Ισοδύναμα τέλος: Κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το σχέδιο της κυβέρνησης

Ισοδύναμα τέλος: Κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το σχέδιο της κυβέρνησης Facebook Twitter
4

Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περί εύρεσης ισοδύναμων, ακόμη και με τον εντοπισμών μερικών μεγαλοφοροφυγάδων όπως είπε ο κ. Φίλης, τελικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ΦΠΑ τριών ταχυτήτων για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το σχέδιο και με δημοσίευμα των Νέων, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την επιβολή 23% τα ιδιωτικά σχολεία, στο 13% τα φροντιστήρια και μηδενικό ΦΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξετάζεται καθώς

«η εγγραφή μαθητών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελεί επιλογή των γονέων και όχι υποχρέωση».

Στη δεύτερη ταχύτητα, του 13%, εξετάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ενταχθούν τα φροντιστήρια (υποστηρικτικά και ξένων γλωσσών).

Μηδενικό ΦΠΑ τέλος προσανατολίζεται να επιβληθεί σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα αφορά χιλιάδες οικογένειας ειδικά φέτος που δεκάδες χιλιάδες παιδιά έχουν μείνει εκτός των δημόσιων παιδικών σταθμών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM