Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα

Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα Facebook Twitter
9

Γαλλική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων μετά τις εικόνες που δείχνουν μέλη της να προσπαθούν να πάρουν ένα σκυλάκι από άστεγο στο κέντρο του Παρισιού.

Τα πλάνα με τους τρείς ακτιβιστές να παίρνουν το σκύλο μακριά από τον άνδρα ενώ εκείνος κλαίει και προσπαθεί να τους σταματήσει εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο προκαλώντας την έντονη αντίδραση των χρηστών.

Μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: "Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό" ενώ ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης «Animale Nord» ήταν βίαια, ανελέητα και "χωρίς οίκτο" όταν πήραν «τον φίλο του άστεγου άνδρα".

«Σοκαρίστηκα όταν είδα αυτή τη σκηνή στους δρόμους του Παρισιού», έγραψε κάτω από το video που ήδη έχει πολλές χιλιάδες προβολές.  

Από την πλευρά της η οργάνωση υποστήριξε ότι ο «ρομά άνδρας» είχε ναρκώσει το ζώο για να φαίνεται ήρεμο. «Το σκυλί είχε διεσταλμένες κόρες και οι κραυγές που ακούγονται στο βίντεο "δεν είναι φυσιολογικές», δήλωσε ο Antony Blanchard, πρόεδρος της ομάδας.

Ο κ Blanchard είπε επίσης ότι ο σκύλος δεν ήταν εμβολιασμένος όπως προβλέπει ο νόμος.  

 «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός ζώου  για τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο», τόνισε συμπληρώνοντας ότι η οργάνωση  ", δεν μπορεί να συγχωρήσει την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ζώων για εμπορικούς σκοπούς».

Οι ακτιβιστές έχουν δώσει το σκυλί για υιοθεσία έναντι αμοιβής (195 ευρώ) και το περιγράφουν ως "γεμάτο χαρά και παιχνιδιάρικο".

Γαλλία: Mέλη φιλοζωικής αφαιρούν το σκύλο άστεγου άνδρα που βάζει τα κλάματα Facebook Twitter

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Change.org αίτημα για έρευνα σχετικά με την ενέργεια της Animale Nord ενώ στη σελίδα αναφέρεται ότι «πουθενά ο νόμος δεν λέει ότι έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν χωρίς προειδοποίηση οποιοδήποτε ζώο και αυτό έκαναν παίρνοντας από τον άστεγο το κατοικίδιο του».

Η ομάδα επικρίνεται έντονα και στη σελίδα της στο Facebook, αλλά υπάρχουν και πολλοί χρήστες την συγχαίρουν, για τη «σωτηρία» του κουταβιού.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM