23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και επτά γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, κατά πάσα πιθανότητα ρωσικών, κατά προπυργίου των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, αφού πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι επιδρομές έπληξαν το κέντρο της πόλης Ντούμα, ανατολικά της Δαμασκού, όπου βρίσκονται οι λαϊκές αγορές, σκοτώνοντας 23 αμάχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν από τη ρωσική αεροπορία.
Η Ντούμα βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Γούτα και βομβαρδίζεται συστηματικά από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις. Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις βάλλουν από εκεί κατά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίσθηκαν στην πόλη της Ντούμα στις 30 Οκτωβρίου από τις ρουκέτες που εκτόξευσε η αεροπορία του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter


Στη βόρεια Συρία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 37 Ασσύριους, 27 γυναίκες και δέκα άνδρες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν απαχθεί από τις 23 Φεβρουαρίου κατά την κατάληψη ασσυριακών χωριών στις όχθες του ποταμού Χαμπούρ, στην επαρχία Χασακέ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι 37 ανήκουν σε ένα πλήθος 200 ανθρώπων που είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο. Τον Αύγουστο, το Ισλαμικό Κράτος είχε απελευθερώσει 22 άτομα.


Σύμφωνα με το Ασσυριακό Παρατηρτήριο, η απελευθέρωσή τους είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και των προσπαθειών της ανατολικής ασσυριακής εκκλησίας του Χασακέ. Ομως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "τεράστια χρηματικά ποσά καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση των 37, έπειτα από μεσολαβητικές προσπάθειες αρχηγών αραβικών συριακών και ιρακινών φυλών".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΕΜΕΝΗ 73 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΟΥΘΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Διεθνή / Υεμένη: Τουλάχιστον 73 τραυματίες από επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

Ξέσπασαν πυρκαγιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και άλλα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στα σημεία των επιθέσεων για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Νέο ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο: Εκρήξεις και νεκροί μετά τη λήξη της τριήμερης παύσης επιθέσεων

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε πυραυλική επίθεση, ενώ οι αρχές καλούσαν τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια όσο βρισκόταν σε λειτουργία η αεράμυνα
THE LIFO TEAM
ΧΑΜΑΣ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Ο Νετανιάχου είχε λάβει σαφή προειδοποίηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς

Εκτενής έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες ενός νέου βιβλίου, αποκαλύπτει τις αποτυχίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχετικά με την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ
THE LIFO TEAM
«Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Διεθνή / «Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει υπαρξιακό ρίσκο και ζητά διεθνείς κόκκινες γραμμές πριν η ισχύς της ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Διεθνή / Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Ο Καναδάς ενεργοποίησε δασμούς 20 δισ. δολαρίων απαντώντας στην πολιτική Τραμπ - Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει τους τόνους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να στοχοποιεί ακόμη και τη Bombardier
THE LIFO TEAM