ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

5 κλασικά παραδείγματα έλλειψης παιδείας του Νεοέλληνα

5 κλασικά παραδείγματα έλλειψης παιδείας του Νεοέλληνα Facebook Twitter
10

Με αφορμή το άρθρο του Νικόλα Σεβαστάκη «Για τις ήττες και τις νίκες» που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος μας, ο nikosiq έγραψε μερικά παραδείγματα έλλειψης παιδείας του Νεοέλληνα: «Πετάμε τις γόπες στον δρόμο γιατί είναι υποχρεωμένος ο οδοκαθαριστής να τις μαζέψει. Γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις ώρες κοινής ησυχίας και θα ενοχλήσουμε τη γειτονιά είτε με δυνατή μουσική είτε με χαλασμένες εξατμίσεις γιατί είμαστε και πολύ μάγκες. Παρκάρουμε όπου γουστάρουμε και οι πεζοί και οι ανάπηροι κακώς δεν αθλούνται στο άλμα επί κοντώ για να διασχίσουν τα πεζοδρόμια.

Οδηγούμε πάντα αργά και αριστερά γιατί είναι ντροπή να είμαστε σε άλλη λωρίδα και ας κόψουν τον λαιμό τους οι πίσω μας. Αν θέλουν να περάσουν, ας ρισκάρουν τις ζωές τους. Όταν μπαίνουμε σε μέσο μαζικής μεταφοράς, μπουκάρουμε πρώτοι και όσοι ήθελαν να κατέβουν ας ήταν πιο γρήγοροι. Θέλεις κι άλλα για να καταλάβεις πόσο κακομαθημένοι και ηλίθιοι είναι πολλοί Νεοέλληνες; Όλα αυτά, δυστυχώς, έχουν να κάνουν με τη παιδεία του Έλληνα».


«Sexy Alexis» λεγόταν το άρθρο του Θοδωρή Αντωνόπουλου σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών (οι οποίες πλέον μοιάζουν τόσο, μα τόσο μακρινές...). Ο Hunter σημείωσε: «Καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι [το 35% του ΣΥΡΙΖΑ] δεν ήταν το 35% των Ελλήνων πολιτών, αλλά το 35% του 55% που πήγε και ψήφισε. Το ποσοστό καταλήγει να είναι αξιοσημείωτα μικρό (~19».

Ο δε Νίκος Νικολαΐδης-ΣΦ σχολίασε σχετικά: «Ένα από τα παραδοσιακά προβλήματα που είχε πάντα η Αριστερά ήταν και το γεγονός ότι ιστορικά γινόταν πάντα θύμα του καπιταλιστικού reification. Είτε ήταν ο φεμινισμός που υιοθετήθηκε από καπιταλιστικές κοινωνίες για να διπλασιάσει τα εργατικά χέρια και να κόψει το ημερομίσθιο στη μέση σε βάθος χρόνου, είτε η έννοια του λαϊκού διανοουμένου (από τον Ντρέιφους έως το 50) που έγινε reified όταν "μπήκε" ο θεσμός στα ευθυγραμμισμένα και πλήρως ελεγχόμενα πανεπιστήμια κάθε δυτικού κράτους με εργαλείο το καταραμένο "πρεστίζ" που έδινε ο πανεπιστημιακός τίτλος, έτσι ώστε να κοντρολάρει την κοινή γνώμη, η Αριστερά πάντοτε γινόταν δεκανίκι καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε βάθος χρόνου. Σ' αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση ο σέξι Ανδρέας με το ζιβάγκο, και στα σίγουρα δεν θα είναι το πιτσιρίκι δίχως γραβάτα. Άλλωστε, οι "Τimes" της ΝΥ στήριζαν από την αρχή τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το έγκριτο περιοδικό του Κάρνεγκι, το "Foreign Policy", ανακήρυξε τον πιτσιρίκα έναν από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους στον κόσμο! Άλλο τώρα αν τα ελληνικά μίντια, με την τοπικιστικότητα και τον ρηχό εθνικισμό που τα διακρίνει, δεν ήθελαν να δουν και να υποψιαστούν, ως ώφειλαν. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα τεχνικά είναι προτεκτοράτο, είναι το λιγότερο αφελές να συγκρίνεις τον νικητή των εκλογών με τους ντόπιους αντιπάλους του! Πρέπει να τον δεις σε σχέση με το πόσο μετρά σε ξένους ηγέτες και, το κυριότερο, γιατί κάποιοι τον στηρίζουν, μα και τι τελικά πετυχαίνει από μόνος του ή ως προϊόν ξένης απόφασης που του δίνεται ως δώρο ή "δώρο"... Για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να στεκόμαστε στα ζιβάγκο, στο "δώσαμε μάχη..." και στα "ματώματα". Πρέπει να στεκόμαστε με νηφαλιότητα μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα και να μετράμε αυτό που πραγματικά είναι σέξι στην πολιτική ενός προτεκτοράτου: τι νίκες έχει κάνει η κυβέρνησή του στο εξωτερικό για τους πολίτες που εκπροσωπεί».


«Μήπως να σταματούσαν να γίνονται προεκλογικές δημοσκοπήσεις και exit polls;» αναρωτηθήκαμε σε άρθρο μας την περασμένη εβδομάδα, αναζητώντας ποιος ωφελήθηκε απ' τη στρεβλή εικόνα που έδωσαν τα γκάλοπ. «Πιστεύω ότι σίγουρα βοήθησε και τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι έδειχνε πως μπορεί να χάσει στις εκλογές» έγραψε ο Boomer. «Πολλοί αριστεροί μπορεί να ψήφιζαν ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ή και ΛΑ.Ε. (επίσης, αν η ΛΑ.Ε. έμπαινε στη Βουλή, θα μειωνόταν πολύ το ποσοστό των κόμματων εκτός Βουλής, σχεδόν στο μισό), γεγονός που θα μείωνε τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντί να ψηφίσουν αυτά τα κόμματα, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, με τον φόβο "δεξιού ατυχήματος". Αντίστοιχα και η ΝΔ, όπως σωστά είπες, πήρε ψήφους από το Ποτάμι και άλλα κόμματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ τόξου. Άρα, αν υπήρξε "συνωμοσία", δύσκολο να πεις από πού προήλθε, κατά τη γνώμη μου. Ίσως και να 'χεις δίκιο και να πρέπει να καταργηθούν στην τελική, ακόμα και αν καταφέρουν να είναι έγκυρες».

Και ο Mono gia shmera mama sto yposxomai πρόσθεσε: «Αν η αίσθηση που υπήρχε (ότι η ΝΔ δεν έχει δυναμική και κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ άνετα) καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ίσως να είχαν 3-4% κάτω, η ΛΑ.Ε. θα έμπαινε στη Βουλή και δεν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση που να "μπορεί" να φέρει εις πέρας το μνημόνιο ΙΙΙ. Ποιος ή ποιο σενάριο επωφελείται, λοιπόν, από τις δημοσκοπήσεις;».

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
μεγάλη καφρίλα και τα περιττώματα των σκύλων. Εντάξει των αδέσποτων, αλλά και σκυλιά με ιδιοκτήτη αφήνονται να λερώσουν όπου να'ναι χωρίς να καθαρίσει μετά ο ιδιοκτήτης.
Πολυ σωστες οι επισημανσεις για την απουσια παιδειας στον τοπο μας.Υπαρχουν και πολλες αλλες.Τα αίτια,ομως ; Η απουσια σχετικης εκπαιδευσης στα σχολεια και στο σπιτι ;Η απουσια καταστολης/τιμωριας ;Η,μαλλον,και τα δυο ;Διοτι ενας ελληνας,η μαλλον "ελληναρας",ο οποιος παιρνει την "μερτσεντε"του και παει για τουρισμο στην βορειο ευρωπη την παιδεια του,η μαλλον την απουσια αυτης,την κουβαλαει μαζι του.Δεν την αφηνει στην Ελλαδα.Εαν ,ομως,επιχειρησει να την "επιδειξει"εκει,πετωντα κατω τη γοπα του τσιγαρου,παρκαροντας οπου λαχει,η βαζοντας το σουπερ-στερεο του αμαξιου του στη διαπασων στις 3 το πρωι,ενα ειναι βεβαιο.Οτι θα εμφανισθει σε χρονο ντε-τε το περιπολικο με τα οργανα της ταξεως,θα του κοψουν μια κλησαρα "βασιλικου μεγεθους"-η ακομη και τον κ..ο ,αν το παραπτωμα ειναι βαρυ-και μαζι θα του κοψουν και την παραμικρη ορεξη να το ξανακανει.Το να αναπτυξεις "κοινωνικη παιδεια"σε εναν τοπο ειναι δυσκολη δουλεια.Χρειαζονται δυο,τουλαχιστον,γενιες γι αυτο.Το να εφαρμοσεις τους νομους,ομως,ειναι ευκολη.Γινεται αμεσως.Αρκει να το θελει το κρατος,η Πολιτεια.Ας μην ξεχναμε ,δε,οτι η δημιουργια του πρωτου αν δεν υπαρχει το δευτερο ειναι ανεφικτη.Για προφανεις λογους.
Μακάρι η νοοτροπία του Έλληνα να αλλάξει κάποια στιγμή στο μέλλον.Θα πρέπει να πω ότι εδώ στο Βερολίνο που ζω με την κόρη μου έχει πάψει να υπερισχύει το βόρειο-ευρωπαικό "μεντάλιτυ" ίσως γιατί η πόλη αφ' ενός έχει rave-ο-τουρίστες του χείριστου είδους (αφήνουν πίσω τους ¨συντρίμια¨)και αφετέρου η γενιά της αντι-αυταρχικής παιδείας συνεισφέρει και αυτή το μερίδιο της. Σκουπίδια, αγένεια, βανδαλισμό κ.ο.κ συναντάς καθημερινά όπου και να πας. Σεβασμός νόμων μηδέν και μηδέν οδική συμπεριφορά. Και την αστυνομία να καλέσεις δεν βγάζεις άκρη γιατί έρχεται κατόπιν εορτής λόγω έλλειψης προσωπικού. Καμία σχέση με Σουηδία όπου πήγα φέτος διακοπές. Όταν γύρισα μου ερχόταν να κλαίω...
Επισκεφθηκα την Σουηδια για πρωτη φορα πριν 35 χρονια.Εμεινα μονον δεκα ημερες.Οταν εμπαινα στο αεροπλανο να επιστρεψω μου ηλθαν δακρυα στα ματια.Και οχι απο την συγκινηση που θα επεστρεφα στην πατριδα.Αλλα λογω της σκεψης "που παω,τωρα" ;Για τον λογο αυτο οταν ακουγα,συχνα -πυκνα,τα επομενα χρονια καποιο απο τα "σκυλια του Παυλωφ" τα οποια αποτελουσαν μεγαλο μερος των μικρομεσαιων κοινωνικων στρωματων στην Ελλαδα να λεει " ...ναι,αλλα αυτοι εκει εχουν το ρεκορα αυτοκτονιων..."μου ξαναερχονταν δακρυα στα ματια.Απο την απελπισια.
βεβαια τις περισσοτερες φορες καποιοι οδηγουμε αριστερα, σεβομενοι τα ορια ταχυτητας και μας κολλανε καποιοι απο πισω, μη σεβομενοι τις αποστασεις ασφαλειας ή παιζοντας τα φωτα κλπ. ή καμια φορα κρεμιουνται ολοκληροι εξω απο το αμαξι για να μας βρισουν που δεν τους αφηνουμε να τρεχουν με 200 για να σκοτωθουν. χμμ
Ακόμα κι αν σεβόμαστε το όριο ταχύτητας η αριστερή λωρίδα είναι για προσπέραση, οδηγούμε πάντα δεξιά (ωχ αυτό το τελευταίο δεν ακούστηκε καλά).
Σε ευχαριστούμε που οδηγείς σαν χελώνα στην αριστερη λωρίδα για να μη μας αφήνεις να τρέχουμε και σκοτωθούμε. Ακόμα μια απόδειξη ότι οι γρήγοροι οδηγοί εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα.Που τα προκαλούν οι αργοί οδηγοί.
Τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα καθορίζονται με εμφανή σήμανση και αφορούν το σύνολο των λωρίδων και όχι μόνο της δεξιάς ή της αριστερής. Όταν πάλι υπάρχει διαφορετικό όριο ταχύτητας ανά λωρίδα πάλι επισημαίνεται με ειδική σήμανση της τροχαίας. Αν εσύ από την άλλη, δεν σέβεσαι ούτε τη δική σου ασφάλεια αλλά κυρίως ούτε τη δική μου τότε είσαι "Νεοέλληνας" όπως λέει και το άρθρο, που κακώς σχολιάζει κάτι που καθορίζεται από νόμους και δεν το θέτει στη σωστή του βάση. Θέλεις να τρέξεις και να ζήσεις επικίνδυνα; Πήγαινε σε πίστα. Στο δρόμο που οδηγώ εγώ με τα παιδιά μου μέσα στο αυτοκίνητο να σέβεσαι και τα όρια ταχύτητας αλλά και τις αποστάσεις ασφαλείας. Και στην τελική αν θες να πας με 200 να μετοικίσεις στην Γερμανία.