Άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα

Άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα Facebook Twitter
24

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν το θύμα αγνώστων την ώρα που προσπαθούσε να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικό μέσο, στην συγκέντρωση για τη γενοκτονία των Ποντίων στο Σύνταγμα. 

Ο κ. Κουμουτσάκος προπηλακίστηκε πολύ άγρια λίγο πριν μπει τελικά στη Βουλή με αίματα, μώλωπες, σπασμένα γυαλιά και το σακάκι του σκισμένο. 

Οι δηλώσεις του βουλευτή μετά την επίθεση

 

 

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού έγινε μάλιστα αιτία για έντονο διάλογο. 

Σκουρλέτης: Ποιος οπλίζει το χέρι;

Μάκης Βορίδης: Οι τραμπούκοι είναι; Ποιος οπλίζει το χέρι; Όχι αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις; Κύριε Σκουρλέτη, όταν υπάρχει δαρθείς βουλευτής και αντί να είστε αυτοκριτικός για τις αθλιότητες έρχεστε να μου πείτε αν καταδικάζω την πράξη. Όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς. Μας εγκαλείτε, αντί να μετανοείτε. Μας εγκαλείτε, αντί να παραιτηθεί ο υπουργός;

Γ. Κουμουτσάκος: Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο τραγικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται. Επίσης κ. υπουργέ δεν παραχαράσσεται και υπήρξαν πολλοί που το επιχείρησαν. Δεν περίμενα ποτέ ότι σε αυτούς θα συγκαταλεγόταν υπουργός Παιδείας.

Βαρεμένος: Βάλτε τελεία

Κουμουτσάκος: Έχοντας υποστεί την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων ότι αυτή την δικαιολογία το έδαφος και τροφή να αναπτυχθούν το δίνουν δηλώσεις που κάνατε. Επειδή είδα πρόσωπα και ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιου αυτοί έδρασαν και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πόνο. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει και είναι φορείς ρατσισμου και ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην χώρα. Περιμένω μια συνολική καταδίκη και ήρθε η ώρα ο υπουργός να πράξει αναλόγως

Βαρεμένος: Ζητώ συγγνώμη. Δεν είχαν γνώση. Είναι αυτονόητη η καταδίκη και αποδοκιμασία που διέπραξαν ακραία στοιχεία. Είναι αυτονόητη τελεία και παύλα.

Μπαλαούρας: Ημιτελής η καταδίκη καταγγελία του Κουμουτσάκου να μας πει τι έγινε

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.


Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.
Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.


Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM