Τον μεγαλύτερο σε ηλικία ελέφαντα πυροβόλησε και σκότωσε ένας Γερμανός κυνηγός στη Ζιμπάμπουε.

 

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Οκτωβρίου, περίπου τρεις μήνες μετά τη θηριωδία του Αμερικανού οδοντιάτρου με το λιοντάρι Σεσίλ.

 

Το ζώο, που ήταν 30 ετών και 3 μηνών σκότωσε ο Γερμανός στη ζώνη που προορίζεται για ιδιωτικό κυνήγι, και η οποία συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Gonarezhou, ανέφερε η The Daily Telegraph.

 

Μάλιστα, ο κυνηγός φέρεται να πλήρωσε περίπου 50.000 ευρώ ώστε να βγάλει την άδεια να πυροβολήσει ένα μεγάλο ελέφαντα. Στο σημείο όπου βρισκόταν το ζώο, τον οδήγησε ένας έμπειρος τοπικός ξεναγός.

 

Παγκόσμια κατακραυγή: Γερμανός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα στη Ζιμπάμπουε

 

Οι διοργανωτές του κυνηγιού αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον κυνηγό, ο οποίος πήγε στη Ζιμπάμπουε για να πυροβολήσει το λεγόμενο Big Five των στόχων: έναν ελέφαντα, μια λεοπάρδαλη, ένα λιοντάρι, ένα βουβάλι και έναν ρινόκερο.

 

Με τον ρυθμό που σκοτώνονται οι ελέφαντες - κυρίως από λαθροθήρες - υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μετά από μια γενιά.

 

Ο Anthony Kaschula, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία φωτογραφικού σαφάρι, τράβηξε φωτογραφίες από το κυνήγι και αναρτώντας τις στη σελίδα του στο Facebook, αλλά τώρα φαίνεται να τις έχει αφαιρέσει.

 

Παγκόσμια κατακραυγή: Γερμανός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα στη Ζιμπάμπουε

 

Έγραψε στη σελίδα του ότι ο ελέφαντας δεν θα έπρεπε να έχει σκοτωθεί.

 

Οι  ιστοσελίδες κυνηγιού εικάζουν ότι αυτός ο ελέφαντας ήταν ο μεγαλύτερος στην Αφρική εδώ και τρεις δεκαετίες.

Οι λαθροθήρες πιστεύεται ότι σκοτώνουν περίπου 50.000 ελέφαντες το χρόνο, προκειμένου να εμπορευτούν το ελεφαντόδοντο, αλλά και για κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.