολυ μεγαλη διαφορα ηλικιας!
ναί, με κάλυψες. Μερικές απορίες όμως: γιατί είναι άτοπο; γιατί "σχολιάκι" και όχι σχόλιο; Γιατί τόση ενόχληση (σχεδόν 100 αρνητικές); Άγγιξα κάποιο νεύρο που πονάει πολύ; Είναι τόσο μεγάλο το ταμπού του πληρωμένου σεξ; (ασχέτως gay κι ετερό). Επίσης μια ακόμη ερώτηση: είναι κάποια μορφή ισότητας το να μπορούμε στο μέλλον να λέμε ΚΑΙ "του έπεσε από κοντά η πιτσιρίκα του γέρου και της έγραψε το σπίτι" ΚΑΙ "του έπεσε από κοντά ο πιτσιρίκος του γέρου και του έγραψε το σπίτι";
εγω δεν μιλησα για πληρωμενο σεξ!μαλλον ειχες πολυ συγκεκριμενο σεναριο στο μυαλο σου οταν εκανες εικονα ενα μεγαλο σε ηλικια με νεαρο ατομο (ασχετως φυλου,εφοσον το λυσαμε αυτο θεμα!) θα μου πεις τι με πειραζει τοτε αν ειναι κανονικο ζευγαρι,ε κατι πρεπει να με πειραζει κ εμενα!τι να κανουμε!συγγνωμη αλλα πχ.δεν θα ηθελα να βλεπω μια μικρη κοπελά 18χρονων να ειναι η κοπελα κ να δηλωνει ερωτα σε εναν 70αρη."σχολιακι" γιατι υπηρχε ειρωνια??αν οχι καθως αλλιως ειναι ο γραπτος ο λογος,το παιρνω πισω με μεγαλη μου χαρα!