10 τοξικοί τύποι ανθρώπου που θα πρέπει να κόψεις δια παντός

10 τοξικοί τύποι ανθρώπου που θα πρέπει να κόψεις δια παντός Facebook Twitter
8

Είναι κάτι σαν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Tύποι ανθρώπων που όχι απλά δεν έχουν κάτι χρήσιμο να σου προσφέρουν αλλά θα προσπαθήσουν να σε τραβήξουν στο δικό τους νοσηρό επίπεδο. Σίγουρα έχεις και εσύ κάποιους από αυτούς στον κύκλο σου.


Θα έπρεπε να κυκλοφορούν με ένα μεγάλο "Αρρωστάκια" γραμμένο στα μέτωπό τους, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να τους ξεχωρίσεις. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με το inc.com, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιον "τοξικό" να είσαι προετοιμασμένος να την κάνεις.

Η φιλοδοξία είναι κάτι πολύ θετικό και αισιόδοξο, όχι όμως σε υπέρμετρο βαθμό. Ο άπληστος άνθρωπος θέλει να έχει τα πάντα, χωρίς υπερβολή και έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτόν ακριβώς το σκοπό. Θα πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να τον ολοκληρώσει, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.


1.

Ο αλαζόνας

Η αλαζονεία είναι η αρνητική πλευρά της αυτοπεποίθησης. Ένας τέτοιος άνθρωπος πιστεύει ότι κάνει τα πάντα τέλεια, χωρίς λάθη και φέρεται ως ανώτερος όλων. Όσο μεγάλη και αν είναι μια δική σου επιτυχία, δεν πρόκειται να χαρεί για σένα αλλά θα σου τονίσει ό,τι έκανες λάθος.

2.

Το αιώνιο θύμα

Είναι ο άνθρωπος που για τις δικές του αποτυχίες κατηγορεί πάντα κάποιον άλλο. Από το υπερβολικά πιεστικό αφεντικό του μέχρι τα παιδιά στο δημοτικό που δεν τον παίζανε. Δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μια αλυσίδα ανθρώπων που θα κατηγορεί για ό,τι έχει πάει στραβά στη ζωή του, ωστόσο δεν θα προσάψει ποτέ τίποτα στον ίδιο του τον εαυτό.

3.

Το control freak

Ξέρει τα πάντα και είτε θα είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου υποστηρίζοντας ότι «εγώ θα το είχα κάνει καλύτερα γιατί....» είτε δεν θα σε αφήσει εξ' αρχής να κάνεις αυτό που έχεις αναλάβει με την ησυχία σου. Πρόκειται για αρκετά ανασφαλή άτομα που δύσκολα δείχνουν εμπιστοσύνη στους άλλους και είναι μεγάλοι φαν της φράσης «αν θες να γίνει κάτι καλά, κάν' το μόνος σου».

4.

Ο ζηλιάρης

Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος. Μιλάμε για τον άνθρωπο που όχι μόνο δεν μπορεί να νιώσει χαρά για τις επιτυχίες των άλλων, αλλά δεν θέλει καν να έχει γύρω του επιτυχημένους ανθρώπους, ακόμα και αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό, από το δικό του πεδίο.

5.

Ο ψεύτης

Εντάξει, ψέματα έχουμε πει όλοι. Κάποιοι, όμως άνθρωποι είναι απλά ανίκανοι να παρουσιάσουν μια ιστορία ακριβώς με τον τρόπο που έχει συμβεί, χωρίς να αλλάξουν τα γεγονότα ή να τα διαστρέψουν με τον τρόπο που τους συμφέρει. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε μια λέξη τους, είναι δεδομένο ότι θα έχουν πει ψέματα για εσένα σε άλλους και για άλλους σε εσένα.

6.

Ο μόνιμα αρνητικός

Είναι αυτός που συνέχεια γκρινιάζει. Δεν του αρέσει τίποτα. Οι προβλέψεις που κάνει για το μέλλον είναι όλες αρνητικές. Δεν πρόκειται να σου ευχηθεί ποτέ «καλή επιτυχία» γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτόν τον όρο. Αν έχεις γύρω σου έναν τέτοιο άνθρωπο, φρόντισε να απομακρυνθείς το συντομότερο, γιατί το μόνο που έχει να σου προσφέρει είναι αρνητική ενέργεια και απαισιοδοξία.

7.

Ο άπληστος

Η φιλοδοξία είναι κάτι πολύ θετικό και αισιόδοξο, όχι όμως σε υπέρμετρο βαθμό. Ο άπληστος άνθρωπος θέλει να έχει τα πάντα, χωρίς υπερβολή και έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτόν ακριβώς το σκοπό. Θα πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να τον ολοκληρώσει, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

8.

Ο επικριτικός

Η κριτική ικανότητα είναι από τις πιο χρήσιμες που μπορεί να έχει κανείς. Ορισμένοι άνθρωποι όμως, φτάνουν στο άλλο άκρο και κρίνουν, ή καλύτερα, κατακρίνουν τα πάντα. Έχουν άποψη για όλα, ακόμα και αν είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο στο οποίο αναφέρονται, άποψη η οποία είναι μόνιμα αρνητική.

9.

Ο κουτσομπόλης

Θέλει να μαθαίνει τα πάντα, το γνωστό και ως «σύνδρομο της κλειδαρότρυπας» και δεν υπάρχει περίπτωση, ποτέ και για κανένα λόγο, να κρατήσει μυστικό. Είναι αυτός που, όταν σε δει, θα σε χαιρετήσει με την ατάκα «άκου να δεις τι έμαθα!» και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μάθει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της δικής σου ζωής (όσο πιο προσωπικές, τόσο το καλύτερο), τις οποίες θα μεταφέρει πάραυτα στον επόμενο άνθρωπο που θα συναντήσει.

10.

Ο «όλα τα παραπάνω»

Εκείνος που η απάτη, το ψέμα, η απληστία, η αρνητικότητα και όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω δεν αποτελούν απλά ένα κομμάτι του, αλλά χτίζουν όλη του την προσωπικότητα συνδυαστικά. Λόγω έλλειψης κάθε ηθικού ενδοιασμού, βρίσκεται συνήθως σε θέσεις εξουσίας, είναι ο εφιάλτης οποιουδήποτε βρίσκεται πιο κάτω στην ιεραρχική κλίμακα και το επίπεδο της συναισθηματικής του νοημοσύνης είναι υπό του μηδενός.

10 τοξικοί τύποι ανθρώπου που θα πρέπει να κόψεις δια παντός Facebook Twitter
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Κοψαμε το τσιγαρο τωρα θα κοψουμε και αυτους. Ενοχλητικοι ειναι αλλα οχι επικυνδινοι. Γιατι δεν προσπαθουμε να τους βοηθησουμε να ξεπερασουν τις ανασφαλειες τους και να βελτιωθουν. Μερικες οδηγιες η ενδειξεις θα ηταν χρησιμες και θα βελτιωναν το αρθρο κατα πολυ.
Συμφωνώ! Ίσως κι εμείς να έχουμε βρεθεί σε κάποια από αυτές τις θέσεις...δε θα θέλαμε να μας διαγράψουν, αλλά να διορθώσουμε τη λάθος συμπεριφορά μας! Αν δε μας το επισημάνουν όμως; Πώς; Απλά το θέμα είναι πόσο εγωιστές είμαστε...θα το παραδεχθούμε!;!;!
Μόλις περιγράψατε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που φυσικά κατά καιρούς πιθανόν όλοι να έχουμε λειτουργήσει με αυτούς τους τρόπους.Αν με ρωτήσεις προσωπικά θα σου πω πως όχι δεν είμαι πολλά από τα παραπάνω,σίγουρα δεν είμαι αλαζόνας ή ζηλιάρης,αγαπώ τις επιτυχίες των γύρω μου και γενικά το καλό των άλλων.Πολλές φορές όμως εκφραζόμαστε,σκεπτόμαστε και πράττουμε με έναν ασυνείδητο ή και συνειδητά ακόμη,ή με παρορμητικό τρόπο που τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πως το εισπράτει ο άλλος.Στην ουσία λοιπόν τεράστια σημασία έχει η μεγαλύτερη έκφραση που ειπώθηκε ποτέ από στόμα ανθρώπου το "γνώθι σαυτόν" πιστεύω,πέρα της ιδιαίτερης και βαθύτατης έννοιας της για την ευημερία και την προσωπική ανάπτυξη του άνθρώπου, ίσως είναι και η μεγάλη αρχή κατανόησης του συναθρώπου μας.
Αν με ρωτήσεις προσωπικά θα σου πω πως όχι δεν είμαι πολλά από τα παραπάνω,σίγουρα δεν είμαι αλαζόνας ή ζηλιάρης,αγαπώ τις επιτυχίες των γύρω μου και γενικά το καλό των άλλωνΣε ρώτησε κανένας;
Όχι.ξεδίπλωσέ μου τον προβληματισμό σου στο να αναφέρει κάποιος μια άποψη ή ένα προσωπικό χαρακτηριστικό,ούτως ή άλλως δεν με γνωρίζει κανείς προσωπικά άρα δεν τίθεται θέμα επίδειξης,αν το πας προς τα εκεί.Αλλά εκεί που προτρέχει η γλώσσα λιγοστεύει εγκέφαλος,αυτό το έγραψα θέλοντας να τονίσω ότι μπορεί να θεωρείς ότι έχεις καλά στοιχεία αλλά πολλές φορές στις πράξεις μας και στις συναναστροφές μας διαφέρουμε και πληγώνουμε.Δηλαδή ας πούμε θεωρώ πως είμαι ευγενικός,η ηλιθιότητα όμως που έγραψες με παρασέρνει να σου πω να πας για μια συγκεκριμένη πράξη που μπορεί φυσικά και να σου αρέσει ή να σε πληγώσει και κινδυνεύω να γίνω αγενής.Ή ίσως πάλι να σε αφορά το 4,κοίταξέ το.Πιο νιανιά γίνεται αηδία.Αν πάλι δεν κατάλαβες μένει η επιστήμη να κάνει κάτι.