Αυτός ο Άγιος Βασίλης γνώριζε ακριβώς πως να συμπεριφερθεί σε ένα παιδί με αυτισμό

Αυτός ο Άγιος Βασίλης γνώριζε ακριβώς πως να συμπεριφερθεί σε ένα παιδί με αυτισμό Facebook Twitter
3
Αυτός ο Άγιος Βασίλης γνώριζε ακριβώς πως να συμπεριφερθεί σε ένα παιδί με αυτισμό Facebook Twitter

Οι οικογένειες με αυτιστικά παιδιά πολύ συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στις πιο τυπικές κοινωνικές καταστάσεις. Ένα ανεξέλεγκτο περιβάλλον, με φασαρία και δυνητικά αγχωτική αλληλεπίδραση μπορεί να αποβεί τρομακτικό για ένα αυτιστικό παιδί, καθιστώντας κάποιες δραστηριότητες τεράστια πρόκληση.


Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη, που παραδοσιακά συμβαίνει αυτήν την εποχή του χρόνου καθώς σε δεκάδες μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο μικρά παιδιά επισκέπτονται τους άγιους βασίληδες που στήνονται σε εμπορικά κέντρα και όχι μόνο για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Η Erin Deely είναι μητέρα του Brayden, ενός τρίχρονου αγοριού με αυτισμό, κι μέχρι πρότινος πίστευε πως μια τέτοια εμπειρία θα ήταν τελείως απαγορευτική για το γιό της. «Πίστευα πως ποτέ δεν θα αποκτούσαμε μία από εκείνες τις χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες καθώς θα ήταν κάτι που με τίποτα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί- ο θόρυβος και η πίεση. Αγχώνεται μόνο και μόνο αν του ζητήσεις να χαμογελάσει, θα ήταν υπερβολικό γι' αυτόν κάτι τέτοιο» είπε η Erin στο περιοδικό People.

Ωστόσο, η 36χρονη Erin πήρε τον μικρό Brayden και πήγαν μαζί στο εμπορικό κέντρο SouthPark, στη Β. Καρολίνα, για να επισκεφθούν έναν πολύ συγκεκριμένο Άγιο Βασίλη. Το «Caring Santa» είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει σε οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες «προσεγμένες» επισκέψεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Ο Brayden ήταν πολύ ντροπαλός, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τον Άγιο Βασίλη του «Caring Santa», που γνώριζε πολύ καλά πώς να τον προσεγγίσει. Ξάπλωσε μαζί του στο πάτωμα και άρχισε να παίζει με τα παιχνίδια του αγοριού προκειμένου να τον κάνει να νιώσει όσο γίνεται πιο άνετα στην όλη διαδικασία.

Αυτός ο Άγιος Βασίλης γνώριζε ακριβώς πως να συμπεριφερθεί σε ένα παιδί με αυτισμό Facebook Twitter
Αυτός ο Άγιος Βασίλης γνώριζε ακριβώς πως να συμπεριφερθεί σε ένα παιδί με αυτισμό Facebook Twitter

Το αποτέλεσμα, όπως μεταδίδει ο Independent, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικό για την οικογένεια Deely που κατάφερε να πάρει μαζί της και μερικές φωτογραφίες που θα κοιτάζει με αγάπη για μια ζωή.

«Θεέ μου, καταφέραμε να κάνουμε κάτι που κάνουν οι άλλες οικογένειες... κανονικά πολλά πράγματα για εμάς σαν οικογένεια είναι πολύ πιο δύσκολα και μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι παραδοσιακά κάθε χρόνο, μόνο που εμείς το κάναμε στο πάτωμα. Θέλω απλώς να αγκαλιάσω αυτόν τον άνθρωπο. Είναι υπέροχος!» σχολίασε η μητέρα του Brayden.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM