Σάλος από τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν

Σάλος από τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν Facebook Twitter
27

Δίχασε για ακόμη μία φορά το κοινό του, το περιοδικό Charlie Hebdo, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με το πρωτοσέλιδο και τα σκίτσα του στο τελευταίο τεύχος. 

Σάλος από τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν Facebook Twitter

Στο πρώτο σκίτσο απεικονίζεται ο νεκρός τρίχρονος Αϊλάν, το σώμα του οποίου ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές όταν η οικογένειά του απέτυχε να φτάσει στην Κω. Το σκίτσο έχει τίτλο: «Τόσο κοντά στον στόχο του...» ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται μια διαφημιστική πινακίδα που παραπέμπει στη γνωστή αλυσίδα φαστφούντ McDonald's και η οποία γράφει: «Δύο παιδικά μενού στην τιμή του ενός».

Σάλος από τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν Facebook Twitter

Στο δεύτερο σκίτσο η λεζάντα αναφέρει «Να η απόδειξη πως η Ευρώπη είναι χριστιανική». Από κάτω ένας άνδρας που μοιάζει στον Χριστό  περπατά στο νερό, και κάτω από αυτή την εικόνα γράφει «οι χριστιανοί περπατούν στο νερό» ενώ δίπλα σε ένα παιδί που βυθίζεται γράφει «τα παιδιά των μουσουλμάνων βυθίζονται».

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες για την υποκίνηση εγκλημάτων μίσους, μετά τη δημοσίευση των γελοιογραφιών για τον πνιγμό του 3χρονου Aylan Kurdi. Ο Peter Herbert, πρόεδρος της "Society of Black Lawyers", έγραψε ότι η ομάδα θα εξετάσει τις ενέργειες του Charlie Hebdo ως «υποκίνηση εγκλημάτων μίσους και διώξεων ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

 

 

 


Τον Ιανουάριο, ένοπλοι άνδρες οι οποίοι προσδιορίζονται ως μέλη της αλ-Κάιντα εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλα 11 άτομα.

Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες με τον Προφήτη Μωάμεθ.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΙΑΝΤΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ΜΠΙΛ ΜΑΧΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

TV & Media / «Ίσως αυτό το αστείο την κάνει να φάει κάτι» - Αντιδράσεις με το σχόλιο του Μπιλ Μάχερ για την Αριάνα Γκράντε

Το άστοχο «αστείο» του παρουσιαστή για την τραγουδίστρια, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου της ότι αποχωρεί από τη δημοσιότητα λόγω της «αδιάκοπης κριτικής»
THE LIFO TEAM
Το American Horror Story επιστρέφει με όλο το παλιό του καστ — και χωρίς την Αριάνα Γκράντε

TV & Media / Το American Horror Story επιστρέφει με όλο το παλιό του καστ και χωρίς την Αριάνα Γκράντε

Ο Ράιαν Μέρφι ανοίγει ξανά το στοιχειωμένο αρχείο του American Horror Story: σε νέα συνέντευξη μιλά για τους παλιούς σταρ που επιστρέφουν και εξηγεί γιατί η Αριάνα Γκράντε τελικά έμεινε εκτός.
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕΙΡΑ HBO ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

TV & Media / Χάρι Πότερ: Ο διευθυντής φωτογραφίας της σειράς του HBO είπε ότι «τα γυρίσματα ήταν εξαντλητικά»

Η παραγωγή της νέας τηλεοπτικής μεταφοράς ξεκίνησε πέρυσι στα Warner Bros. Studios στο Λίβσντεν, με την πρώτη σεζόν να βασίζεται στο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
THE LIFO TEAM