ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πολιτιστικές πεποιθήσεις δεν είναι πάνω από την ελευθερία

Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πολιτιστικές πεποιθήσεις δεν είναι πάνω από την ελευθερία Facebook Twitter
4

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εξέδωσε απόφαση με την οποία απορρίπτει τις παραδόσεις έντονα πατριαρχικών κοινωνιών, θεωρώντας ότι δεν μπορούν να θυσιάζονται στο βωμό των πολιτιστικών πεποιθήσεων συνταγματικές αξίες, όπως η ελευθερία.

Η υπόθεση για την οποία εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε σε οκτώ Πακιστανούς οι οποίοι καταδικάστηκαν επειδή κρατούσαν κλειδωμένη στο σπίτι μια γυναίκα της οικογένειας που είχε υποβάλει αίτηση για διαζύγιο.

Με την αίτηση τους οι οκτώ καταδικασθέντες ζητούσαν την αθώωση τους ή τη μείωση της ποινής με το αιτιολογικό ότι οι πολιτιστικές τους καταβολές και η μόρφωση τους, τους εμπόδιζαν να αναγνωρίσουν ότι διέπρατταν έγκλημα.

Έτσι το δικαστήριο διατήρησε τις ποινές που είχαν επιβληθεί και που ήταν από 4 ως 5 χρόνια στη φυλακή για καθέναν από τους οκτώ καταδικασθέντες.

«Οι πολιτιστικές και κοινωνιολογικές πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων δεν μπορούν να "αθωωθούν" από το σύστημά μας, όταν το αποτέλεσμα τους είναι η θυσία άλλων βασικών και αξιολογικά υψηλότερων αξιών", αναφέρεται στην απόφαση.

Η υπόθεση αφορούσε στην Ραφίκ Σουμέρα μια πακιστανή που ζει στην Ισπανία, η οποία έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να πάρει διαζύγιο. Η γυναίκα είχε καταφύγει στη Βαρκελώνη αλλά με δόλο ο πατέρας της την πήρε πίσω στο Λογκρόνο και της απαγόρευε να βγει από το σπίτι όπου βρισκόταν πάντα υπό τον έλεγχο δύο γυναικών συγγενών της.

Η γυναίκα ζητούσε βοήθεια πετώντας σημειώματα έξω από το σπίτι της μέχρι που κάποιος γείτονας εντόπισε ένα από αυτά και ειδοποίησε την αστυνομία.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM