Αποκαλύφθηκε η μυστική συνταγή της σάλτσας του Big Mac

Αποκαλύφθηκε η μυστική συνταγή της σάλτσας του Big Mac Facebook Twitter
5

Το χάμπουργκερ είναι (και) η σάλτσα του. Η μυστική σάλτσα του Big Mac αποκαλύφθηκε από τον άνθρωπο που σίγουρα ξέρει: ο Dan Coudreaut, executive chef της εταιρίας, έδωσε τη συνταγή σε ένα βίντεο του καναδέζικου YouTube, βάζοντας τέλος σε πολλές εκδοχές ετών. Πολλοί ισχυρίστηκαν κατά καιρούς ότι έχουν βρει τη συνταγή αλλά τώρα ξέρουμε: το χρώμα της σάλτσας δεν προέρχεται από French ή Thousand Island dressing, αλλά από την πάπρικα.

Τα υλικά της μυθικής σάλτσας είναι: μαγιονέζα, μουστάρδα και sweet relish (μεγάλη ιστορία το sweet relish από μόνο του: ας πούμε ότι πρόκειται για αγγουράκια τουρσί μαζί με πιπεριές κόκκινες και πράσινες). Επιπροσθέτως, λίγο λευκό ξίδι, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και πάπρικα.

Οι ακριβείς αναλογίες βέβαια δεν αναφέρονται, αλλά βλέποντας το βίντεο μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα.

Από το λανσάρισμα του Big Mac το 1967 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 47 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 17 στις ΗΠΑ.

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
«Από το λανσάρισμα του Big Mac το 1967 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 47 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 17 στις ΗΠΑ.»Πάντως εδώ: http://wiki.answers.com/Q/How_many_Big_Mac's_are_sold_per_yearγράφει «550 million big macs are sold per year. Over 47 billion have been sold in total». («Billion» σημαίνει «δισεκατομμύρια», όχι «εκατομμύρια»).