Βαρουφάκης: Η Τρόικα τα βρήκε με τους ολιγάρχες και μας εμπόδισε να τους ελέγξουμε

Βαρουφάκης: Η Τρόικα τα βρήκε με τους ολιγάρχες και μας εμπόδισε να τους ελέγξουμε Facebook Twitter
SOOC
3

Οι εκπρόσωποι των δανειστών συνήψαν  πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες ολιγάρχες, και εμπόδισαν το υπουργείο Οικονομικών να συγκεντρώσει στοιχεία για να πιάσει φοροφυγάδες, δηλώνει σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Κατηγορεί επίσης τους Θεσμούς ότι διέλυσαν τον ΣΔΟΕ, καθώς η διάλυση και η υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εξόδων, προβλέπεται, στη συμφωνία με την ΕΕ.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει επίσης στην Wirtschaftsblatt ότι δεν είναι ένα ανορθόδοξος πολιτικός αλλά ένας πολιτικός που έκανε «ορθόδοξες» προτάσεις σε μια Ευρώπη που επιδιώκει «ανορθόδοξες» λύσεις. Σημειώνει ότι εκείνος δεν είχε ζητήσει να μην υπάρξουν όροι για τη διάσωση της Ελλάδα, αλλά, όπως λέει, ήθελε αυτοί οι όροι να μπορούν να εκπληρωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο οι όροι του μνημονίου που εφαρμόζεται τώρα εγγυώνται την αποτυχία.

Επίσης, καταγγέλλει ως «μεγάλο ψεύδος» των Ελβετών τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος απέρριψε συμφωνία που του είχαν προτείνει και τονίζει ότι εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν  στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Δηλώνει τέλος ότι αυτό που έκαναν οι εταίροι στον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου ήταν μια συνωμοσία που θα μείνει στην Ιστορία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM