«ΣΟΚ! Ποιός είναι ο ρατσιστής που ακούγεται στο βίντεο;»

«ΣΟΚ! Ποιός είναι ο ρατσιστής που ακούγεται στο βίντεο;» Facebook Twitter
11

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. 

Κάποιος απ' το κοινό παίρνει το λόγο για να διαμαρτυρηθεί για τους λαθρομετανάστες που του έχουν χαλάσει τη γειτονιά. 

Δείτε το πρώτα. 

5 ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1) LOL

2) Βλέποντας τον υπότιτλο («Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν την χάρη») καταλαβαίνω πως το βιντεάκι ανέβηκε προφανώς από κάποιον που τον φωνάζουν ρατσιστή και πιθανότατα είναι. Ο σκοπός του είναι να πει «Να δείτε, δεν είμαι εγώ ρατσιστής, κι οι μαύροι τα ίδια λένε». Είσαι όμως, και το αναπάντεχο αυτό βίντεο δεν το αλλάζει αυτό. 

3) Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν πολίτη, λευκό ή μαύρο, να νιώθει δυσφορία ή και φόβο στη γειτονιά του. Το μεταναστευτικό είναι υπαρκτό ζήτημα που πλήττει και τους «γηγενείς», παρότι πλήττει περισσότερο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

4) O νεαρός λέει πως φοβάται και ζητά απ' το κράτος να γίνει κάτι. Είναι φυσικά σοκαριστικό και αναπάντεχο, και σχεδόν ειρωνικό. Θα περίμενε κανείς περισσότερη κατανόηση. Δεν πιστεύω όμως πως πηγαίνει και βρίζει τους μετανάστες, δεν νομίζω ότι τα βράδια μαζεύεται με ομοϊδεάτες και κυνηγά τους ξένους, δεν θεωρώ πως θα ήθελε να τους μαχαιρώσει ή να τους δει μαχαιρωμένους. Αυτή είναι και η διαφορά του από κάποιους χρυσαυγίτες που καταχάρηκαν που βρήκαν τέτοιο βίντεο-λαβράκι, νομίζοντας πως τους «αθωώνει». 

5) Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Κι εγω εχω ενα θειο που μενει στην Αμερικη πολλα χρονια, μιλουσαμε μεσω υπολογιστη πριν λιγες μερες και μου ελεγε μακαρι να βγει ο Τραμπ, να διωξει τους "κλεφτες" και "δολοφονους" Μεξικανους απο την χωρα. Ακουσον ακουσον!!! :/
Ποιο σοκ δεν καταλαβαινω...αυτοι που σοκαρονται ειναι οι ρατσιστες, δηλαδη το πρωτο χαρακτηριστικο που εντοπιζουν σε ενα νεο παιδι-που εκφραζει μια φυσιολογικη ανησυχια-ειναι το χρωμα του δερματος του.Το ιδιο δεν το υπολογισε-σωστα κ φυσιολογικα! Κ ουτε ειπε κατι ρατσιστικο!Αμαν πια με την ευθιξια ολων! Εξεφρασε απορια κ σιγουρα ανησυχια για τους μεταναστες που εχουν ερθει στην χωρα κ ειναι αληθεια οτι δημιουργουν κ συμπονια , αλλα κ αναστατωση στους χωρους που βρισκουν καταφυγιο, κ ενα απολυτως ανθρωπινο συναισθημα, τον φοβο, την ανησυχια...Προβληματισμο εξεφρασε το παιδι, οπως ολοι μας εχουμε, ως πολιτης μιας χωρας που δεχεται ενα τοσο μεγαλο κυμα μεταναστων. Τι θα απογινουν αυτοι οι ανθρωποι?Εχει καποιο σχεδιο πρακτικο η κυβερνηση?Επισης για την λεξη λαθρομεταναστες-απλα αυτη ειναι η αληθεια. Ειμαστε πολιτες μιας χωρας μελος της ευρωπαικης ενωσης κ οι μεταναστες που ερχονται δεν ειναι, οποτε δυστυχως για αυτους , απο την στιγμη που δεν εχουν χαρτια, θεωρουνται λαθραιοι. Οι πολιτες λοιπον ας προβληματιστουμε τι μπορουμε να κανουμε κ να απαιτησουμε-με αισθημα δικαιου, κατανοησης κ συμπονιας θελω να ελπιζω-τι μπορει να γινει για να βοηθηθουν αυτοι οι ανθρωποι που ερχονται απο κατεστραμμενες πατριδες, κ ας το απαιτησουμε απο την κυβερνηση!Μεσω σοσιαλ μιντια, αφου οπως φαινεται κ πολυ σωστα εισακουγονται οι αποψεις μας η μεσω αλλων τροπων!Κι ας προσφερουμε κι εμεις οσα μπορουμε!Οτι εχει ο καθενας!Λιγο τροφη, καποιο ρουχο, να ανοιγουμε τις πυλωτες για να προστατευονται απο το κρυο, οπως πολυ συγκινητικα εκαναν ηδη καποιοι. Κι ας ανοιγουμε τα αυτια μας να ακουμε-να μην κρινουμε με τα ματια- να ξεχωριζουμε τον ρατσισμο απο μια απλη ανησυχια.
Κανένα σοκ.Είναι πολίτης,αυτής της χώρας και εκφράζεται ελεύθερα.Μιλάμε ελευθερα.Αλλωστε,ο Ελληνας ,ακόμα δεν είναι ιδιαιτερα μισαλλλάδοξος,γιατί εκφράζει δυνατά και φωναχτά τη γνώμη του.Οσο για τα φαστισταριά.Γκεμπελίζουν.
Άρη, δε χρειάζεται να υποθέσεις τίποτα για αυτόν που ανέβασε το βίντεο.Αρκεί να δεις τα υπόλοιπα βίντεο που έχει ανεβάσει. Για κάνε ένα scroll down στη σελίδα του και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Δε μπορεσα να μην θυμηθω τον θειο της μητερας μου που εφυγε για Παρισι πιτσιρικος κατα τη διαρκεια του Εμφυλιου. Οταν απεκτησε πολιτικα δικαιωματα ψηφιζε σταθερα τον γερο Λεπεν γιατι "θα διωξει τους ξενους". Ηταν το οικογενειακο μας ανεκδοτο για δεκαετιες.
Κι εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τον πρωθυπουργό που ψήφισε την ιθαγένεια για τους μετανάστες αλλά τα δικά του παιδιά τα έστειλε σε ιδιωτικό για να μην είναι στο ίδιο σχολείο με τα μαυράκια της Κυψέλης.Αλήθεια εκείνη η κοπελίτσα από την Αφρική που την είχε πάρει αγκαζέ στο προεδρικό μέγαρο τι να λέει γι'αυτό;