Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα

Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα Facebook Twitter
9

Γαλλική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων μετά τις εικόνες που δείχνουν μέλη της να προσπαθούν να πάρουν ένα σκυλάκι από άστεγο στο κέντρο του Παρισιού.

Τα πλάνα με τους τρείς ακτιβιστές να παίρνουν το σκύλο μακριά από τον άνδρα ενώ εκείνος κλαίει και προσπαθεί να τους σταματήσει εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο προκαλώντας την έντονη αντίδραση των χρηστών.

Μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: "Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό" ενώ ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης «Animale Nord» ήταν βίαια, ανελέητα και "χωρίς οίκτο" όταν πήραν «τον φίλο του άστεγου άνδρα".

«Σοκαρίστηκα όταν είδα αυτή τη σκηνή στους δρόμους του Παρισιού», έγραψε κάτω από το video που ήδη έχει πολλές χιλιάδες προβολές.  

Από την πλευρά της η οργάνωση υποστήριξε ότι ο «ρομά άνδρας» είχε ναρκώσει το ζώο για να φαίνεται ήρεμο. «Το σκυλί είχε διεσταλμένες κόρες και οι κραυγές που ακούγονται στο βίντεο "δεν είναι φυσιολογικές», δήλωσε ο Antony Blanchard, πρόεδρος της ομάδας.

Ο κ Blanchard είπε επίσης ότι ο σκύλος δεν ήταν εμβολιασμένος όπως προβλέπει ο νόμος.  

 «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός ζώου  για τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο», τόνισε συμπληρώνοντας ότι η οργάνωση  ", δεν μπορεί να συγχωρήσει την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ζώων για εμπορικούς σκοπούς».

Οι ακτιβιστές έχουν δώσει το σκυλί για υιοθεσία έναντι αμοιβής (195 ευρώ) και το περιγράφουν ως "γεμάτο χαρά και παιχνιδιάρικο".

Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα Facebook Twitter

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Change.org αίτημα για έρευνα σχετικά με την ενέργεια της Animale Nord ενώ στη σελίδα αναφέρεται ότι «πουθενά ο νόμος δεν λέει ότι έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν χωρίς προειδοποίηση οποιοδήποτε ζώο και αυτό έκαναν παίρνοντας από τον άστεγο το κατοικίδιο του».

Η ομάδα επικρίνεται έντονα και στη σελίδα της στο Facebook, αλλά υπάρχουν και πολλοί χρήστες την συγχαίρουν, για τη «σωτηρία» του κουταβιού.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM