Όχι, με τον Ολάντ δεν προσεκλήθη να πιεί ποτό η Δημουλά, ο Λάνθιμος ή ο Γαβράς. Προσεκλήθη ο Λάκης Λαζόπουλος!

Όχι, με τον Ολάντ δεν προσεκλήθη να πιεί ποτό η Δημουλά, ο Λάνθιμος ή ο Γαβράς. Προσεκλήθη ο Λάκης Λαζόπουλος! Facebook Twitter
73
Όχι, με τον Ολάντ δεν προσεκλήθη να πιεί ποτό η Δημουλά, ο Λάνθιμος ή ο Γαβράς. Προσεκλήθη ο Λάκης Λαζόπουλος! Facebook Twitter
Η μεγάλη πνευματική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας και πνευματικός ιδαλγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο παγκοσμίως γνωστός Λάκης Λαζόπουλος (σε Μελβούρνη και Αστόρια), περιμένει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να πιούν ποτάκια στο Μαξίμ.


Ένα απλό σημείωμα για να επισημάνω το εξής: στο ανεπίσημο ποτό που πήγαν να πιούν μαζί, μετά το δείπνο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας δεν είχε προσκληθεί κανένας Έλληνας που έχει παράγει κάτι της προκοπής - κάποιο πνευματικό έργο, ένα βιβλίο, ένα φιλμ. Ή κάποιος που να είναι στοιχειωδώς γνωστός και στη Γαλλία για κάτι αξιοσημείωτο.

Δεν προσκλήθηκε π.χ. ο Λάνθιμος που γυρίζει ταινίες διεθνούς αναγνώρισης. Ο Δημητριάδης, που το έργο του τιμάται στο Παρίσι. Ο Γαβράς. Η Δημουλά. Πολλοί συγγραφείς ή ηθοποιοί που πιθανόν να τους γνωρίζει και ο Ολάντ.

Όχι. Προσκλήθηκε ο χαμηλού γούστου και χαμηλών επιδόσεων τηλευαγγελιστής του Τσίπρα. Ο κύριος Λαζόπουλος. Το εργο του οποίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγνοεί ο πρόεδρος της χώρας που έχει γεννήσει τον Σεζάν και τον Μπαλζάκ. Και το οποίο έργο, εάν το γνώριζε (ιδίως το πιό πρόσφατο, με τα εκχυδαϊσμένα αστεία του αλτσαντίρι εναντίον ανυπεράσπιστων κακομοίρηδων ή συνηθέστερα αντιπάλων του Τσίπρα), μια κάποια αηδία σίγουρα θα την ένοιωθε.

Όμως αυτός είναι ο πνευματικός κόσμος του Τσίπρα. Ο οποίος Τσίπρας, απασχολημένος με την οικοδόμηση του υπαρκτού κομμουνισμού, είναι φανερό ότι δεν έχει προλάβει να ανοίξει βιβλίο. Δεν έχει ιδέα από ζωγραφική, κίνηση ιδεών κ.λπ. Οι γνώσεις του φτάνουν μέχρι τις σαχλές πολιτικές μόδες (τον Ζίζεκ!), ή τους τσαρλατάνους που του πουλάνε εκδούλευση και λίγες δηλώσεις on camera.

Δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι μας κυβερνά ο Μιτεράν, που έφευγε από τα συμβούλια για να συμφάγει και να συζητήσει με την Μαργκερίτ Ντυράς. Ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμαλής που έκανε παρέα με τον Ελύτη, τον Χορν και τον Χατζιδάκι. Αλλά ακόμα και ο πιο ακαλλιέργητος, ο πιο αμόρφωτος πρωθυπουργός φροντίζει να περιστοιχίζεται από τα πνευματικά πρόσωπα του τόπου του -όχι από τους σταρ της χυδαίας τηλεόρασης, ακόμα κι αν του κάνουν την βρωμοδουλειά. 

Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήθελε να γλεντήσει την ελληνική του παρακμή με τα λαμόγια που είχε κάνει υπουργούς, πήγαινε στο Περιβόλι του Ουρανού. Αλλά για την διεθνή διπλωματία και τα τραπέζια και τον πολιτισμένο κόσμο είχε βιτρίνα στο Υπουργείο Πολιτισμού την Μελίνα -ένα πρόσωπο διεθνώς γνωστό, εκτιμητέο, λαμπερό και δικτυωμένο. Ήξερε να ξεχωρίσει τα ιδιωτικά βίτσια από τις δημόσιες αρετές.

Ο ακαλλιέργητος Τσίπρας τα κάνει σάλα-τραπεζαρία ένα. Έχει για Μελίνα του τον Λαζόπουλο ή τον επικολυρικό στα όρια της φαιδρότητας, επίσης παγκοσμίως άγνωστο ...Ξυδάκη!

Ψυχώ και κλαυσίγελως.

 

Όχι, με τον Ολάντ δεν προσεκλήθη να πιεί ποτό η Δημουλά, ο Λάνθιμος ή ο Γαβράς. Προσεκλήθη ο Λάκης Λαζόπουλος! Facebook Twitter
Οι χάρες ξεπληρώνονται...
73

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 πράγματα που ειπώθηκαν για τη νυχτερινή έξοδο Λαζόπουλου - Τσίπρα - Ολάντ στο Γκάζι

It's Viral / 21 πράγματα που ειπώθηκαν για τη νυχτερινή έξοδο Λαζόπουλου - Τσίπρα - Ολάντ στο Γκάζι

Δεν ξέρω αν χρειαζόταν ένα προκάλυμμα αντικειμενικότητας ο Λάκης Λαζόπουλος (που έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα σε αυτά που υποστήριζε για χρόνια, ώστε να στηρίξει την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αν τυχόν είχε, νομίζω το έχασε οριστικά πλέον. Το τουίτερ δεν κρατήθηκε να μη σχολιάσει την είδηση που ακολουθεί...
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Το άκουσα στο ραδιόφωνο -πολύ πετυχημένο :Πολιτιστική συζήτηση Ολάντ-ΤσίπραΟλαντ : Αλεξις, γιου λαικ Τουλουζ Λοτρεκ;Τσίπρας : Αι ντοντ λαικ του λουζ ανυθινγκ !Τώρα, επί της ουσίας.... πάλι καλά να λέτε. Θα μπορούσε να προσκαλέσει την Χρυσηίδα Δημουλίδου !
Απαράδεκτο να λείπει η Μιμή Ντενίση! Για του λόγου το αληθές, ιδού δελτίο Τύπου από τον Μάρτιο του 2009: Τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής θα φέρει στο εξής η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση.Η τελετή παρασημοφόρησης της ηθοποιού από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Φαρνό, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου, στην πρεσβευτική κατοικία.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας «το παράσημο αποτελεί τιμή για τη διάσημη γαλλόφωνη και φίλη της Γαλλίας ηθοποιό, η καλλιτεχνική δράση της οποίας συμβάλλει στην ακτινοβολία του γαλλικού πολιτισμού στην Ελλάδα».Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολλών φίλων της τιμώμενης, ειδικότερα από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και της τέχνης.Συμπέρασμα: Τελικά, πράγματι, ίσως οι Γάλλοι να τό'χουν ένα θεματάκι με τα του ελληνικού πολιτισμού...
Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα δεχόταν να βρεθεί στο πλευρό του Τσίπρα. Απ΄όσο κατάλαβα, απ΄την πλευρά των Γάλλων η επιθυμία ήταν να παρευρεθούν νέοι (όχι αποκλειστικά ηλικιακά) καλλιτέχνες κ άνθρωποι των γραμμάτων. Μπορεί να φανταστεί κανείς άτομα σαν τον Λάνθιμο (τον αναφέρω γιατί είναι ένας από τους γνωστότερους επιτυχημένους νέους στο χώρο των τεχνών), μαζί με το τσίρκο μεντράνο;
1ο) Επειδή οι Έλληνες έχουμε επιλεκτική μνήμη,θα θυμίσω ότι σε διαγωνισμό που έκανε ο Σκάι κι αφορούσε τους 100 μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών και στον διαγωνισμό αυτό ψήφισε ο κόσμος ο Λαζόπουλος ήταν μέσα στη λίστα με τους 100 μεγάλους Έλληνες και μάλιστα πιο ψηλά από ιστορικές μορφές που έχουν περάσει από αυτό τον τόπο. 2ο) ότι ο Λαζόπουλος είναι χαμηλού επιπέδου και χαμηλού γούστου πως το κρίνετε;Από το γεγονός ότι έχει παίξει σε ταινίες όπως το El Greco κι ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι που είναι διεθνείς συμπαραγωγές ή μήπως το "Tu honoreras ta mère et ta mère" που είναι και γαλλική παραγωγή (επειδή αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να τον ξέρει ο Ολάντ);Αν αυτό δείχνει καλλιτέχνη χαμηλού επιπέδου τότε τι να πούνε οι υπόλοιποι που έχουν παίξει μόνο σε ελληνικές σειρές αμφιβόλου ποιότητας (γιατί έχουν υπάρξει και κάποιες αξιόλογες σίγουρα); 3ο) Όταν θέλουμε να φέρουμε παράδειγμα ενός ανθρώπου που έχει παράγει έργο όσον αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο δεν αναφέρουμε απλά ένα όνομα που ξέρουμε ότι θα φέρει περισσότερα κλικ αλλά κάτι που αξίζει σίγουρα.Που είναι η αναφορά σας σε ανθρώπους όπως ο Γιάννης Σμαραγδής κι ο Παντελής Βούλγαρης που έχουν σκηνοθετήσει πολύ καλές ταινίες διεθνώς αναγνωρίσιμες;Επειδή δεν πήραν κάποιο βραβείο σημαίνει ότι δεν είναι άξιες αναφοράς οι ταινίες τους; 4ο) Ακόμα και οι 10 μικροί Μήτσοι είναι η μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας κι ο Λαζόπουλος την έχει παρουσιάσει ιδανικά.Αυτοί οι χαρακτήρες που έχει παίξει στους 10 μικρούς Μήτσους είναι ο μέσος Έλληνας.Αποτυχία δεν το λες πάντως. 5ο) Όταν λες έναν άνθρωπο αμόρφωτο το αιτιολογείς όχι απλά πετάς μια κουβέντα σαν σύνθημα. 6ο) Η Μελίνα Μερκούρη ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε σαν βιτρίνα,έκανε μεγάλο έργο σαν πολιτικός κι είναι τουλάχιστον ασέβεια να την παρουσιάζετε έτσι.Συγγνώμη για το κατεβατό.
Ανέφερες κάποια έργα που έχω και κάποια που δεν έχω δει. Εξήγησέ μου όμως, που φαίνεται η ποιότητα του Λαζόπουλου στο Αλ Τσαντίρι; Για μένα αυτή η εκπομπή είναι τρελή παρακμή και δεν δικαιολογείται να παράγεται από έναν 'καλλιεργημένο άνθρωπο'.
Μόνο το Τσαντίρι έχουμε σαν κριτήριο δηλαδή;Με αυτό το σκεπτικό όλοι οι καλλιτέχνες είναι κακοί κι άχρηστοι γιατί όλοι έχουν τουλάχιστον μια αποτυχία στο βιογραφικό τους.Δεν είναι σκεπτικό αυτό για να βγάλεις κάποιον χαμηλού επιπέδου άνθρωπο ή καλλιτέχνη.
Το τι το θεωρεί ο ίδιος ή ο σταθμός δηλαδή ο Alpha είναι δικό τους θέμα.Από εκεί και πέρα στέκεστε αποκλειστικά και μόνο στο Τσαντίρι δείχνει ότι δε σας νοιάζουν όλα τα υπόλοιπα έργα που έχει παίξει ο Λαζόπουλος κι απλά ψάχνετε κάτι αρνητικό που έκανε για να τον κατηγορήσετε,κλασική ελληνική αντίδραση που μας έχει φτάσει εδώ που μας έχει φτάσει.Θα μπορούσα κι εγώ ν' αναφέρω εξ' αρχής ότι ο Λάνθιμος σκηνοθέτησε το video clip της Βανδή για το τραγούδι '10 εντολές' οπότε είναι ένας αποτυχημένος.Από τότε όμως ο άνθρωπος έχει προχωρήσει κι έχει σκηνοθετήσει επιτυχημένες ταινίες.Η απάντηση αυτή είναι για το σχόλιο του Hali Houli απλά δε μου έδινε την επιλογή της απάντησης εκεί.Αυτό που βλέπω δυστυχώς είναι ότι 'καταψηφίζετε' όλες τις απόψεις ατόμων που όχι υποστηρίζουν τον Λαζόπουλο γιατί κανένας μας δεν είναι δικηγόρος του αλλά δεν τον θεωρούν τόσο ατάλαντο όσοι εσείς κι αυτό επειδή τόλμησε στο Αλ Τσαντίρι να λέει πράγματα εναντίον των σωτήρων του έθνους που μας έφεραν να χρωστάμε όπου μιλάνε Αγγλικά,Γαλλικά,Γερμανικά,Ισπανικά,Ιταλικά κι όποια άλλη γλώσσα υπάρχει.
Αφού έχει παίξει στα "αριστουργήματα" του κολλητού του, τότε οκ έχεις δίκιο, σωστά τον κάλεσε. Και μόνο που βάζεις τον Βούλγαρη με τον σμαραγδή στην ίδια φράση φτάνει....
H "πνευματική" ελίτ της χώρας μας. Ο σύγχρονος Αριστοφάνης όπως έχει ειπωθεί (τραγικά). Και η "αριστερά". Και τα "α..." μας κουνιούνται. Με το μπαρδόν...
Για τον Ξυδάκη διαφωνώ κάθετα μαζί σας. Τον διάβαζα στην Καθημερινή για χρόνια,παρακολουθούσα το μπλόγκ του, ο άνθρωπος έχει επίπεδο και γνωρίζει από πολιτισμό πολύ περισσότερο από πολλούς διάσημους. Μην τα ξεφτιλίζουμε όλα.
άλλοι έχουν άλλη άποψη.. ότι ήταν ένα νούμερο, με το ποσέ μαντηλάκι, τα σταυροκοπήματα και αυτον τον κακόγουστο, λυγμικό λυρισμό που ήταν ασυγκράτητος και φύρδην μύγδην, για τις ασβεστωμένες αυλίτσες, το μεγαλείο της δραχμής, τη χαροκαμμένη Μύκονο. Και βεβαίως μόλις του δόθηκε το υπουργείο, φάνηκε το αληθινό του πρόσωπό με τα εκδηκητικά Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, ακόμα και τα εκτός νομοθεσίας. Όλο μέλι μέλι κι από τηγανίτα τίποτα!
Αφόρητα "πλουμιστό" γράψιμο, μηδέν ουσία, πέραν από τετριμμένες κοινοτοπίες που θα έλεγε ένας έφηβος θείος Αιμίλιος (Κουραφέλκυθρα) από το βήμα της Βουλής των Εφήβων. Κλασική αριστερόστροφη κλάψα και υποκρισία. Στο γράψιμο του Ξυδάκη στην Καθημερινή (και στο μπλογκ του) αναφέρομαι.
Για το Χατζάκη πάντως δε στεναχωρήθηκα καθόλου. Η μόνη καλή παράσταση που είδα,επί δ/νσης του, στο Εθνικό ήταν το Δεκαήμερο σε σκηνοθεσία Καραθάνου.
Σοβαρά τώρα..Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχουν έλληνες διανοοούμενοι, παιδιά νέα που την ψάχνουν,τέχνη.. Αλλά όλα αυτά καταπατούνται από τον οδοστρωτήρα της 'λαικής κουλτούρας'. Η λαική κουλτουρα που εκπροσωπείται ΚΑΙ από τον λαικιστή κρύο και χοντροκομμένο Λαζόπουλο, αφορά πλέον όλο και λιγότερα άτομα. Η πλειοψηφία της νεολαίας είναι καλλιεργημένη, αντισυστημική, έχει προσλαμβάνουσες διαφορετικές από ότι οι προηγούμενες γενιές ΚΑΙ λόγω του ίντερνετ.Ο Τσίπρας αν και σχετικά νέος αντιπροσωπευει ό,τι πιο παλιό υπάρχει. Δεν έχει καμία καλλιέργεια πουλάει μόνο στο εσωτερικό της χώρας, δεν έχει ευρωπαική κουλτούρα, δεν ξέρει να φερθεί. Απόδειξη τα αγγλικά του που είναι αίσχος. Ποιος νέος που ταξιδεύει, ενημερώνεται, προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο δεν ξέρει Αγγλικα?Φαίνεται τόσα χρόνια ασχολιότανε για το πώς θα γίνει ο μεγαλύτερος τενεκές λαικιστής που υπάρχει. Με μέντορα τον Λαζοπουλο.
Τον Θηβαιο επρεπε να καλεσουν που ειναι και ποιοτικος! Αφου βγηκαν οι ποιοτομηχανες και ζυγιζουν,λεω και εγω την γνωμη μου.Αμορφωτος.... ΚΑΙ ανοητος ο Τσιπρας,το πε και ο Σοιμπλε!Αλλα μην φευγουμε απο το θεμα μας ας μιλησουμε για ποιοτητα,μορφωση αλλα και Γαλλικη λογοτεχνια."Ο φασισμος αρχιζει με τη σκεψη οτι ολοι οι αλλοι ειναι ανοητοι" Paul Valery,Γαλλος ποιητης.
Η βραδια στο gazarte οργανωθηκε από την ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ και όχι από την ελληνικη κυβέρνηση η τον Τσίπρα. Ποιος δεν κάλεσε τον Γαβρά, τον Λανθιμο και ξέρω γω ποιον άλλο; Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, η γαλλικη κυβέρνηση δηλαδή. Έτσι απλά
Γιατί αν εσύ είσαι ας πούμε η Γαλλική Πρεσβεία και διοργανώνεις μια εκδήλωση σε ελληνικό έδαφος δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψη τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες. Οτί ο Πρέσβης δηλαδή ήταν που έσπαζε το κεφάλι του και έλεγε "Μωρέ ποιον να καλέσω, ποιος είναι άραγε ο καταλληλότερος εκπρόσωπος του ελληνικού πνευματικού κόσμου;" και μετά άστραψε μπρος του η απάντηση σας θεόσταλτο φως.
Σιγά μη κάλεσε η πρεσβεία όποιον ήθελε, και όχι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό! Βλέπεις η γαλλική πρεσβεία λατρεύει τον Λαζόπουλο, τον έχει προσκαλέσει πολλές φορές να μιλήσει στη Σορβόνη, έχει εκδόσει τα βιβλία του, οι Μικροί Μήτσοι είναι στο Λούβρο κλπ.
η γαλλική πρεσβεία δήλωσε ατύπως στο protagon, ότι αυτή ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ τον Λαζόπουλο, αλλά νέους καλλιτέχνες... Τον Λαζόπουλο, τον κάλεσε ο Τσίπρας (σύμφωνα με τη πρεσβεία)
Προς όλους όσους λένε σιγά και τι έγινε ή γιατί ποιος είναι ο κος Ολάντ που θα του φέρουμε να δει κόσμο επιπέδου.Γιατί πρέπει πάντα να κοιτάμε το χείριστο και να λέμε: "α οκ είμαστε λίγο καλύτερα οπότε κομπλέ"; Το καταλαβαίνετε ότι αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί παγκόσμια; Το καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο κόσμο και χρειαζόμαστε και άλλους να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε; Αυτό ίσχυε ανέκαθεν. Δηλαδή όταν συναντάτε κάποιον δεν προσπαθείτε έστω στην αρχή να δείχνετε ένα καλύερο εαυτό; Τόσο κομπλεξισμός πια;
Λουστείτε τους και μην μιλάτε. Αν γινόταν τώρα μία δημοσκόπηση ο Τσίπρας πάλι στα πάνω του θα ήταν. Δεν υπάρχει σωτηρία ... με τον Ελληνάρα που κουβαλάμε μέσα μας (όχι όλοι μας αλλά δυστυχώς πολλοί από εμάς).
Και να συμπληρώσω, κυρία Κόκλα, ότι όταν έχει περάσει από το υπουργείο πολιτισμού ένας Κούβελας, ένας Λιάπης, ένας Βουλγαράκης, η αμορφωσιά των Συριζαίων πονάει ακόμη περισσότερο.(Σοβαρά τώρα, αισθάνθηκε ποτέ κανένας Έλληνας ότι κυβερνάται από καλλιεργημένους ανθρώπους; Πότε υπήρξε ο πολιτισμός στην Ελλάδα κάτι άλλο από βιτρίνα, φιγούρα και εμπόριο;)
Αν ήθελε να κάνει τον Ολάντ να γελάσει θα μπορούσε να του περιγράψει το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει για τη χώρα ή ακόμη πιο αστείο το πως νομίζει πως λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία!Αλλά στην πραγματικότητα μιλαμε για τον Τσίπρα που είναι απλά ένας τσαρλατάνος ίδιος με το Λάκη. Ξεκίνησε με μαγικά κόλπα όπως το άδειασμα των ταμείων, το κλείσιμο των τραπεζών και τα Capital Controls και έπειτα έκανε καριέρα στα ταχυδακτυλουργικά όπως το να πείσει 63% των Ελλήνων να πουν ΟΧΙ και να το κάνει ΝΑΙ! Ας μην ξεχνάμε πως έβγαλε 2 φορές τον ακροδεξιό από το μανίκι! Τέλος, ασχολείται με το Stand Up και κάνει tour στις ΗΠΑ για να γελάσουν και οι Δυτικοί με τον σύγχρονο Έλληνα καραγκιόζη.
Πέρα από το ότι προφανώς ο Τσίπρας του ξεπληρώνει όλη την προπαγάνδα που κάνει υπέρ του ο Λάκης τόσα χρόνια, αυτό είναι το επίπεδο του. Ντεμεκ αριστερός, old school ΠΑΣΟΚος. Τα σκυλάδικα της νεολαίας τα ξεχάσατε; Πνευματικό επίπεδο υπό το μηδέν.
Τι κρίμα που δεν είναι Πρωθυπουργός ο κ. Βαγγέλης Μαϊμαράκης να έφερνε τη κα Μιχαλονάκου για να πιουν ποτάκι και να συζητήσουν τα του ερωτοδικείου, αφού ο κ. Ολάντ είναι γνωστός ερωτύλος τύπος!!!
o Bαγγέλας δεν ήταν ποτέ πρωθυπουργός... ο Σαμαράς πάντως, ασχέτως του αν ήταν καλός πολιτικός ή όχι, να δεξιωθεί υψηλούς προσκεκλημένους ήξερε.. δεν τους πήγαινε για σουβλάκια με παρακμιακούς κωμικούς