ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Ένα ζευγάρι γκέι τουριστών ζητά από Ισπανούς να τους μεταφράσουν ένα ομοφοβικό γράμμα

Ένα ζευγάρι γκέι τουριστών ζητά από Ισπανούς να τους μεταφράσουν ένα ομοφοβικό γράμμα Facebook Twitter
17

Φτάνοντας στην Μαδρίτη, δυο νεαροί Αμερικανοί ζητούν τη βοήθεια των περαστικών για να τους μεταφράσουν μια επιστολή που τους έγραψε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που είχαν κλείσει. 

Οι περαστικοί δεν ξέρουν ότι κρυφές κάμερες τους καταγράφουν, όλοι πάντως έχουν το ίδιο πράγμα να πουν στο νεαρό ζευγάρι.

17

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

HIV: Οι επιστήμονες δοκιμάζουν πώς το ανοσοποιητικό μπορεί να κρατήσει τον ιό υπό έλεγχο χωρίς συνεχή αγωγή

Διεθνή / HIV: Οι επιστήμονες δοκιμάζουν πώς το ανοσοποιητικό μπορεί να κρατήσει τον ιό υπό έλεγχο χωρίς συνεχή αγωγή

Δέκα εθελοντές και μια έρευνα δεκαετιών δίνουν ενθαρρυντικές απαντήσεις για το αν το ανοσοποιητικό μπορεί να συγκρατήσει τον HIV. Την ίδια στιγμή, οι περικοπές στις ΗΠΑ απειλούν τη συνέχεια της προσπάθειας.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Kevin Williams, εμβληματική μορφή του γκέι πορνό των ’80s που έκανε τον bottom πρωταγωνιστή

Διεθνή / Πέθανε ο Kevin Williams, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του γκέι πορνό των ’80s

Ο Kevin Williams έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του γκέι πορνό, αποσύρθηκε νέος και επέστρεψε χρόνια αργότερα εντελώς αλλαγμένος. Η εικόνα του έφτασε τελικά μέχρι τις πανεπιστημιακές μελέτες για την επιθυμία και την αρρενωπότητα.
THE LIFO TEAM
Τουρκία: Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού – Η PACE ζητά να σταματήσει η καταστολή σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων

Διεθνή / Όταν το ρεπορτάζ για ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους γίνεται λόγος για να κλείσει ένα ολόκληρο μέσο

Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι δυσανάλογη και στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η PACE μιλά ανοιχτά για «καταστολή» και «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
Ανέκδοτες φωτογραφίες από το Flesh της Haçienda φέρνουν στο φως την πιο άγρια queer νύχτα των ’90s

Πολιτισμός / Ανέκδοτες φωτογραφίες από το Flesh ξαναφέρνουν στη ζωή τη θρυλική queer νύχτα της Χασιέντα

Το Flesh γεννήθηκε στη Χασιέντα του Μάντσεστερ μέσα στην κρίση του AIDS και έγινε μία από τις θρυλικότερες queer βραδιές της Βρετανίας. Το νέο βιβλίο του Peter J Walsh φέρνει τώρα στο φως εκατοντάδες φωτογραφίες της, πολλές αδημοσίευτες μέχρι σήμερα.
THE LIFO TEAM
Δημοσιοποίησαν το Grindr προφίλ Βρετανού δημοτικού συμβούλου — «Δεν ντρέπομαι καθόλου», απάντησε

Διεθνή / Δημοσιοποίησαν το Grindr προφίλ Βρετανού δημοτικού συμβούλου — «Δεν ντρέπομαι καθόλου», απάντησε

Στιγμιότυπα από το προφίλ του Πολ Ο’Νιλ κυκλοφόρησαν στα social media μαζί με εκκλήσεις να παραιτηθεί. Ο ίδιος απάντησε ότι η προσωπική του ζωή δεν αφορά τη δουλειά του και αστειεύτηκε πως μπορεί να βγει και κανένα ραντεβού.
THE LIFO TEAM
Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Διεθνή / Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τις «παγκόσμιες πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου», μία εβδομάδα μετά τις εκτεταμένες εφόδους και συλλήψεις με στόχο ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
Η Κολομβία αποχωρεί από διεθνή συμμαχία για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, ενώ είχε τη συμπροεδρία της

Διεθνή / Η Κολομβία αποχωρεί από διεθνή συμμαχία για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, ενώ είχε τη συμπροεδρία της

Η Κολομβία εγκαταλείπει τον μηχανισμό για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα που η ίδια συντόνιζε. Η συμμετοχή στον οργανισμό «δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
THE LIFO TEAM
Από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στους δημοσιογράφους: Πώς η «προστασία της οικογένειας» αποκτά νέα ισχύ στην Τουρκία

Διεθνή / Η Τουρκία βαφτίζει την καταστολή «προστασία της οικογένειας»

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» δεν δείχνει μόνο μια νέα επίθεση στις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις της Τουρκίας. Δείχνει πώς η επίκληση της οικογένειας μπορεί να γίνει εργαλείο για εφόδους, προφυλακίσεις, ψηφιακή φίμωση και πίεση σε όσους υπερασπίζονται ή καταγράφουν τα δικαιώματα μιας κοινότητας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

σχόλια

10 σχόλια
Η ιδέα του αδύναμου και ντελικάτου gay είναι παρωχημένη. Οι περισσότεροι gay γνωστοί μου είναι το λιγότερο σφίχτες.Αντί να περιμένεις να αλλάξει μυαλά ο καθυστερημένος ή κομπλεξικός ξενοδόχο, καλύτερα ξηγήσου του εσύ, γιατί με τα λόγια δεν αλλάζει ο άνθρωπος.
Έχουμε επισήμως χαζέψει.Μας κυβερνά η παράνοια των social media η η ανάγκη μας για αντιπαραθεση. Σχολιάζουμε ένα ενημερωτικό σποτ, το οποίο είναι πολύ κατώτερο του επιπέδου της lifo. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΚΕΙΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΠΟΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ
Ισπανοί και μιλάνε αγγλικά? περίεργο μου φαίνεται...προσωπικά μου φαίνεται στημένο...συγκινητικό ναι...το μήνυμά το περνάει ωραία...αλλά είναι στημένο.
παιδιά το συγκεκριμένο βίντεο είναι scripted...ειδικά φτιαγμένο κατα παραγγελία για τις ανάγκες του ενημερωτικού βίντεο με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Οι άνθρωποι συμμετέχουν ως ηθοποιοί (κάποιοι απο αυτούς ίσως και να είναι)και τα λόγια που λένε είναι γραμμένα απο πριν.Αυτό φυσικά δεν έχει καμία σημασία στο γενικότερο μήνυμα που θέλει να δώσει το ενημερωτικό βίντεο, έχει όμως σημασία σε δίαφορα σχόλια που γράφονται για το πως αντέδρασαν οι άνθρωποι στην Ισπανία , πως θα αντιδρούσαν στην Ελλάδα, κτλ.
Με συγκινησε παρα πολυ το βιντεο,με συγκινησαν οι αντιδρασεις των "μεταφραστων"οι γεματες απορία ματιές και αντιδρασεις του ζευγαριουΚαι δεν μπορουσα να σταματησω να σκεφτομαι πως θα ενιωθα στη θεση τους, αν εκλεινα με τον αντρα μου διακοπες και μας ελεγαν οτι μπορουμε να μεινουμε σ αυτο το ξενοδοχειο αν δεν φιληθουμε/κανουμε σεξ/συναισηματικες διαχυσεις.. πολυ σκληρο..Ας μπουμε για ενα λεπτακι στη θεση των ομοφυλων ζευγαριων, ας σκεφτουμε ποσο ρατσισμο εχουν φαει για τις επιλογες τους στην αγαπη, ας αναλογιστουμε για ενα μονο λεπτακι πως θα αισθανομασταν αν μας απαγορευαν να φιλαμε αυτον που αγαπαμε στον δρομο, να του κρατησουμε το χερι, να τον κοιταξουμε τρυφερα χωρις να γινουμε αντικειμενο χλευασμου. Μου ρχονται δακρυα μονο που το σκεφτομαιΛυπαμαι τοσο πολυ γι αυτο τον σκατοψυχο κοσμο που εχουμε φτιαξει εμεις οι ανθρωποι...
Δυστηχως στην ελλαδα δεν υπαρχουν ακόμα ομοφοβικοί νόμοι ή αντιρατσιτσικοί νόμοι σύχρονου κράτους! Και να πάς στην πουλημένη Χρύσαστύνομία με αντιρατσιστικο, να σε έχουν μαχαιρώσει χρυσαυγιτάλητοσκατά και δεν 8α κάνουν τίποτα, let alone for ομοφοβλια... η κλείσιμο επιχήρησες...Σκατά! Να την χαιρόμαστε την Ελλαδάρα μας ρε!
Για όσους αμφιβάλουν για τις αντίστοιχες αντιδράσεις στην πατρίδα μας και γενικά για τον λαό μας (που βλέπω είναι πολλοί...) θυμηθείτε κι αυτό...http://www.actionaid.gr/ratsismos3 και κυρίως διαβάστε την ανάλυση που το συνοδεύει.
Το ίδιο θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Αμφιβάλλω για την Ελλάδα, που επιλέγει ως τρίτο κόμμα ένα ακροδεξιό μόρφωμα και έχει στην συγκυβέρνηση ένα άλλο ομοφοβικό αναχρονιστικό. Και τη στιγμή που η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία επίσης μόνο εδώ δεν έχει διαχωριστεί από το κράτος, θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμάρτημα.
Δεν ξερω γιατι κλαίω. Ισως επειδη με συγκινεί η ευαισθησία που αποκτήσαμε σαν άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους. Δεν εχει σημασία το φύλο. Δεν εχουν σημασία οι επιλογές. Ειμαστε όλοι απο σάρκα και οστά. Δεν υπαρχει φυσιολογικό και αφύσικο. Δεν εχει κανένας τίποτε περισσοτερο απο εμένα και απο εσένα.
Απιστευτο! Εξαιρετικο! Και να σκεφτεις οτι πολλοι ασχετοι εδω πουλανε παραμυθια για το ποσο ΄ιδιοι' ειμαστε με τους Ισπανους επειδη πηγαν για ενα τριημερο στη Βαρκελωνη.. Η αληθεια ειναι οτι καμια απολυτως σχεση δεν εχει ο μεσος Ελληνας με τον μεσο Ισπανο. Οι Ισπανοι ειναι μεν Μεσογειακοι αλλα την ιδια στιγμη και βαθια Ευρωπαιοι, ενω εμεις ειμαστε απλα Ανατολή, που καποιοι μας πουλησαν καποτε παραμυθακια για το οτι εχουμε καποια σχεση με τη Δυση. Δύση σημαινει η μεγαλη περιπετεια του Διαφωτισμου, μια περιπετεια που απαιτει την εξοδο του ανθρωπου απο την παιδικη του ηλικια (κατα το γνωστο του Καντ) κατι που οι κρεμαμενοι απο το στηθος της μαμας τους ανηλικοι πληθυσμοι της Ανατολης δεν ειχαν ποτε τα κοτσια να το κανουν!
Λυπάμαι για την άποψη που έχεις για τον λαό σου... Στην ζωή μου σε αυτή την χώρα βλέπω καθημερινά γύρω μου ανθρώπους σοβαρούς, μετρημένους και μετριοπαθείς, ανθρώπους που θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο, πλην της συμβουλής ίσως να απευθυνθεί στην αστυνομία... κι αυτό γιατί και ο ομοφοβικός έχει δικαίωμα στην επιλογή του εφόσον οι απειλές του είναι μόνο απειλές... Τώρα οι γενικεύσεις και τα περί ώριμου δυτικού και ανώριμου ανατολικού πολιτισμού που λες δείχνουν τις δικές σου ιδεοληψίες και την δική σου ιστορική ανεπάρκεια και έλλειψη πολιτισμικής ταυτότητας. Δυστυχώς με ένα τρόπο είσαι αυτό που κατακρίνεις...
@ManGalαυτα που εγραψες τα διαβασες αραγε??" ο ομοφοβικός έχει δικαίωμα στην επιλογή του εφόσον οι απειλές του είναι μόνο απειλές... Πηγή: www.lifo.grΑληθεια? Μπορει να απειλει δηλ. αρκει να μην δερνει?Δηλ. κατα τη γνωμη σου μπορει να κακοποιει μονο λεκτικα, οχι σωματικα, αυτο μας λες?Εγω λυπαμαι για τις θεσεις σου.Επισης θα ηθελα να μου πεις που κυκλοφορεις και βλέπεις καθημερινά γύρω σου ανθρώπους σοβαρούς, μετρημένους και μετριοπαθείς, ανθρώπους που θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο Πηγή: www.lifo.grΝομιζω οτι ζουμε σε μια αλλη Ελλαδα.Δεν εχεις μπει ποτέ στα σχόλια κατω απο ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ποστ για γκευ?
@ManGal. Δεν πιστευω στην εννοια 'Λαός', 'Volk', 'People' (Populous), παρα μονο στην εννοια του ατόμου (individual). (Για τη γεννεση της εννοιας στη Δυτικη Αναγεννηση δες το κλασσικο πόνημα του Jacob Burckhardt 'Die Kultur der Renaissance in Italien'). Ούτε αναγνωρίζω καποιον λαό ως 'μου'. Γεννηθηκα στη βιβλιοθηκη μου, με 'λαους' και κοινοτητες ολων των ειδων καμια σχέση...
George σε πρωτη αναγνωση συμφωνω με αυτα που λες. Το ξανασκεφτομαι ομως λιγο και εχω τις εξης "ενστασεις": - ολα αυτα τα βιντεο ειναι φτιαγμενα να περνανε "κλιμα". Δεν ξερουμε ποτε ποσους πραγματικα σταματησαν κ τι εγινε. Ξερουμε μονο αυτο που μας παρουσιαζουν, το οποιο παρα την καλη μας πιστη, θα μπορουσε να ειναι biased. - ειμαι skeptical ως προς τους Ισπανους, οσο ειμαι και προς τους Ελληνες. Ελληνες δεν ειναι μονο οι Αθηναιοι -που εχουμε ολοι στο μυαλο μας- Ελληνες ειναι και οι κατοικοι της Ιου, της Χαλκης, της Ικαριας, της Κερκυρας κλπ. Οπως και Ισπανοι δεν ειναι μονο οι Βαρκελωνιοι, αλλα και αυτοι της Μαλαγα, του Μπιλμπαο, της Σαραγοσα κλπ. Και προσωπικα δεν μπορω να εχω εικονα απο το συνολο ΟΛΩΝ αυτων ωστε να βγαλω συμπερασματα. Εχω γνωρισει υπεροχους Ελληνες, οπως εχω γνωρισει κ σκαταδες Ισπανους - και τουμπαλιν.Γι αυτο απο τη μια ενω υπαρχει στεροτυπικα το Βαλκανιος Ελληνας vs Ευρωπαιος Ισπανος- μετα απο σκεψη, δεν δεχομαι να το υιοθετισω.
Μισό Γιώργο1977, 50 εκατ. άνθρωποι είναι οι Ισπανοί, που σχεδόν σε κάθε περιοχή έχουν και διαφορετική κουλτούρα και έθιμα. Είναι σα να μου λες οτι Κρητικός και Σαλονικιος είναι ίδιο και το αυτό.Ειδικά για την Ισπανία στην δικιά τους Ιστορία αναγνωρίζουν τις Αραβικές τους επιρροές και απο την άλλη στην Αναγέννηση και το Μπαροκ, ενώ έχουν ιταλικές και γαλλικές επιρροές είναι διακριτές οι διαφορές με τους άλλους λαούς. Ποιος ήταν ο Ισπανικός Διαφωτισμός; Πότε έγινε; Να πούμε για τον 20 αιώνα; Που λόγω Φράνκο οι καλύτεροι επιστήμονες ζήτησαν άσυλο απο το Μεξικό και οι καλλιτέχνες στο Παρίσι;Αν άρχισε να φαίνεται αλλαγή ήταν τη δεκαετία του 80 με τη movida madrileña με τραγουδάκια σα κι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=uYTMlv9zuKs που πραγματικά προκαλούσαν τη συντηρητική κοινωνία. Αν μπω να στη διαδικασία να τσουβαλιάσω όπως τσουβαλιάζεις εσύ θα σου έλεγα πως οι Ισπανοί είναι Ευρωπαίοι, αλλά πολύ Ισπανοί. Όσο πιο πολύ κατεβαίνεις στο Νότο, τόσο πιο πολύ το νιώθεις. Η Βαρκελώνη είναι άλλη φάση απο τη Μαδρίτη και άλλη φάση η Σεβίλλη, άλλο το Χιχόν, η Μούρθια με το Σαντιάγο δε Κομποστέλα. Όσο για το γράμμα του βίντεο... πραγματικά, θα άφηνες εσύ κάποιον να πάει να μείνει σε ένα ξενοδοχείο που ο ιδιοκτήτης το έχει χαμένο; Εγώ δε θα άφηνα κανένα να πάει εκεί όχι μόνο ένα ζευγάρι γκέι!
Όπως φαίνεται στον χάρτη που επισυνάπτω http://news.in.gr/files/1/2014/ilga_big.jpg οι σκέψεις σου για την σχέση του Διαφωτισμού με τους Ανατολίτες και την ομοφοβία δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική όσον αφορά την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κ. Ευρώπη κ.α. που η κατάσταση είναι μάλλον ενδιάμεση(στοιχεία 2014)... Μάλλον εκφράζουν μόνο την αίσθηση που έχεις εσύ για τους έλληνες... Δεν καταλαβαίνω ακόμα που ζει ο "βαθιά Ευρωπαίος" που περιγράφεις ίσως να πρέπει να γίνεις λίγο πιο σαφής γιατί η εικόνα δείχνει μάλλον πολλούς ευρωπαίους... Πόσο βαθύτερα ευρωπαίος πολίτης είναι δηλαδή ο ισπανός από τον ιταλό, τον ιρλανδό ή τον γερμανό; Κρίνοντας επίσης από τα σχόλια του παρόντος άρθρου ακόμα και από τα ναι - όχι που αυτά συγκεντρώνουν θα έλεγα ότι μάλλον έχεις αδικήσει τους συμπολίτες σου για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και αντιδρούν σε ένα τόσο "χοντρά" δοσμένο θέμα όπως αυτό εδώ.