Τι στην ευχή διάβασα μόλις;

Τι στην ευχή διάβασα μόλις; Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
30

Λίγες ώρες πριν σκάσει η είδηση του σκανδάλου στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης (Ποινικές διώξεις κατά Άνθιμου για το «κουκούλωμα» βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο), o Μητροπολίτης ήταν, ως συνήθως λαλίστατος. Πρώτα δήλωσε ότι «Οι ομοφυλόφιλοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας», μετά τόνισε ότι «Η Εκκλησία έχει οικονομικό πρόβλημα», έπειτα τα έβαλε με τους πρόσφυγες, και επίσης, εκτός των άλλων διευκρίνισε ότι ακούει Αντώνη Ρέμο!

Τους τελευταίους μήνες εξάλλου, πέρα απ' την παρανομία των γκέι, των προσφύγων, τα οικονομικά προβλήματα της Εκκλησίας, και τα τραγούδια του Ρέμου, ο κος Άνθιμος παρενέβη σε κάθε μικρό και μεγάλο θέμα με απανωτές δηλώσεις που προβλήθηκαν ιδιαιτέρως απ' τα ΜΜΕ - απ' το θέμα των θρησκευτικών (Δεν θα καταργηθούμε εμείς που είμαστε το 95% για το 5%), μέχρι το Δημοψήφισμα στο οποίο υποστήριξε το ΝΑΙ (Άνθιμος: Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη).

Ένα αγόρι 7.5 ετών είχε καταγγείλει τον βιασμό του από μεγαλύτερο τρόφιμο του ιδρύματος το 2012, αλλά η κακοποίηση θα έμενε στην αφάνεια αν δεν βιαζόταν άλλες δύο φορές και δεν κατέληγε στο νοσοκομείο.

Μετά την αποκάλυψη απ' την εφημερίδα Μακεδονία θα περίμενε κανείς τον κύριο Άνθιμο σ' όλα τα κανάλια να εξηγεί τι έγινε, γιατί η διοίκηση του Παπάφειου (ο ίδιος είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος) φέρεται να κουκούλωσε τους βιασμούς του τότε 7χρονου αγοριού - κι όμως. Ο άνθρωπος που πέρα απ' τις τακτικές εμφανίσεις του στην Εκκλησία βγαίνει σχεδόν σε κάθε εκπομπή που μπορεί κανείς να φανταστεί -μέχρι και, τελείως ταιριαστά, στην Αννίτα Πάνια- δεν έτρεξε στα κανάλια. Σχεδόν 24 ώρες αργότερα έβγαλε απλώς μια ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν μπορούν να ελέγχουν όλους τους τροφιμους, ότι ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ, ότι ποτέ στην εκατονταετή ιστορία του ορφανοτροφείου δεν υπήρξε καμία σκιά (ΟΚ, αν τις κουκουλώνουν όλες φυσικά και δεν θα υπήρξε), και ότι  «Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρονούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό».

Κατέληξε με ένα περίεργο υστερόγραφο. Λέει:

«Τέλος, αξιολογώντας την όλη υπόθεση νομίζομε ότι πρέπει να αφήσωμε την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψωμε τα παιδιά αυτά, εκ των οποίων, το μικρότερο εξακολουθεί να είναι τρόφιμος του Παπαφείου Ιδρύματος, ο δε μεγαλύτερος να μπορέσει να συνεχίση την ζωή του στο οικογενειακό του περιβάλλον στο οποίο ευρίσκεται από ικανού χρόνου.»

ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ;

 ο δε μεγαλύτερος να μπορέσει να συνεχίση την ζωή του στο οικογενειακό του περιβάλλον στο οποίο ευρίσκεται από ικανού χρόνου

Παρακαλά να σωπάσουμε αφήνοντας το ζήτημα στη δικαιοσύνη, και να μην ανακινήσουμε/ερευνήσουμε καθόλου το θέμα, για να μην διαταραχθεί η οικογενειακή ζωή ενός φερόμενου ως κατά συρροή βιαστή, που αντί για το σπίτι του θα έπρεπε πρώτα να δώσει απαντήσεις για το πώς/αν βίασε τρεις φορές και έστειλε τελικά στο νοσοκομείο ένα 7.5χρονο αγόρι.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που σύμφωνα με τις καταγγελίες βίασε τόσες φορές ένα αγοράκι βρίσκεται εκεί έξω κανονικά. Και ότι μάλιστα ο Άνθιμος φοβάται μην τυχόν του διαταράξουμε τη ζωή του στο οικογενειακό του περιβάλλον!

Μιλώντας ως μέλος ενός σάιτ που έδωσε δημοσιότητα στο ζήτημα, θέλω να τον πληροφορήσω ότι η «εκτεταμένη δημοσιότητα» δεν δόθηκε επειδή ήταν ευαίσθητο το θέμα. Δόθηκε επειδή η δικαιοσύνη ερευνά το αν κουκουλώθηκε η πράξη απ' τον Άνθιμο και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Μητροπολίτης μας έχει συνηθίσει να καταγγέλει πράγματα που δεν είναι καθόλου παράνομα (πχ. την ομοφυλοφιλία) και να μην τα βάζει και με ιδιαίτερη ένταση με άλλα που είναι πραγματικά παράνομα - κι αν το κάνει, το κάνει υπερβολικά αργοπορημένα. 

Παρακαλούμε πολύ: πριν ξανακατηγορήσει άλλους με τα γνωστά κηρύγματα μίσους του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα του οίκου του. 

30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ