«Δεν με άφησαν να χρησιμοποιήσω το όπλο της χρεοκοπίας», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Guardian ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε «θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία».
Σημειώνει επίσης ότι δεν μετανιώνει για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Οικονομικών και μιλά για το «πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης».
Επίσης ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η αποτυχία της Ε.Ε. να επιληφθεί της προσφυγικής κρίσης, είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της νομισματικής της πολιτικής. "Ρίξτε μια ματιά στα γεγονότα στην Ευρώπη κατά τα τελευταία 10-15 χρόνια. Το έργο έχει αποτύχει θεαματικά, " τονίζει ο Βαρουφάκης.
«Οι Ευρωπαίοι χωρίζονται από ένα κοινό νόμισμα. Η κρίση του ευρώ έχει κατακερματίσει την Ευρώπη, στρέφοντας τους Έλληνες κατά των Γερμανών, τους Ισπανούς κατά των Ιρλανδών κ.λπ.», λέει.
Οικονομία /
Βαρουφάκης: Δε με άφησαν να χρησιμοποιήσω το όπλο της χρεοκοπίας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Βασίλης Σπανούλης: Με τρεις λέξεις απάντησε στην ατάκα Σενγκούν ότι «ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξέρει να πασάρει»

Tyler Robinson: Γιατί σκότωσε τον Τσάρλι Κερκ; - «Είχε σχέση με τρανς συγκάτοικό του»

Μυτιλήνη: Σκηνοθέτησε ληστεία για μην μάθει η οικογένειά του ότι ξόδεψε 760 ευρώ

Γιάννης Αντετοκούνμπο για χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2025: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου»

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο»
