Μυστήριο «απομεινάρι» θα πέσει στη Γη

Μυστήριο «απομεινάρι» θα πέσει στη Γη Facebook Twitter
2

 

Μυστήριο «απομεινάρι» θα πέσει στη Γη Facebook Twitter

Ένα «μυστήριο αντικείμενο», απομεινάρι διαστημικών αποβλήτων, πρόκειται να χτυπήσει τη Γη ανοιχτά των ακτών της Σρι Λάνκα στις 13 Νοεμβρίου. Οι επιστήμονες που δεν έχουν σαφή ιδέα για το τι είναι, εκτός από το ότι είναι πιθανά τεχνητής προέλευσης, έχουν ονομάσει  το αντικείμενο «WT1190F».



«Είναι ένα χαμένο κομμάτι της ιστορίας του διαστήματος που γυρνά σε εμάς στοιχειωμένο», δήλωσε ο Jonathan McDowell, αστροφυσικός στο Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey, ένα εργαστήριο παρατήρησης στο Πανεπιστήμιο του Tucson. Οι επιστήμονες μετά την παρατήρηση του αντικειμένου υπολόγισαν την τροχιά του και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κομμάτι κοσμικών απορριμμάτων που είχαν σταλεί στο διάστημα από τον άνθρωπο.

Οι αστροφυσικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε ακόμη να είναι και ένα "ενθύμιο" από τις αποστολές του Apollo που πήγε τους αστροναύτες στο φεγγάρι.

Το μεγαλύτερο μέρος του αντικειμένου αυτού αναμένεται να διαλυθεί με την είσοδο του στην ατμόσφαιρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 100 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΛΟΙΟ ΜΠΑΛΙ

Διεθνή / Ινδονησία: Επιχείρηση διάσωσης πάνω από 100 επιβατών από πυρκαγιά σε πλοίο κοντά στο Μπαλί

Οι διασώστες, με τη συνδρομή διερχόμενων σκαφών, κατάφεραν να διασώσουν 106 άτομα και επιχείρησαν να απομακρύνουν από το φλεγόμενο πλοίο τους υπόλοιπους 25 επιβαίνοντες
THE LIFO TEAM