«Εξαπλώνονται» οι αστυνομικοί με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα

«Εξαπλώνονται» οι αστυνομικοί με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα Facebook Twitter
2

Με στόχο την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και λίαν συντόμως αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις όπως στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.

Οι περιοχές επιλέγονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας των περιοχών, καθώς και επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως οι υποδομές και η τοπική χωροταξική μορφολογία.

Οι αστυνομικοί - ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, ενώ για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Ελλάδα / Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Πρώτο κουδούνι για 20 μονάδες - Περνούν στην επόμενη φάση τους

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων που πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, ανανεώθηκαν και βελτιώθηκαν τόσο οι κτιριακές υποδομές με υλικά υψηλής ποιότητας όσο και τα εργαλεία διδασκαλίας
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία στην εργασία: Η ΕΕ αναζητά δεσμευτικούς κανόνες - Η Ελλάδα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος

Ελλάδα / Ψυχική υγεία στην εργασία: Η ΕΕ αναζητά δεσμευτικούς κανόνες - Η Ελλάδα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος

Πώς η εντατικοποίηση της εργασίας και η διαρκής ψηφιακή διαθεσιμότητα επιβαρύνουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων — Γιατί η ΕΕ ζητά δεσμευτικούς κανόνες
THE LIFO TEAM