Της παίρνουν το παιδί της γιατί αμφισβητεί το σύστημα Παιδείας

Της παίρνουν το παιδί της γιατί αμφισβητεί το σύστημα Παιδείας Facebook Twitter
18

Μητέρα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια της 8χρονης κόρης της επειδή αποφάσισε το παιδί της να παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον και να μην πηγαίνει στο σχολείο.

Την ιστορία φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος στο οποίο η μητέρα δηλώνει: «Θέλουν να με χωρίσουν από το παιδί μου επειδή αξιώνω μια πιο δημιουργική διαδικασία εκπαίδευσης, χωρίς εξαναγκασμούς και υποχρεωτικά μαθήματα. Επειδή θέλω να εκπαιδεύεται με κέφι και όχι στο πλαίσιο ενός αναξιόπιστου σχολικού συστήματος εκπαίδευσης».

Η κατ’ οίκον διδασκαλία είναι νόμιμη και θεσμοθετημένη σε αρκετά κράτη της Ε.Ε., όχι όμως και στην Ελλάδα με  αποτέλεσμα η Εισαγγελία Αθηνών να προχωρά στην έκδοση παραγγελίας για να πάρουν το παιδί από τη φυσική του μητέρα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί δίκη και σχετική απόφαση.

Η μητέρα είναι εκπαιδευτικός και όπως δηλώνει αποφάσισαν να παρακολουθήσει το παιδί τη διδασκαλία στο σπίτι, καθώς γνωρίζει τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος.

 «Γνωρίζω από πρώτο χέρι το εκπαιδευτικό σύστημα για πολλά χρόνια. Για μένα ήταν συνεχής, καθημερινή η προσπάθεια να διατηρηθεί το πνεύμα των παιδιών ελεύθερο, ανάλαφρη η ψυχοσύνθεσή τους και ανοιχτός ο νους τους. Όμως τα μεγάλα μου παιδιά πήγαν σε σχολεία της Κύπρου, όπου υπάρχει ανώτερο επίπεδο και καλύτερες συνθήκες σχολειοποίησης, χωρίς παραπαιδεία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα», εξηγεί η κα Σοφία και συνεχίζει:

«Όταν γεννήθηκε η μικρή μου είχα προβληματισμό. Πού να πάει σχολείο; Πήγε στο νηπιαγωγείο, αλλά στην ηλικία που έπρεπε να πάει σχολείο ήταν εντελώς ανώριμη. Τότε διαπίστωσα ότι τα παιδιά εξαναγκάζονται στη σχολική μάθηση γιατί σε αυτήν την ηλικία αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να παίξουν και να γνωρίσουν τον κόσμο».

Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισε να αναλάβει η ίδια προσωπικά τη μόρφωση της, κάτι που όπως λέει, στο εξωτερικό  είναι πολύ φυσιολογικό.

«Εδώ με κοιτούν σαν να κατέβηκα από τον Άρη. Όταν κανείς γνωρίζει το παιδί, διαπιστώνει ότι είναι ένα ευτυχισμένο κορίτσι. Με πλούσιο λεξιλόγιο, φαντασία, ανεπτυγμένη σκέψη. Αλλά κι εγώ δεν την αναγκάζω, δεν της επιβάλλομαι. Ακολουθώ τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της. Γι’ αυτό και όταν της λέω να κάνουμε μαθηματικά πετάει από τη χαρά της. Το κυρίαρχο είναι το ότι με ενδιαφέρει η ψυχική ηρεμία του παιδιού», τονίζει η μητέρα.

Τονίζει επίσης στην εφημερίδα ότι η 8χρονη είναι πολύ χαρούμενη με την παρούσα κατάσταση, ότι λατρεύει τα μαθηματικά, κάνει ξενάγηση στα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου, γράφει παραμύθια, χρησιμοποιεί υπολογιστές και κοινωνικοποιείται μέσω του παιχνιδιού.

 «Θα είναι απάνθρωπο να με χωρίσουν από την κόρη μου επειδή έχω επιλέξει άλλο τρόπο εκπαίδευσης», δηλώνει η μητέρα έχοντας στο πλευρό της την 8χρονη που ζητά να μην την πάρουν από τη μητέρα της.

Ελλάδα
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM