Οι νέες δηλώσεις του Χρήστου Θηβαίου (είναι πιο εξοργιστικές κι απ' τις προηγούμενες) ///

Οι νέες δηλώσεις του Χρήστου Θηβαίου (είναι πιο εξοργιστικές κι απ' τις προηγούμενες) /// Facebook Twitter
36

Περίληψη προηγουμένων: Πριν 3 μήνες έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνική παραγωγό, μιλούσε περίεργα, την προσέβαλε, τα έβαλε με τους νέους που δεν δουλεύουν, και είπε ότι μια χαρά ζει μια πενταμελής οικογένεια και με ελάχιστα λεφτά.

Το αποτέλεσμα ήταν ντροπιαστικό:

Οι νέες δηλώσεις του Χρήστου Θηβαίου (είναι πιο εξοργιστικές κι απ' τις προηγούμενες) /// Facebook Twitter
Οι νέες δηλώσεις του Χρήστου Θηβαίου (είναι πιο εξοργιστικές κι απ' τις προηγούμενες) /// Facebook Twitter

Μετά ζήτησε συγγνώμη, και ενώ προσωπικά είχα εξοργιστεί αρχικά, έγραψα (στο άρθρο Κάντο όπως ο Θηβαίος) πως έκανε το σωστό πράγμα και μπράβο του. 

Έλα όμως που μερικούς μήνες αργότερα -σήμερα δηλαδή- αποδεικνύεται πως τίποτα δεν είχε καταλάβει και πως η συγγνώμη του ήταν πέρα για πέρα ψεύτικη...

Μιλώντας στο Πρωινό των Λιάγκα και Σκορδά (!) είπε με δυο λόγια ότι αν προσβλήθηκε η ραδιοφωνική παραγωγός, ευθύνεται η ίδια.

Επίσης τόνισε ότι δεν τον πειράζει να χαλάσει το προφίλ του προκειμένου να μιλήσει τη γλώσσα της ειλικρίνειας.

Όσο για το «θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο» που είχε γράψει στην απολογία του, δεν ξέρω αν το προσπάθησε όντως αλλά δεν το κατάφερε καθόλου. 

Απόσπασμα απ' τη σημερινή συνέντευξη:

Στο ότι δεν πρέπει να ξοδεύουμε περισσότερα απ' όσα έχουμε και ότι μπορούμε να ζήσουμε με τα λίγα, δεν έχει άδικο. Είναι βέβαια η ίδια ακριβώς μοιρολατρία που έβγαλε πρόσφατα και ο Πορτοκάλογλου με το «Θα περάσει κι αυτό» (μόνο του; με την απραξία;) και ο Ιερώνυμος υπέρ του Μνημονίου του Τσίπρα χτες, και η Υπουργός κα Φωτίου που έλεγε να τρώμε γεμιστά, και ο Φίλης που θεωρούσε είδος πολυτελείας τα μακαρόνια και πενταροδεκάρες τον ΦΠΑ. 

Προφανώς αν χρειαστεί μπορώ να τρώω ένα παξιμάδι την ημέρα για όσο αντέξω, αλλά το κοινό όλων των παραπάνω (με εξαίρεση τον Πορτοκάλογλου μάλλον) είναι πως θεωρούν ότι αυτό είναι απολύτως φυσικό, και πως όποια γκρίνια ή διαμαρτυρία είναι περιττή και, ίσως, κακόβουλη. 

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος: «Μια πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μια ντομάτα. Δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα. Μην τρελαθούμε» ξεστόμισε τώρα ο Χρήστος Θηβαίος και ναι, έχει δίκιο, έστω και αν η συγκεκριμένη οικογένεια πρέπει να κάνει... κλήρωση για τις τρεις ελιές, δύο από τα μέλη της δεν θα φάνε, δεν φτάνουν για όλους τους, ας μείνουν νηστικοί οι γονείς αν είναι. Σχήμα λόγου ήταν, σύμφωνοι, αλλά πολύ περίεργα σχήματα λόγου χρησιμοποιεί ο κ.Θηβαίος. Πόσες φορές αυτός τη βγάζει με παξιμάδια, άραγε; 

 


 

36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ