27 αξέχαστες παιδικές γεύσεις

27 αξέχαστες παιδικές γεύσεις Facebook Twitter
26

 

Στο τουίτερ έφτιαξαν ένα hashtag πρόσφατα, και όλοι θυμηθήκαμε παλιά προϊόντα, συσκευασίες, λογότυπα - και φυσικά γεύσεις. 

Απ' τα εκατοντάδες πράγματα, επέλεξα μερικά απ' τα δικά μου αγαπημένα (προσθέστε ελεύθερα...)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Μιλαμε πέρασε απο μπροστα μου όλη η παιδική μου ηλικια... Η kiss παντως η κλασική ήταν όντως αυτη με την πορτοκαλί συσκευασία... Για την εποχή ήταν πολυ καλη προσέγγιση σε γραφιστικο επίπεδο... Η γεύση της δε ασυναγώνιστη... Ακομα εχω την αίσθηση της ροζ κρέμας να κολλάει στα δόντια.
Και οι σοκολατίτσες σε σχήμα σούπερμαν σε ξυλάκι;Και οι τσίχλες με τα τατουάζ μέσα; (είχε περπατήσει ο δύσμοιρος ο μπαμπάς μου όλη την Καλλιθέα μες το καταχείμωνο για να βρει ψιλικατζίδικο που να τις έχει)
Tongo το παγωτό μπανάνα, Tongo, ξυλάκι έβγα.Ξυλάκι blacky,τρούφα έξω, βανίλια με σιρόπι σοκολάτας μέσα.Callipo, σπρώξε- γλείψε.Big Babol, έχω καταστρέψει μαλλιά, ρούχα,καναπέ....Boom Boom Boom, χτύπα ένα Chocobloum.Η περίφημη μπομπονέλα, η αγαπημένη μου ήταν η coca cola, θυμάμαι που ανοιγόκλεινα συνεχώς την κατάψυξη μέχρι να παγώσει και από την βιασύνη τρώγαμε και το πλαστικό.Το παλιό Kiss, εκείνο με την πορτοκαλί συσκευασία και τις σκιές που σχημάτιζαν φιλί, ήταν σκέτη φράουλα μέσα χωρίς καθόλου κρέμα και απ'έξω εκείνη η ωραία σοκολάτα που είχε μέσα τρούφα.Το milko με γεύση σοκολάτα-φράουλα.Το melody pop και ένα ακόμα γλειφιτζούρι, που είχε μέσα τσίχλα.Τα φουντούνια,όχι τόσο για την γεύση, αλλά για την διαφήμιση με τον Χάρρυ Κλύνν.Επίσης από το κυλικείο του σχολείου, αλησμόνητα μου έχουν μείνει τα ψεύτικα παγωτά, που είχαν κανονικό χωνάκι με κάτι σαν ροζ μαρέγκα από πάνω, το γλειφιτζούρι που ήταν ψεύτικο νύχι, έτρωγες το γλειφιτζούρι και σου έμενε μισό δάχτυλο με κόκκινο νύχι και πασχίζαμε να τα κάνουμε δέκα και το κουλούρι με το τριγωνικό τυράκι που αν και δεν ήταν la vache qui rit ( λα βάς τυρί, για πολλά χρόνια), ήταν ακόμα πιο νόστιμο.
<<Επίσης από το κυλικείο του σχολείου, αλησμόνητα μου έχουν μείνει τα ψεύτικα παγωτά, που είχαν κανονικό χωνάκι με κάτι σαν ροζ μαρέγκα από πάνω,>>Τα θυμάμαι και εγώ!Μου αρέσανε πολύ,όχι το χωνάκι που είχε γεύση σανού(!) όσο αυτό το ρόζ γλυκό πράμα! (νομίζω ότι ήτανε ζαχαρόπαστα χρωματισμένη με χρώμα ζαχαροπλαστικής)
Σε καθε, μα σε καθε αρθρο ρετρονοσταλγιας υπαρχει η φωτογραφια των Τι και Τι. Κανα τσακαλι εκει εξω δε βλεπει οτι ο κοσμος τα θελει παλι πισω; Ποια εταιρια τα εβγαζε; O λαος απαιτει - εδω και τωρα τι και τι!