ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σουηδία: Θρησκόληπτοι γονείς υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας τις κόρες τους, χωρίς τη θέλησή τους

Σουηδία: Θρησκόληπτοι γονείς υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας τις κόρες τους, χωρίς τη θέλησή τους Facebook Twitter
4

Μυστική έρευνα αποκάλυψε πως γιατροί στη Σουηδία υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας έφηβα κορίτσια, παρά τη θέληση τους, κατόπιν επιθυμιών των γονιών να μάθουν αν οι κόρες τους έχουν κάνει σεξ ή όχι.

 

Σύμφωνα με τον Independent, οι γιατροί συμφωνούν στα παράνομα τεστ παρθενίας, τα οποία κατά κανόνα ζητούν βαθιά θρησκευόμενες οικογένειες.

Δυο γυναίκες δημοσιογράφοι, αυτές που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, επισκέφθηκαν έναν τέτοιο γιατρό και παριστάνοντας η μία τη θεία και η άλλη τη 17χρονη ανιψιά της, κατάφεραν να τον παγιδεύσουν, τραβώντας και βίντεο που επιβεβαιώνει τις πρακτικές που ακολουθούνται. Στο βίντεο, η φερόμενη ως θεία ζητά στη γιατρό να κάνει τεστ παρθενίας στην ανιψιά της και να της χορηγήσει και ένα αντίστοιχο πιστοποιητικό. Βεβαίως όλα γίνονται παρά τη θέληση της "ανιψιάς". 

Η γιατρός παραδέχεται μάλιστα, σε κάποιο σημείο, ότι έχει κάνει εκατοντάδες τεστ παρθενίας, ακόμα και σε παιδιά.

Η "Σάρα" -που δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά της- είναι ένα από τα θύματα αυτή της πρακτικής και μίλησε για την "αηδιαστική", όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία της όταν η βαθιά θρησκευόμενη οικογένειά της την εξανάγκασε να αρραβωνιαστεί τον ξάδερφό της σε ηλικία 13 ετών και δύο χρόνια αργότερα, τη συνόδευσαν στο γιατρό προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ παρθενίας. «Αισθάνομαι ακόμα ντροπή γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι κάποιος με εξέτασε για να δει αν είμαι παρθένα. Είναι πράγματι αηδιαστικό».

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ