ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: τελικά τι έχει νόημα

Στο σημερινό «Α μπα»: τελικά τι έχει νόημα Facebook Twitter
25

 

__________________
1.

Την τελευταια εβδομαδα ημουν χαλια και απο την πρωτη σχεδον μερα το ειπα στους γονεις μου και εκλεισα ραντεβου με ψυχολογο τον οποιο εχω επισκευθει 2 φορες. Μου ειπε οτι ειναι αγχος. Ειδικοτερα εγω σκεφτομουν την αυτοκτονια μετα απο ενα τρειλερ ταινιας που ειχα δει και φοβομουν μη διαπραξω κατι τετοιο..Σκεφτομουν τις συνεπειες και φοβομουν πολυ! Απο αυτο μου εχουν δημιουργηθει διαφορες εμμονες(ειμαι ετσι μια εδομαδα και κατι). Και φοβαμαι μη δημιουργηθουν κιαλλες.. Δηλαδη φοβαμαι μη διαβασω ενα αρθρο και δω μια φραση και μου κολλησει παλι κατι αν και φερνω στο μυαλο μου αυτο που μου ειπε η ψυχολογος (οτι ειναι απλα αγχος) και ηρεμω. Απο εσενα ζηταω να μου πεις αν ξερεις να διαβασω κατι (αρθρογραφο/συγγραφεα) ή να δω καποια ταινια καποιον youtuber που να μου κανει καλο.! Να εβοηθησει! Όσον αφορα το αγχος θα ηθελα να μου πεις με δυο λογια πως βλεπεις εσυ αυτη την κατασταση γιατι παρολο που φαινομαι και ειμαι καλυτερα συνεχιζω να αγχωνομαι και να φοβαμαι μη κανω τιποτα τελικα και ειναι πολυ ψυχοφθορο και βασανιστικο ολο αυτο(Συγγνωμη για τις 2 ερωτησεις)- confused

Αν η ψυχολόγος έμεινε στη λέξη «άγχος» και δεν έχεις δει βελτίωση, αν δεν σε έχει βοηθήσει να αναλύσεις αυτό το άγχος, ή αν δεν σου έχει δώσει τρόπους να το αντιμετωπίσεις, καλύτερα να βρεις άλλη ψυχολόγο. Έκανες πολύ καλά που ξεκίνησες τόσο δυναμικά, και εύχομαι να είσαι πολύ καλύτερα. Αυτό που περνάς χρειάζεται επαγγελματική αντιμετώπιση, κάνε τις ερωτήσεις που έκανες εδώ στην ψυχολόγο σου.

__________________
2.

Λοιπόν ειμαι 19 χρονων και νιωθω πολυ μονος , εχω καλους φιλους , πολλες παρέες όμως μου λειπει πολυ λίγο αγάπη. Ειχα μεχρι πριν λιγους μηνες μια μεγαλη σχεση , περίπου 2,5 χρόνια αλλά από τοτε τιποτα και εχοντας τόσο χαμηλη αυτοεκτίμηση δεν εχω και την δυναμη σε εισαγωγικά να προσπαθησω να βρω κατι , ετσι νιώθω ότι θα μείνω μόνος εκτός αν η τύχη το αποφασισει διαφορετικά, παντως τωρα η μοναξια με πνιγεί , εχεις καμια συμβουλή?

Οι συμβουλές μου δεν θα σου αρέσουν, κι επιπλέον δε νομίζω ότι θα τις καταλάβεις, γιατί έχεις βουλιάξει στην αυτολύπηση, και θέλεις, θέλεις, θέλεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα διώξει το φόβο της μοναξιάς, ούτε την ουσία της, αν τη νιώθεις με αυτό τον τρόπο, και αν τη φοβάσαι τόσο πολύ. Αν έχεις ταυτίσει την αγάπη με τις σχέσεις, ετοιμάσου για πολλές λακκούβες. Υπάρχουν σχέσεις χωρίς αγάπη, υπάρχει αγάπη και εκτός ερωτικής σχέσης. Αν έχεις φίλους και παρέες, δεν είσαι μόνος, αλλά από την άλλη, όσους και να έχεις γύρω σου, πάντα μόνος σου με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου είσαι.


Πριν λίγους μήνες χώρισες, μην δραματοποιείς κάτι τόσο συνηθισμένο. Άκου «από τότε, τίποτα». Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης, γιατί αυτό σου δημιουργεί το αίσθημα της μοναξιάς, και όχι η έλλειψη σχέσης.

__________________
3.

ε λοιπόν πήγα σε ψυχίατρο. Του ανέφερα οτι είμαι bi, ή για να ήμαστε ακριβείς μέχρι τα 18 μου άρεσαν αγόρια και μετά ερωτεύτηκα μια κοπέλα και τώρα μου αρέσουν κυρίως κοπέλες. αυτά.
Μου είπε οτι δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό θέμα, και δεν ανησυχεί, θα μου ξαναρέσουν αγόρια, μπορεί να έχει να κάνει με την απόσταση που έχω με τη μητέρα μου.
ε;
κατά τ άλλα συνενοουμαστε μια χαρά αλλά...;- να τ' αφήσω;

Μμμ ναι, αν εξαιρέσουμε ότι δεν δέχεται αυτό που είσαι, κατά τα άλλα είσαστε μια χαρά. Άκου «δεν ανησυχεί». Κρίμα. Μπορεί να έχει περιθώριο ο ψυχίατρος, αλλά δεν είναι δικιά σου δουλειά να του ανοίξεις τα μάτια, αυτό πρέπει να το λύσει με τον δικό του ψυχίατρο.


Βρες άλλον. Ψυχίατρο, εννοώ.

__________________
4.


Αγαπημένη, μου αρέσει ο τρόπος σου κ για αυτό κ σου γράφω. Είμαι με τον φίλο μου 5,5 χρόνια από τα 17 μου, είναι πολύ καλός κ με αγαπάει πολύ, μπορεί να μην με αγαπήσει άλλος έτσι κ εγώ τον αγαπώ κ καλά περνάμε μαζί αλλά καμία φορά αναρωτιέμαι τι έχω κάνει στη ζωή μου, έχω χάσει τις φίλες μου, δεν με έλεγες ποτέ πολύ κοινωνική κ μερικές φορές θέλω να τα παρατήσω όλα κ αυτόν, καμία φορά πνίγομαι κ δεν τον θέλω κ λέω να χωρίσω κ μετά σκέφτομαι τι θα κάνω μόνη μου, μην υποτιμάμε την συνήθεια, αλλά είναι συνήθεια? κι αν χωρίσω? αλλά τον αγαπώ, μερικές φορές τον βαριέμαι(αλλά έτσι είναι η ζωή θα μου πεις)έχει κ θέματα με την οικογένεια του κ το σεξ μέτριο το λες με καλές στιγμές(αυτός 29χρ μην ξεχάσω).ελπίζω να κατάλαβες, σε ευχαριστώ κ ας με κράξεις!- νινετα

Το κλειδί είναι ο φόβος ότι μπορεί να μην σε αγαπήσει άλλος έτσι.


Ανέλυσε αυτόν τον φόβο, σε παρακαλώ. Δηλαδή πώς «έτσι»; Έναν τρόπο ξέρεις. Είναι ένας τρόπος που σε έχει κάνει να σκέφτεσαι ότι έχεις χάσει τις φίλες σου, ότι πνίγεσαι, ότι τον βαριέσαι, ότι έχει κάτι θέματα με την οικογένεια του, ότι το σεξ είναι μέτριο, και ότι δεν ξέρεις τι έχεις κάνει στη ζωή σου. Δίχως άλλο θα υπάρχει και άλλος τρόπος για να αγαπήσει κανείς, χωρίς να πνίγεται. Αν δεν το έχεις σκεφτεί ήδη, σου το λέω εγώ, και είμαι σίγουρη.


Το ότι αγαπιόσαστε δεν είναι λόγος για να μείνετε μαζί. Το λέμε και το ξαναλέμε, και πρέπει κάποτε να το εμπεδώσουμε. Υπάρχουμε σε σχέσεις και δημιουργούμε ζευγάρια γιατί πολλούς ακόμη λόγους εκτός από την αγάπη. Η αγάπη είναι η αρχή, και αν είμαστε τυχεροί, είναι και η κολλητική ουσία, αλλά αν η σχέση σου δεν σε εξελίσσει ως άνθρωπο, είσαι καλύτερα μόνη σου.
Όχι, δεν είναι «έτσι» η ζωή. Δεν χρειάζεται να βαριέσαι. Μια ζωή έχεις. Μην την σπαταλάς, φεύγει και χάνεται σαν σαΐτα.

__________________

5.

Αγαπητή,
Πήρα μια απόφαση σήμερα. Βρήκα τη λέξη που έψαχνα καιρό.
ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ
Ώρα να ξετινάξω από πάνω μου το απωθημένο χρόνων πολλών.
Αυτόν που τον έχω ωραιοποιήσει τόσο πολύ μέσα μου που από τη μια νιώθω λίγη μπροστά του, από την άλλη στενοχωριέμαι και απογοητεύομαι όταν δεν τύχει να τον δω, όταν τον δω να μιλάει με κάποια, όταν ΕΙΝΑΙ με κάποια.
Αποκαθήλωση λοιπόν.
Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι κάθε μέρα που περνά θα προσπαθώ να μην τον σκέφτομαι. Και ακόμη κι αν τον σκέφτομαι, θα σκέφτομαι τα ελαττώματά του. Ώσπου όλο αυτό το συναίσθημα να ευτελιστεί μέσα μου.
Για να τον διαγράψω, είπα να ευχηθώ να τον δω παντρεμένο, είπα να ευχηθώ να τον δω καταρρακωμένο, είπα να ευχηθώ να φύγει μακριά σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα. Τίποτα από αυτά δε μπορώ να ευχηθώ.
Οπότε τί λες για όλα αυτά? Καμία συμβουλή? Πώς θα τον βγάλω από το κεφάλι μου?
(Μη μου πεις δες τον επόμενο γιατί όλους τους συγκρίνω μαζί του)
Εύχομαι μέχρι να μου απαντήσεις να τα έχω καταφέρει και να είμαι ήρεμη με κάποιον χωρίς να σκέφτομαι τον συγκεκριμένο.- Τζοκόντα

Ποια ελαττώματα θα σκέφτεσαι μέχρι να σου περάσει; Αυτά που θα βγάλεις από το μυαλό σου; Όπως έβγαλες από το μυαλό σου και τα προτερήματα και τα χαρίσματα;


Αν είναι απωθημένο, σημαίνει ότι οι δρόμοι σας δεν συναντήθηκαν. Αν αυτός δεν έχει πεθάνει, έχεις δύο λύσεις: να τον προσεγγίσεις με στόχο να σταματήσει να είναι απωθημένο, είτε επειδή θα ανταποκριθεί, είτε επειδή θα φας χυλόπιτα. Και τα δύο βοηθούν στην κατάρρευση ενός απωθημένου. Η άλλη λύση είναι να αγκιστρώνεσαι με μανία πάνω στο απωθημένο για να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσεις αυτούς που συναντάς τώρα στα σοβαρά, ώστε να μην έχουν την ευκαιρία να σου τη φέρουν.


Το απωθημένο το δημιούργησες μόνη σου να έχεις ασπίδα ενάντια στα ρίσκα που διαφορετικά θα αναγκαζόσουν να πάρεις. Όσο έχεις την ασπίδα, τόσο δεν θα συγκρίνονται οι πραγματικές ευκαιρίες, η ζωή, «μαζί του».


Η αποκαθήλωση θα έρθει όταν παραδεχτείς ότι φοβάσαι να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο να μην είναι η ζωή τόσο φανταστική όσο την έχεις πλάσει μέσα στο κεφάλι σου, με «αυτόν». Κοίτα: δεν είναι. Είναι ακόμη καλύτερη. Αλλά μόνο για τους τολμηρούς.

__________________
6.

Αγαπητή Αμπα,
Έχω και εγώ πρόβλημα αισθηματικής φύσεως. Λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό ειμαι τσιμπημένη (ας πούμε) με έναν συνάδελφο. Είχαμε έρθει κάπως πιο κοντά τελευταία και έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον. Δεν μου ήταν ξεκάθαρο αν έχει σχέση ή όχι, δεν ρώτουσα και εγώ για να μην γίνω αδιάκριτη (πολύ έξυπνη κίνηση). Τελικά το ανέφερε κάποια στιγμή ότι έχει κοπέλα και άφησε να εννοηθεί οτί μπορει να γίνει κάτι μεταξύ μας παρ όλα αυτα (ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα). Του το εκοψα απευθείας και τέλειωσε η ιστορία. Δεν του έδειξα ότι με πείραξε κάτι και έχουμε καλές σχέσεις στην δουλειά. Τώρα μετά απο λίγους μήνες έμαθα από κοινούς γνωστούς ότι μένουν μαζί και έχω σκάσει απο τη ζήλια μου, με πείραξε πόλυ, ενώ μου ηταν πλέον ξεκάθαρο ότι είναι μαζί και δεν πρέπει να με αφορά το θέμα. Με ένα άνθρωπο με τέτοιο χαρακτήρα δεν θα ήθελα να κάνω σχέση, αλλα γιάτι με πείραξε τόσο, πως να το βγάλω από το μυαλό μου? και αυτο το συναίσθημα ειναι απαισιο! έτσι κ αλλίως μόνο εμένα πειράζει, αυτοί θα ζουν τον ερωτά τους. Σε ευχαριστω προκαταβολικά, ελπίζω μέχρι να μου απαντήσεις να μου έχει περάσει!- Νατασσα 29

Φοβερό έρωτα θα ζουν, που σου πρότεινε να σε έχει από δίπλα για σνακ.


Έλα καλέ τώρα που σκας για τον Δον Ζουάν του θερμοκηπίου. Είμαι σίγουρη ότι σου έχει περάσει.

__________________
7.

Αγαπητή, Α,μπα;

Τελικά τι έχει νόημα; Να συλλέγουμε αρκετές εμπειρίες στο ερωτικό κομμάτι ή να επιδιώκουμε τη σταθερότητα;

Σ' ευχαριστώ και να είσαι καλά!- Κατερίνα

Νομίζεις ότι από σένα εξαρτάται; Από σένα εξαρτάται πώς θα αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, όχι με τι σειρά θα σου εμφανιστούν.

25

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
#1: Ελπίζω να είσαι ήδη πολύ καλύτερα! Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σου με κάποιον ειδικό μοιάζει όντως η καλύτερη λύση. Παρ΄όλα αυτά, επειδή ζητάς και κάτι τέτοιο, εμένα μου ήρθε μια ταινία στο μυαλό: Είναι Βελγική και ο ορίτζιναλ τίτλος είναι Deux jours, une nuit, δηλαδή Two days, one night.Εύχομαι τα καλύτερα!
#1 Αν η ψυχολόγος σου, σου ειπε οτι είναι άγχος τοτε αυτο θα πει οτι έχεις αγχώδη διαταραχή. Μην στεναχωριέσαι γιατι ευτύχως ειναι κάτι που θα μπορέσεις να ελέξεις στο μέλλον. Διαφωνώ με την Λενα ως το αφησεις την ψυχολόγο μετα απο δυο φορές που πήγες. Δωσε λιγο παραπάνω χρόνο και σε αυτην και σε εσένα. Συμβουλές που μπορω να σου δώσω (γιατι και εγω εχω ) ειναι οι εξης : Κράτα καθημερινα ημερολόγιο (όχι μονο στις δυσκολες μερες αλλα και στις καλές.) το να γραφεις και στις καλες μερες ειναι πολυ σημαντικο. Αν σου αρεσει η ζωγραφικη ξεκινα να ζωγραφιζεις ( ειναι λυτρωτικο ). Κανε σωστές αναπνοες, και ξεκίνα γυμναστηριο! Μπορεις να μαθεις πολλά περισσότερα αν ψαξεις λιγο στο ιντερνετ anxiety disorder και να βρεις πραγματα που θα ειναι κοντά στο χαρακτήρα σου.
Την ερώτηση 4 μόνο εγώ δυσκολεύτηκα να τη διαβάσω; Γιατί τρεις φορές τη διάβασα για να βγάλω άκρη μέσα από αυτότον κυκεώνα ψάχνοντας καμιά τελεία μπας και καταλάβω.Τελικά τη βρήκα(την τελεία) στην τελευταία σειρά και μου ρθε να γράψω μια ωδή στη χαμένη τελεία αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς,όπως το πάρει κανείς) είμαι σκράπας στην ποίηση.
Εγώ μια χαρά κατάφερα... να μην την διαβάσω. Σιγά μη φάω χρόνο κ ενέργεια για να διαβάσω τέτοιο πράγμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως σκέφτομαι ότι αφού είναι τόσο πλημμύρα το μυαλό και ο λόγος, τότε προφανώς δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με άλλα άτομα ούτε να πάρει αποφάσεις. Χαρά στο κουράγιο σου Μήτσι με τις 3 αναγνώσεις
#7Τι ψευτοδίλημμα είναι αυτό;Νόημα έχει για τον καθένα να επιδιώκει αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο ή που τον κάνει να αισθάνεται λιγότερο δυσάρεστα.Άσε που και ένα άτομο έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη σε βάθος χρόνου...
@6 Με το ρίσκο να είμαι λάθος θα σου πω φίλη γιατί σε πείραξε.. Γιατί ήσουν τσιμπημένη,έμαθες ότι έχει κοπέλα,του το ξέκοψες για να είσαι σωστή με τον εαυτό σου,ενδόμυχα όμως είχες την ελπίδα ότι θα εκτιμήσει αυτό που "έχασε" (σε εισαγωγικά το βάζω μόνο γιατί απ'ότι κατάλαβα είχε μείνει μόνο στο επίπεδο του φλερτ όλο αυτό) και ότι θα χώριζε για να κάνει κάτι μαζί σου.
Μόνο εμένα η λέξη ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ μου θύμησε Μεγάλη Εβδομάδα...(να πεις ότι είμαι κ καμιά θρήσκα παέι στο διάολο)...Εγώ πάντως αντί αυτής της λέξης χρησιμοποιώ την "απομυθοποίηση", γιατί όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον μόνο όμορφα τον κτίζεις στα μάτια σου, σαν 12 χρόνο ερωτευμένο με τον DiCaprio (ναι με πέιραξε ο Τιτανικός)...:)
Αχ κι εγώ ερωτεύτηκα το Di Caprio στα 12 μου που είδα τον Τιτανικό. Μα τρελό κόλλημα! Μέχρι να μου γυαλίσει ένα άλλο παιδάκι από το σχολείο και να τον ξεχάσω, δεν είχε μείνει ίχνος άδειου τοίχου στο δωμάτιό μου, το γέμισα με τη φάτσα του Leonardo. Ωραία χρόνια.
Πριν λίγες μέρες αποκαθήλωσα την τηλεόραση. Ήταν σε μια βάση από τις παλιές, βιδωμένη στον τοίχο. Λογικό θα πείτε. Καρφωμένα ήταν και τα καλώδια, γιατί σου λέει, γιατί να κρέμονται, θα φαίνονται άσχημα. Ας τα καρφώσουμε κι αυτά σε σχήμα S, έχει και μια τσαχπινιά. Άλλωστε η τηλεόραση ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ. Έτσι είναι, εσύ καρφώνεις, ο άλλος την πληρώνει.Και χθες ο καλός μου ήρθε με 3 κουτάκια ούπα σε διάφορες διαστάσεις. Τόσο δυνατή είναι η προδιάθεση να καρφώνουμε όπου βρούμε, περνάει στο dna. Τι να πεις, ο καθένας κουβαλάει το σταυρό του.
Σωστά το σκέφτεσαι. Γιατί η "αποκαθήλωση" έχει ως συστατικό την λέξη ήλος=καρφί, που σημαίνει ότι τον λεγάμενο τον είχε καρφωμένο ψηλά και αποφάσισε να τον ξεκαρφώσει.
Βρε #6 ευτυχώς που δεν έμπλεξες. Από αυτά που λες δεν αξίζει χρόνο και ενέργεια. Μην ζηλεύεις (ή πιο σωστά.. θα σου περάσει). Να λυπάσαι την κοπέλα του που πιθανώς να νομίζει ότι όλα είναι σούπερ.
#6Η φράση Δον Ζουάν του θερμοκηπίου είναι πολύ εμπνεύσμενη!#7Μη μετράς την εμπειρία με το αριθμό συντρόφων, σημασία έχει πως θα εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνεται να ζήσεις από κοινού συναισθήματα, πράξεις και άλλα πολλά.:)
7. Στους πόσους ερωτικούς συντρόφους θεωρούμαστε έμπειροι; Και αν κάποιος είχε λίγους θεωρείται άπειρος στον ερωτικό τομέα; Δε νομίζω ότι πάει ακριβώς έτσι.Μπορεί κάποιος μέσα από μια σταθερή σχέση να αποκτήσει αρκετή εμπειρία στο σεξουαλικό μέρος και κάποιος άλλος να είχε στη ζωή του πολλούς ερωτικούς συντρόφους που να μην του έχουν προσφέρει την αντίστοιχη "εμπειρία".Και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς όπως αναφέρει και η Λένα.
Έχεις τα δίκια σου, αν και μπορούμε να πούμε ότι η Εμπειρία είναι ένα τσουβάλι και όλα μέσα μπαίνουν, είτε προέρχονται από μακροχρόνιες σχέσεις, είτε από εφήμερες.
5Αυτό με τα απωθημενα πια, πόσοι το έχουμε ζήσει! Και είναι ρε παιδί βαρετά ίδιο, αλλά όπως πάντα, ο καθένας νομίζει ότι είναι μοναδικό. Κορίτσι του 5, εκτύπωσε το παρακάτω κομάτι:"Η άλλη λύση είναι να αγκιστρώνεσαι με μανία πάνω στο απωθημένο για να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσεις αυτούς που συναντάς τώρα στα σοβαρά, ώστε να μην έχουν την ευκαιρία να σου τη φέρουν. Το απωθημένο το δημιούργησες μόνη σου να έχεις ασπίδα ενάντια στα ρίσκα που διαφορετικά θα αναγκαζόσουν να πάρεις. Όσο έχεις την ασπίδα, τόσο δεν θα συγκρίνονται οι πραγματικές ευκαιρίες, η ζωή, «μαζί του». Πηγή: www.lifo.gr"και αποστήθισέ το μέχρι να το χωνέψεις.Α, τελείωσε. Αυτή η στήλη κάνει κοινωνικό εργο.
Καλέ ο Διονύσιος Σολωμός το έκανε πράξη το απωθημένο, σε όλο του το μεγαλείο. Ενώ μπορούσε άνετα να την παντρευτεί κανονικά την Ρηγγίνα Λέζα που τον ήθελε και τον αγαπούσε κι αυτή, δεν το έκανε ποτέ. Δεν ήθελε να την απομυθοποιήσει λεει.. δεν ήθελε να τη δει να τρώει, να κοιμάται, να είναι αχτένιστη κι απεριποίητη. Ήθελε να την αγαπάει έτσι τέλεια όπως την είχε στο μυαλό του!!! Επιστήμη σου λέω!!
Γιατί ο άλλος στην Αστροφεγγιά που πήγε η Δάφνη του με τον πλούσιο κι ετούτος πήγε στον πόλεμο να πεθάνει; Και μην πιάσω στο στόμα μου τον Μέλιο... : ))
Maggie καλά τα λες.Ανακάλυψα τη στήλη λίγο αργά, αν τη διάβαζα νωρίτερα θα γλύτωνα κάποια χρόνια με απωθημένα για τον πρώην. Τα λόγια της Α,μπα είναι σαν καταλύτης που επιταχύνει την επίλυση κόμπλεξ που αλλιώς θα έπαιρνε μια αιωνιότητα.Μετά από μερικά Α,μπο-ταρακουνήματα σκέφτηκα ότι δε θα τα ξαναβρούμε και το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να πάρω την κάτάσταση στα χέρια μου και να δημιουργήσω μόνη μου την καταπληκτική ζωή που φανταζόμουν ότι μόνο με αυτόν θα μπορούσα να έχω. Τελικά περνάω μια χαρά και η ενέργεια να ζήσω τη ζωή που θέλω πηγάζει από μέσα μου, δεν εξαρτάται από τον θεό πρώην. Άσε που τόλμησα να πάρω ρίσκα γνωρίζοντας άλλους ανθρώπους και έζησα ένα σωρό καταπληκτικές και απρόσμενες εμπειρίες (καλές και κακές, κυρίως σουρεάλ: είναι φοβερό το τί άνθρωποι κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη).Επίσης, έχω την αίσθηση ότι ανέπτυξα ανοσία και νομίζω πως μπορώ να προλάβω τη δημιουργία καινούριων απωθημένων. Δηλαδή Α,μπα και ως μέτρο πρόληψης.