To Facebook κατέβασε τη σελίδα της Sinead O' Connor μετά από δεύτερο status που μιλάει για αυτοκτονία

To Facebook κατέβασε τη σελίδα της Sinead O' Connor μετά από δεύτερο status που μιλάει για αυτοκτονία Facebook Twitter
2

Πριν από μερικές μέρες, η τραγουδίστρια Sinead ' O Connor είχε δημοσιεύσει στο facebook ένα post το οποίο εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως σημείωμα αυτοκτονίας. Οι δικοί της άνθρωποι κινητοποιήθηκαν αμέσως και η μουσικός εντοπίστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Ιρλανδίας όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Και ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της έγραψε αναρίθμητα προσωπικά posts εναντίον μελών της οικογένειας της, την Τετάρτη ακολούθησε ένα πολύ ανησυχητικό post που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι θα επιχειρήσει ξανά να θέσει τέρμα στη ζωή της.

Το post αναφέρει: "If a woman doesn't first succeed... She'll try, try again. iWantMyRightToDieAndIWillClaimIt.", που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται: «Εάν μια γυναίκα δεν τα καταφέρει με την πρώτη...Θα προσπαθήσει, θα προσπαθήσει ξανά. Έχω το δικαίωμα να να πεθάνω και θα το διεκδικήσω».

Αμέσως μετά, η οικογένεια της O' Connor ζήτησε από το facebook να απενεργοποιήσει τη σελίδα της.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM