Το «Ελ. Βενιζέλος» έσπασε το ιστορικό του ρεκόρ σε επίπεδο επιβατικής κίνησης

Το «Ελ. Βενιζέλος» έσπασε το ιστορικό του ρεκόρ σε επίπεδο επιβατικής κίνησης Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Συνεχίζει την ανοδική πορεία και το μήνα Νοέμβριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, φθάνοντας τους 1,2 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως 15,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.


Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, για το μήνα Νοέμβριο, οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν υψηλά επίπεδα ανόδου της τάξης του 20,2%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,3%. Τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι Έλληνες επιβάτες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 18,4% και 15,3%, αντίστοιχα.


Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 16,9 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 19,6%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει αύξηση κατά 22,7% και την κίνηση εξωτερικού κατά 17,9%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 12%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν, επίσης, άνοδο της τάξης του 26%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, οι πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έφτασαν τις 11,6 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 9%, σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2014. Αναλυτικά, τόσο οι εγχώριες όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 6,8% και 10,7%, αντίστοιχα.


Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, έφτασε τις 164,3 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 14,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 11,6% και 16,6%, αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει Το Βήμα, το «Ελ. Βενιζέλος» έσπασε το ιστορικό του ρεκόρ από την ίδρυσή του, καθώς η κίνηση της τάξης των 16,9 εκατομμυρίων επιβατών συνιστά την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΡΑΜ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ – Όλες οι αλλαγές

Κλείνει από τις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα», ενώ τροποποιούνται δρομολόγια σε πολλές περιοχές της Αττικής – Νωρίτερα θα κλείσουν το βράδυ και πέντε σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό
THE LIFO TEAM
Βασίλης Φλωρίδης: Πειθαρχική έρευνα για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τα περί «φλέβας διαφθοράς» στη Δικαιοσύνη

Ελλάδα / Βασίλης Φλωρίδης: Πειθαρχικός έλεγχος για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τα περί «φλέβας διαφθοράς στη Δικαιοσύνη»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αμφισβήτησε δημόσια δικαστικές κρίσεις σε εκκρεμή υπόθεση που είχε χειριστεί, με κατηγορούμενο συγγενή υπουργού
THE LIFO TEAM
Πέτρος Φιλιππίδης: Ζητά την καταδίκη της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό - Ο εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή

Ελλάδα / Πέτρος Φιλιππίδης: Ζητά την καταδίκη της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό - Ο εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή

Ο καταδικασμένος για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιός βρίσκεται στην Ευελπίδων για την απόφαση επί της μήνυσής του - «Αν την αθωώσετε θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο», δήλωσε ο συνήγορός του
THE LIFO TEAM