ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Oι ΑΝΕΛ εξαπολύουν την πρώτη τους επίθεση και είναι κατά του Σουλτς

Oι ΑΝΕΛ εξαπολύουν την πρώτη τους επίθεση και είναι κατά του Σουλτς Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Άμεση και σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ στο πρωινά σχόλια του Μάρτιν Σουλτς τα οποία προκάλεσαν αίσθηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν.

Tην αντεπίθεση στον Γερμανό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Σουλτς προκάλεσε το σχόλιο του σε γαλλικό ραδιόφωνο το πρωί. Ο Σουλτς εμφανίστηκε προβληματισμένος με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί και πάλι με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης αποκάλυψε πως πέρα από την επικοινωνία για τα συγχαρητήρια, υπήρξε ακόμη ένα τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα το οποίο όμως ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Ο ίδιος φέρεται να του είπε πως μοιάζει ακατανόητη η απόφαση για μια ακόμη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τους οποίους "χαρακτήρισε ακροδεξιό παράξενο κόμμα".

Ωστόσο όπως είπε η απάντηση ήταν μάλλον διπλωματική και όχι ξεκάθαρη: «Ουσιαστικά δεν μου έδωσε απάντηση. Είναι πολύ έξυπνος, ειδικά από το τηλέφωνο, μου έλεγε πράγματα που φαίνονται πειστικά αλλά σε τελική ανάλυση εμένα μου φάνηκαν κάπως αλλόκοτα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, είπε επίσης πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.

'Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις", είπε. "Όμως έπειτα... αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω", δήλωσε ο κ. Σουλτς.

9

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΟΥΚΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

Πολιτική / ΚΕΔΕ: Άγριος καβγάς Δούκα με Καφαντάρη για νοθεία - «Φύγε από εδώ, δεν ντρέπεσαι;»

Αφορμή για την ένταση αποτέλεσε η διαδικασία ψηφοφορίας για το διεκδικητικό πλαίσιο της ΚΕΔΕ, με τον Χάρη Δούκα να καταγγέλλει νοθεία στην καταμέτρηση και να ζητά ονομαστική ψηφοφορία
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΕΔΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι μέτρα στήριξης των δήμων - Τι ανακοίνωσε για ρεύμα, σχολεία, δρόμους

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση 240 εκατ. ευρώ εντός Νοεμβρίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων προς τους παρόχους ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγγνώμη για το «κλεισ' το ρε πουλάκι μου» - «Έχασα την ψυχραιμία μου»

«Καθόμουν 3,5 ώρες, άκουγα και όταν προσπάθησα να παρουσιάσω ένα τεράστιο πρότζεκτ για το νοσοκομείο των Χανίων, έχασα την ψυχραιμία μου και έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ
THE LIFO TEAM