Τα αγαπημένα πράγματα του Κώστα Μπίγαλη

Facebook Twitter
1

Έχει γράψει μερικά απ' τα πιο -σατανικά πιασάρικα- κομμάτια της ελληνικής ποπ, είναι έντονα πολιτικοποιημένος, και όπως μου είπε δίνει την εξής συμβουλή στη νέα γενιά: «Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και μην επαναπαύεστε».

Στις 29 Δεκέμβρη ο Κώστας Μπίγαλης θα ανέβει στη σκηνή του GAGARIN 205 μαζί με την Πωλίνα για ένα Back to '80s party και μ' αυτή την αφορμή προσπάθησα να τον ψυχολογήσω ρωτώντας τον για τα αγαπημένα του πολιτιστικά αγαθά...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ας πούμε αυτό: 

Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία του John Grisham, ενός δικηγόρου που εγκατέλειψε τις δικαστικές αίθουσες για να αφοσιωθεί συγγραφή.

Οι νομικές υποθέσεις, το μυστήριο, η πλοκή με κρατούν σε αγωνία. Με κεντρίζει ο άμεσος τρόπος γραφής του και η αληθοφάνεια στην περιγραφή.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΙΛΜ:

 “ALL THAT JAZZ”

Μιούζικαλ του 1979 σκηνοθετημένο από τον εκπληκτικό Bob Fosse. Ένα μουσικό έργο υψηλών προδιαγραφών, διαχρονικό, με αξεπέραστη αισθητική και εντυπωσιακές χορογραφίες.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ:

Τα αρχαιοελληνικά γλυπτά για τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο απεικονίζουν τις ανθρώπινες διαστάσεις. Αλλά και τα έργα του Μικελάντζελο, αυτού του πολυτάλαντου δημιουργού με την τριπλή ιδιότητα (γλύπτη, ζωγράφου, ποιητή).

Ειδικά ο Δαβίδ του Μικελάντζελο έχει μια επιβλητικότητα που με εντυπωσιάζει.

  

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ:  

 

“Natalie Live”

 

 

Δηλώνω λάτρης της Natalie Cole. Ένας ιστορικός δίσκος με μεγάλες ορχήστρες σε 18 γνωστά τραγούδια. Ένα εκπληκτικό οδοιπορικό στη swing μουσική, άκρως ατμοσφαιρικό. Το άκουσα για πολλοστή φορά πριν μια εβδομάδα και πάντα μου αφήνει την ίδια ευχάριστη γεύση.

  

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

 

“IMAGINE” του John Lennon

Ένα τραγούδι που περιγράφει τον κόσμο που ονειρεύονται οι λαοί, δίχως την ψυχοπάθεια όσων ζουν για το κέρδος. Απεικονίζει μια κοινωνία με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της που δεν κόβει την ελπίδα στους νέους.

Τρία στοιχεία αν είχαν οι σύγχρονοι πολιτικοί μας, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός.

Αδιάφθοροι, καταρτισμένοι και με βαθιά ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Η νέα γενιά πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να μην αφήνει να διαχειρίζεται το μέλλον της κανένας τραπεζίτης.

Πόσο πιο επίκαιρο τραγούδι; 

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ:

  

Αl Pacino.

Τον θαυμάζω για την επιμονή του. Χρειάστηκε να περάσει από 1200 ακροάσεις για να πάρει τον πρώτο του ρόλο! Τον απέρριψαν τόσες φορές και όμως εκείνος συνέχιζε.

O λόγος του, όταν κέρδισε το Όσκαρ το 1993.

Παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ηθοποιούς.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ LIVE:

Είχα την τύχη να δω τη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα πριν κάποια χρόνια. Τι να πει κανείς για αυτή τη μπάντα; Ένα σόου φαντασμαγορικό από ένα αυθεντικό συγκρότημα.

  

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ:

 

“Twilight Zone”

 

Η παλιά εκδοχή του Twilight zone μου άρεσε πολύ. Μυστηριώδης και πρωτότυπη με καθήλωνε στην τηλεόρασή μου.

[+ The Matrix - Twilight Zone 1985. Σύμφωνα με την περιγραφή στο YouTube: "This is a short episode from The Twilight Zone series - 1985. It shows The Matrix almost 15 years before the movie".]

------------------------------------

Το Σάββατο:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια