ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Έκλεισα το Twitter για να μην ακούω τις μ@λ@κίες του καθενός»

Facebook Twitter
9

Εξηγήσεις για το κλείσιμο του λογαριασμού του στο Twitter δίνει ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People του Πρώτου Θέματος. Ο ηθοποιός δηλώνει ότι το έκλεισε για να μην ακούει τις μα…ίες του καθενός και επειδή δεν μπορεί τους αγενείς ανθρώπους και να του μιλάνε κάποιοι από το κομπιούτερ τους στον ενικό: «Δεν μπορώ καθόλου τους αγενείς ανθρώπους και στο twitter αρχίζει και σου μιλάει κάποιος από το κομπιούτερ του στον ενικό. Ήταν πιτσιρικάδες 16 χρόνων και έλεγαν "έλα ρε" σε έναν άνθρωπο 50 χρονών. Επειδή επίσης στο twitter δεν μπορείς να αναπτύξεις αυτό που θέλεις να πεις, είναι πολύ πιο εύκολο να βρίσεις ή να πεις μια εξυπναδούλα. Έβλεπα λοιπόν ότι είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν εξυπναδούλες και σαχλαμαρούλες, ένα ιντερνετικό χιούμορ που εμένα δεν μου πάει. Τελικά το έκλεισα και το ξεπέρασα. Δεν είναι απαραίτητο για τη ζωή μου το twitter. Γιατί να μην το κλείσω; Για να ακούσω ό,τι μαλακία του έρθει του καθενός στο κεφάλι;».

 

Παράλληλα εμφανίζεται μετανοιωμένος για κάποιες πολυτέλειες που είχε στη ζωή του:  «Όλοι κάναμε μια ζωή που δεν ήταν δικιά μας. Ζούσαμε τη ζωή του άλλου, τη ζωή ενός πλούσιου, με το καλό αυτοκίνητο και τα δάνεια από την τράπεζα, που μας έδινε ό,τι θέλαμε. Έχω μετανιώσει γιατί μπήκα κι εγώ σ΄αυτό το λούκι, αν και ίσως όχι με φρικτές σπατάλες», δηλώνει στο περιοδικό.

 

, «Παλιότερα δεν ταξίδευα πολύ. Όταν άρχισα, λοιπόν, να ταξιδεύω, το έκανα με ένα πολύ άνετο τρόπο ας πούμε. (...) Τώρα λοιπόν αρχίζω να δίνω σημασία σε πιο σημαντικά πράγματα. Δεν χάνει κάτι το ταξίδι αν γίνει σην οικονομική θέση στο αεροπλάνο ή σε κάποιο πιο φθηνό ξενοδοχείο. Το ίδιο μουσείο θα δεις, την ίδια πόλη, τις ίδιες παραστάσεις», συμπληρώνει ο Πέτρος Φιλιππίδης και λέει ότι αυτή τη στιγμή δουλεύει για να πληρώνει την εφορία και τα δάνεια του.

 

Πριν από λίγο καιρό ο ηθοποιός είχε «απολογηθεί» στο πρωινάδικο του ΜΕΓΚΑ για σχόλιο του, ότι το 90% των χρηστών του Twitter είναι ηλίθιοι. «Εγώ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του πιο έξυπνου ανθρώπου. Ίσα ίσα πιστεύω ότι είμαι από τους πιο κουτούς ανθρώπους, για αυτό βγαίνω και μιλάω» ανέφερε αρχικά. «Άνοιξα λογαριασμό στο twitter, τρόμαξα και έφυγα! Είπα μια βλακεία και το μετάνιωσα. Υπερβολή ήταν! [...] Κατ' αρχήν με πείραξε η αγένεια στο twitter. Εγώ θεωρώ προσόντα για έναν άνθρωπο την ευγένεια, το φιλότιμο... Η ευγένεια είναι σχεδόν υποχρέωση. Δεν έχει σημασία τι με τσάντισε. Αυτό που είπα το πιστεύω, ότι ο κάθε πικραμένος βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Το παραδέχομαι πως ήταν μια τεράστια υπερβολή, το παίρνω πίσω και ζητώ συγγνώμη».

It's Viral
9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
σιγα τον ηθοποιο και σιγα το μεγαλο ταλεντο...αλιμονο αν οποιος εχει φατσα ειναι μεγαλος κωμικος...παντα υπερβολικος ηταν, βασιστηκε στη μανιερα και τις γκριματσες ...και προφανως οπως ηταν συνηθισμενος στο να τον αποθεωνει η αυλη του, μπηκε στο τουιτερ και φρικαρε με τα σχολια εις βαρος του.
ακριβώς αυτό jimmy! και δεν είναι ο μόνος! πολλοί ηθοποιοί/παρουσιαστές/τραγουδιστές φάγανε τα μούτρα τους όταν έκαναν λογαριασμό στο τουίτερ! δεν είχαν καταλάβει οτί εκεί δεν απευθύνονται στο πάνελ εκπομπής που χειροκροτάει την κάθε αμπελοσοφία που λέει ο καλεσμένος!
Ενώ όταν το άνοιξε, είχε την εντύπωση ότι τα μέλη συζητούν για ποίηση, γαλλικά και πιάνο; Κάτι σα σουαρέ δεσποινίδων;Παρεμπιπτόντως, μια και το νέο αφορά τον Φιλιππίδη, ήθελα να πω πόσο άσχημο είναι όταν βλέπεις, διαβάζεις και ακούς τους ηθοποιούς με τους οποίους μεγάλωσες και θαύμαζες να ξεπέφτουν τόσο πολύ...Ο Χαϊκάλης κάνει γραφικές αηδίες στους Καμμένους Έλληνες...Ο Φιλιππίδης μαθαίνει ότι ένας ηθοποιός δεν τον συμπεριέλαβε στις πιο σημαντικές συνεργασίες του και βγαίνει σε εκπομπή να του θυμίσει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς (μαζί με τον Μπέζο - αλλά εντάξει, αυτόν για ξεκάρφωμα τον ανέφερε... μην τον πούμε και ψώνιο).Πόσο κρίμα που ενώ τώρα πια ο Φιλιππίδης θα έπρεπε να αισθάνεται σιγουριά για την αξία του, νιώθει πως αν κάποιος δεν τον αναφέρει δεν τον σέβεται ή πως δε μετράει...Και πόσο ακόμα πιο κρίμα που χάνει όλη την αξία του βαυκαλιζόμενος. Γιατί όταν θεωρήσεις τον εαυτό σου κορυφαίο και νιώθεις πως πρέπει να το λες...έρχεται σιγά σιγά η κατρακύλα. Στην προσπάθεια είναι το πάθος, όχι στη σιγουριά της κορυφής...Κρίμα.Να σε απογοητεύουν όλοι, να σε απογοητεύουν και αυτοί που πρέπει να σε ψυχαγωγούν...
Για τα περί twitter και γενικά ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δεν νομίζω ότι λέει και κάτι που δεν ισχύει. Οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ή ένα πληκτρολόγιο και ανταγωνίζονται στον κυνισμό και την εξυπνάδα. Να γίνεις follower κάποιου που δεν "πας" είναι λογικό;
Η ευγένεια είανι όντως υποχρέωση, όμως ο κ. Φιλιππίδης προτάσει την ηλικία του ως αυταπόδεικτο κριτήριο σεβασμού. Ο σεβασμός οφείλει να είναι διμερής, είτε κάποιος είναι 16χρονος «πιτσιρικάς» είτε 50χρονος ηθο-ποιός.Κατα τ'αλλά, welcome to the reality. Ο κόσμος δεν είναι λιγότερο αγενής ή ανόητος έξω από το internet. Aπλά εκεί έξω διαλέγουμε τις παρέες μας και οι κύκλους στους οποίους κυκλοφορούμε δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους από άλλες ομάδες να αναταράσσουν την ηρεμία μας στο βαθμό που το τελευταίο γίνεται στο internet.