Άμεση και σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ στο πρωινά σχόλια του Μάρτιν Σουλτς τα οποία προκάλεσαν αίσθηση.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν.

 

Tην αντεπίθεση στον Γερμανό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Σουλτς προκάλεσε το σχόλιο του σε γαλλικό ραδιόφωνο το πρωί. Ο Σουλτς εμφανίστηκε προβληματισμένος με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί και πάλι με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Επίσης αποκάλυψε πως πέρα από την επικοινωνία για τα συγχαρητήρια, υπήρξε ακόμη ένα τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα το οποίο όμως ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Ο ίδιος φέρεται να του είπε πως μοιάζει ακατανόητη η απόφαση για μια ακόμη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τους οποίους "χαρακτήρισε ακροδεξιό παράξενο κόμμα".

 

Ωστόσο όπως είπε η απάντηση ήταν μάλλον διπλωματική και όχι ξεκάθαρη: «Ουσιαστικά δεν μου έδωσε απάντηση. Είναι πολύ έξυπνος, ειδικά από το τηλέφωνο, μου έλεγε πράγματα που φαίνονται πειστικά αλλά σε τελική ανάλυση εμένα μου φάνηκαν κάπως αλλόκοτα».

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, είπε επίσης πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.

 

'Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις", είπε. "Όμως έπειτα... αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω", δήλωσε ο κ. Σουλτς.