Για «κοινωνικό δαρβινισμό» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος και αποκαλύπτει επτά σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και αφορούν άτομα με Ειδικές Ανάγκες και ευπαθείς ομάδες.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την υποχρέωση με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) να περικόψει κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ) από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια (κάθε είδους προνοιακά επιδόματα) προς τους ΑμΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες".

 

Στη συνέχεια παραθέτει τα σχετικά μέτρα:
1. Υπό κατάργηση τα προνοιακά επιδόματα.
2. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) με «ρήτρα φτώχειας».
3. Κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
4. Επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.
5. Αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων.
6. Αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου και
7. Επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

 

"Στις 20 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με την ψήφο του τη γενοκτονία των ΑμΕΑ και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι ρυθμίσεις αυτές, που εξαθλιώνουν τους πολίτες και τους υποβιβάζουν σε επίπεδα αναξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσουν" καταλήγει η ανακοίνωση.