Γιατί η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν αντέχει το bullying (εκτός απ' όταν το κάνει η ίδια!)

Γιατί η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν αντέχει το bullying (εκτός απ' όταν το κάνει η ίδια!) Facebook Twitter
62

Η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μεγάλο πόλεμο με την σατιρική σελίδα ΧΡΥΣΗ ΜΟΥΤΖΑ (!) αλλά και με τους φανς και αναγνώστες των βιβλίων της. Έκλεισε μάλιστα τα επίσημα προφίλ της, αφήνοντας μόνο ένα, μέσα απ' το οποίο κατήγγειλε αυτό που θεωρεί ως bullying εναντίον της:

«...έκανα μια ανάρτηση για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων της 11ης Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας ότι δεν πιστεύω πως η αιτία κατάρρευσης ήταν η πτώση των αεροπλάνων. Από εκείνη τη στιγμή μου κήρυξε ανελέητο πόλεμο μια σελίδα που αγνοούσα έως τότε με το όνομα Χρυσή Μούτζα. Εκείνο όμως που έκανε τη σταγόνα να ξεχειλίσει ήταν οι απανωτές ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ από μέλη της ομάδας της Χρυσής Μούτζας και της Luben, όπου γελοιοποιούν αναγνώστες μου που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό. και έγιναν η αιτία να απενεργοποιήσω τις σελίδες μου και ομολογώ με έχει επηρεάσει τόσο πολύ ψυχολογικά, σε σημείο που δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω τη συγγραφή του νέου βιβλίου μου.
Το χειρότερο όλων είναι ότι πέρα από το bullying που δέχομαι ως συγγραφέας, δέχομαι bullying για τις επιλογές της προσωπικής μου ζωής, ακόμη και για τη διακόσμηση του σπιτιού μου, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι εκδίδομαι με ταρίφα. Και το κερασάκι στην τούρτα: αναρτούν τις υποθέσεις των βιβλίων μου αποκαλύπτοντας δολοφόνους και μυστικά που ο αναγνώστης δεν πρέπει να γνωρίζει πριν διαβάσει το βιβλίο. Εν ολίγοις, γίνεται μια απίστευτη παραβίαση όλων των ανθρώπινων και πνευματικών δικαιωμάτων μου.

Η διαχειρίστρια, συνεργάτιδα και πρωτεργάτης των σελίδων αυτών ονομάζεται... [Εδώ η Δημουλίδου δίνει τα στοιχεία μιας κυρίας, τον τόπο διαμονής της, το προφίλ της και δεδομένα για τα παιδιά της!]. Επικοινώνησα μαζί της και την παρακάλεσα να σταματήσει αυτόν τον βρόμικο πόλεμο και να κατεβάσει τα κλεμμένα post και τις φωτογραφίες μου, όπου από κάτω με αποκαλούν εκδιδόμενη, ώστε να μην κινηθώ δικαστικά. Οχι μόνο δεν το σεβάστηκε, αλλά μου έκανε ακόμη πιο σκληρή επίθεση. Ενημέρωσα τη δικηγόρο μου και ήμουν έτοιμη να κινηθώ νομικά όταν θα επέστρεφα Αθήνα, αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες των αθώων παιδιών της και μαθαίνοντας ότι εγκυμονεί το τέταρτο, αποφάσισα να υποχωρήσω.

Όμως (...) εγώ κατεβάζω τα μολύβια μου, κλείνω τα προφίλ μου, ακυρώνω διαγωνισμούς και αναρτήσεις φωτογραφιών και σχολίων σας και σταματώ το γράψιμο αν δε σταματήσουν όλα αυτά και κατέβουν τα συγκεκριμένα post.

Αν το ζητούμενο τους είναι να σταματήσω να γράφω, το πέτυχαν... Ας γιορτάσουν τη νίκη τους..
Και μην τολμήσει κανείς σας να πει να μη δίνω σημασία γιατί θα τον διαγράψω από φίλο γιατί τον χρόνιο αυτό βιασμό τον υπόκειμαι εγώ κι όχι εσείς...
ευχαριστώ πολύ αυτούς που θα καταλάβουν τι κάνουν και θα σταματήσουν να με παρενοχλούν με σχόλια του τύπου
Pantelis Kollias eperne koka kai ekane vuzites kai otan teleiwne kai koimotane o allos phgaine sthn kouzhna k egrafe pws...apo pou ...kai posh wra..
Pantelis Kollias mexri k o taliroklefths thn eixe parei..... k eixe grapsei vivlio gia thn diplh tarifaaaaaa 22222

****

 

Κατ' αρχάς, αυτός που της έγραψε στα σχόλιά της ότι κάνει vuzites (βούζιτες;) είναι απαράδεκτο τρολ και αυτόν πρέπει να μηνύσει και όχι τη Χρυσή Μούτζα. Για να τονίσει πάντως τον πόλεμο που δέχτηκε, η κα Δημουλίδου ισχυρίστηκε πως η σελίδα η ίδια την είπε πόρνη και άλλαξε την εικόνα του προφίλ της σε STOP BULLYING, ενώ ανήρτησε πολλές φωτογραφίες σχετικά με το bullying και τα τρολ

 

Γιατί η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν αντέχει το bullying (εκτός απ' όταν το κάνει η ίδια!) Facebook Twitter

Γιατί η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν αντέχει το bullying (εκτός απ' όταν το κάνει η ίδια!) Facebook Twitter

 

Εκτός των άλλων έβαλε κι αυτήν την εικόνα:

 

Γιατί η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν αντέχει το bullying (εκτός απ' όταν το κάνει η ίδια!) Facebook Twitter
Άπειρο ρισπέκτ για το "SOW RESPECT"

 

Καθώς η ώρα περνούσε, ο θυμός της μεγάλωνε και άρχισε να παίρνει δραστικές αποφάσεις!

Και λίγο αργότερα άρχισε να ξεσπά στους δικούς της φανς:

Η παρότρυνσή της προς τους φανς της να κάνουν αναφορά στην σελίδα έπεισε πολλούς, όμως, όπως έγραψε και μία κυρία στα σχόλια, το Facebook εξέτασε το αίτημα και αποφάνθηκε πως η Χρυσή Μούτζα ΔΕΝ παραβίασε τους κανόνες. 

Η ίδια η σελίδα, απαντώντας, διευκρίνισε ότι δεν έχει σχέση με ιντερνετικές σελίδες ή άλλες σελίδες στο Facebook, και τόνισε:

[Η Χρυσή Μούτζα] απαρτίζεται από περισσότερα από ένα άτομο,τα οποία δε φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη για τους σχολιαστές και το πώς αυτοι εκφράζονται.Για το ότι κάποιοι χρήστες του φβ, οι οποίοι είναι μέλη και εδώ ,πήγαν στη σελίδα της κυρίας Δημουλίδου και την έβρισαν, δε φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη.

Κατεβάσαμε τα ποστ που αφορούσαν την κυρία Δημουλίδου με μόνο σκοπό να σταματήσει η παραπληροφόρηση για τους διαχειριστές και για τις ζωές ατόμων που η κυρία Δημουλίδου έχει διαπομπεύσει στη σελίδα της και στο προφίλ της,με ψευδείς κατηγορίες ,ενώ έχει διασύρει επώνυμα παιδιά και βρέφη με σκοπό να προκαλέσει προσωπικές επιθέσεις απέναντι στους γονείς αυτών,δίνοντας μάλιστα πληροφορίες προσωπικών τους δεδομένων (πχ περιοχή κατοικίας) παρακινώντας το κοινό της να τους επιτεθεί,εκβιάζοντας πως εάν δεν το κάνουν,θα σταματήσει να ασχολείται με τη συγγραφή.

Και όλα αυτά με εικόνα προφίλ "stop bullying SOW respect"(ναι sow ).


Ως σελίδα δεν παραβιασαμε τους όρους χρήσης του facebook. Άλλωστε ειναι φανερό, διαφορετικά θα είχε πέσει η σελίδα.
Ο σκοπος αυτής της σελίδας ειναι η σάτιρα και μόνο,και συνεπώς για να επιτευχθεί η σάτιρα θα υπάρξει η υπερβολή η ειρωνία,η σύγκριση,η παρωδία και η αναλογία.
Όσοι δεν καταλαβαίνουν την έννοια και τις μεθόδους αυτής, μάλλον θα πρέπει να σταματήσουν να γράφουν δημόσια,σε ομάδες και σε σελίδες.


Τέλος,υπάρχουν εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφεις και λοιποί καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν δεχθεί κακή κριτική και σάτιρα, όμως κανένας τους δεν έπιασε έναν-έναν τα άτομα αυτά να τα βρίσει χυδαία ή να απειλήσει τις οικογένειές τους ή να διασύρει τα παιδιά τους δημόσια.


Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο ,πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα έχεις fans,haters,καλή και κακή κριτική,διαφήμιση και σάτιρα,και να μην περιμένεις μόνο καλά λόγια και χάιδεμα αυτιών,ειδικά από τη στιγμή που ως δημόσιο πρόσωπο εκθέτεις δημόσια κάποιες απόψεις επάνω σε θέματα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την ανθρωπότητα (πχ αεροψεκασμοί,δίδυμοι πύργοι), τότε οι απόψεις σου αυτές θα κριθούν και από άτομα που δε συμφωνούν!


Αντί λοιπόν να κάνεις σαν τρίχρονο που κοπανιέται στα πατώματα επειδή του είπαν "όχι',αντί να εκβιάζεις ακόμα και το ίδιο σου το κοινό πως θα σταματήσεις να παράγεις έργο αν δεν κάνει "ντα" όσους σου είπαν "όχι", και αντί να μεμψιμοιρείς δημοσίως, καλό θα ήταν αφού δεν αντέχεις την κριτική,να μην την προκαλείς! Απευθύνσου σε άτομα που ΜΟΝΟ συμφωνούν μαζί σου και ΜΟΝΟ σε θαυμάζουν,και μην απευθύνεσαι ΔΗΜΟΣΙΑ ,δηλαδή σε όλον τον κόσμο.

**** 

 

πίσω από το ήρεμο πρόσωπο μου κρύβεται ένα λιοντάρι έτοιμο για μάχη...να το θυμάστε αυτό

Posted by Chrysiida Dimoulidou on Wednesday, 9 September 2015

 

 

 Είναι αλήθεια πως η κα Δημουλίδου έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κριτική και τη σάτιρα. Μερικές φορές που ασχολήθηκα μαζί της λέγοντας και την άποψή μου, προσπάθησε να με κάνει να το μετανιώσω οικτρά. Και το προσπάθησε με πολλούς τρόπους, επίμονα και με λύσσα.

 

Με δικηγόρους, με απειλές ότι θα με ξεφωνήσει στην τηλεόραση (πράγμα που έκανε πράξη μιλώντας για μένα αρνητικά στην εκπομπή του Κωστόπουλου -το καλτ highlight της ζωής μου) και σε συνεντεύξεις της στις εφημερίδες (όπου με φωτογράφησε ως δημοσιογράφο-συγγραφέα «του κώλου»), με bullying από θαυμαστές της, με ομοφοβικά τους σχόλια κάτω από συνεντεύξεις μου σε άλλα σάιτ, με δικά της μηνύματα που ξεχείλιζαν από μίσος, με συνεχή παρενόχληση, με εξωφρενικές κατηγορίες, με ασταμάτητες απειλές, με το να εμπλέκει δεκαεπτάχρονες μαθήτριες και να τους τηλεφωνεί στο σπίτι, με το να βάζει εκδοτικούς οίκους να απειλούν τη LIFO πως θα αποσύρουν διαφημίσεις, με καθημερινά τηλεφωνήματα απ' την δικηγόρο της που προσπαθούσε να με πατρονάρει/νουθετήσει, ξανά και ξανά και ξανά...

 

Για χρόνια με κατηγορούσε ότι κρυβόμουν πίσω από κάθε αρνητική κριτική, από κάθε τρολάρισμα, από κάθε σάτιρα. Βαυκαλιζόταν πως μόνο ένα και μοναδικό άτομο δεν την πήγαινε και πως αυτό ήταν υπεύθυνο για ό,τι κακό γραφόταν γι' αυτήν. Τώρα πια μοιάζει να κατάλαβε ότι οι haters της είναι χιλιάδες, και κανένας απ' αυτούς δεν είμαι εγώ. 

 

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο ολόκληρο για το τι τράβηξα απ' την Χρυσιήδα Δημουλίδου. Και ίσως δεν είμαι καν ο μόνος.  

 

Ας πω απλώς πως τα "STOP BULLYING" της δεν με πείθουν, όταν μάλιστα μοιάζει να νοιάζεται για το bullying ξαφνικά/βασικά όταν γίνεται σε αυτήν την ίδια. Και ας κλείσω με το ότι οι τελευταίες παράγραφοι απ' την απάντηση της Χρυσής Μούτζας με εκφράζουν κι εμένα απόλυτα.

 

Μην μπερδεύουμε τη θεμιτή σάτιρα και την απαραίτητη κριτική, με τα κακόβουλα σχόλια για vuzites και με το bullying που έχει ασκήσει η ίδια η κυρία Δημουλίδου σε άλλους... 

 

 

62

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Πριν 2-3 μέρες βρέθηκα από περιέργεια σε μια σελίδα της, που είχε αναρτήσει ένα απόσπασμα από το καινούριο της βιβλίο (αστυνομικό, λέει, no comment λέω). Εκεί ένας ευγενέστατος άνθρωπος της έγραφε πως είναι λάτρης των αστυνομικών χρόνια τώρα, κι αυτό που γράφει δεν είναι καλό - είχε και 2-3 επιχειρήματα, εξαιρετικά ευγενικά. Και του απάντησε "λες μαλακίες" έτσι ακριβώς, τον έκανε ban από τη σελίδα της κι άφησε τους "φαν" της να οργιάσουν από κάτω, βρίζοντας τον άσχετο αναγνώστη που δεν μπορεί να εκτιμήσει το ταλέντο της μεγάλης συγγραφέως και, επιπλέον, τολμά να κάνει κριτική και δεν εκτιμά τον κόπο της να γράψει. Κατασκεύασμα του μάρκετινγκ και σημείο των (κακών) καιρών που ζούμε.
Το διάβασα κι εγώ το συγκεκριμένο post. Δυστυχώς το επίπεδό της είναι χαμηλότερο του χαμηλού και υπάρχει περισσότερος κόσμος απ' ότι φανταζόμουν που τη διαβάζουν. Περισσότερο λυπάμαι τους φανατικούς ακόλουθούς της παρά την ίδια.
το οτι η κυρια ειναι ασοβαρη και χαμηλου επιπεδου το ξεραμε...το οτι εχει τοσο μεγαλο κομπλεξ με την κακη κριτικη το μαθαμε...το οτι στοχοποιει μια οικογενεια μεσω των αναρτησεων της διαδιδοντας ψευδη οπως "απειλουν την ζωη μου" , "με εκπορνευουν" , "λεει τα παιδια εκτρωματα του σατανα (!)" το εμπεδωσαμε....το οτι απειλει τους φανς της οτι θα αυτοκτονησει αν δεν κανουν αναφορες στην σελιδα την καθιστα .....χαρα στο κουραγιο σου Αρη που καταφερες και κρατησες την αξιοπρεπη σου σταση στα τοσα καραγκιοζιλικια της.
Τι λες τωρα!!! Θα σταματήσει; κι όλα αυτά τα αξημέρωτα μυκονιάτικα βράδια; όλες εκεινες οι ωρες προσμονής για βροχή που θα έδιναν ωθηση στην έμπνευσή της; οι χιλιάδες fans; ξανασκέψου το, βρε κοπέλα μου! Μην αφήσεις την νεοελλην(αραδ)ικη λογοτεχνια ορφανή!!! Άντε τωρα να βρουμε άλλον διάδοχο του Καζαντζάκη και του Παπαδιαμάντη.. μην το κάνεις! Μηηη!!!
Με το συμπαθιο κα Δημουλιδου, δεν σε ειχα ποτε σε ιδιαιτερη εκτιμηση, αλλα τωρα το τερματησες! Αν μου επιτρεπεται να το οω δημοσια φυσικα! Α και μην σταματησετε να γραφεται, πως θα ζησω χωρις τα βιβλια σας?? ΠΩΣ???!!
Αφού δεν απείλησε ότι θα κρατήσει και την αναπνοή της μέχρι να κατέβουν από το διαδίκτυο όλες οι αρνητικές αναφορές στο άτομο της πάλι καλά.Η ζωή χωρίς τα βιβλία της Χρύσας θα ήταν πληκτική (ή μήπως όχι;)
Το θέμα είναι αστείο. Ή μάλλον θα ήταν αν η κ. Δημουλίδου δεν το έπαιζε θύμα bullying όταν υπάρχουν πραγματικά θύματα bullying και όταν έχει εκείνοι επιτεθεί ήδη σε όλους όσους την κρίνουν.Επειδή δε μου αρέσει να κρίνω χωρίς να έχω δείγμα, έκατσα και διάβασα (το μισό, το ομολογώ) ένα βιβλίο της.Έχω λοιπόν το δικαίωμα - όπως έχει και εκείνη να γράφει ό,τι βιβλίο θέλει, όπως έχουν και οι αναγνώστες της να τα αγοράζουν - να κρίνω.Το βιβλίο της ήταν κάκιστο.Κακογραμμένο, αναχρονιστικό, με παρωχημένες ιδέες και μία εμμονή στο συναίσθημα που με έκανε να θέλω να σταματήσω να διαβάζω βιβλία γενικότερα.Ίσως να μην ανήκω στο target group της. Αλλά αυτή είναι η διαφορά των καλών από τα κακά βιβλία: δεν έχουν target group.Πραγματικά, ένα από τα χειρότερα ελληνικά βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Ο δε χαρακτήρας της κ. Δημουλίδου είναι τόσο ενοχλητικός και κουραστικος που πραγματικά και να ήθελα να τη συμπαθήσω, αδυνατώ. Πώς άλλωστε να συμπαθήσεις μια συγγραφέα που μισεί τις δανειστικές βιβλιοθήκες; Είναι σα να προσπαθείς να συμπαθήσεις έναν τραγουδιστή που μισεί το ραδιόφωνο.
Θαυμάζω την αντοχή σου και την θέλησή σου να θυσιάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου για να διαβάσεις βιβλίο της. Εγώ μόνο από την υπόθεση στο οπισθόφυλλο δεν θα σπαταλούσα ούτε μία ώρα από την ζωή μου για να την διαβάσω (έκανα το σφάλμα και διάβασα Μαντά πρόπερσι και δεν το επαναλαμβάνω).
Δίκιο έχεις, το χρόνο μου κλαίω, αλλά θεώρησα ότι για να μπορώ να την κρίνω πρέπει να έχω (έστω προσπαθήσει) να διαβάσω ένα βιβλίο της.Συνοψίζοντας πάντως την εμπειρία αυτή θα μπορούσα απλά να πω ότι ο χρόνος μου θα είχε περάσει πιο ευχάριστα παρακολουθώντας μπογιά να στεγνώνει.
Πόσο μα πόσο συμφωνώ! Διάβασα κι εγώ ένα της Μαντά και μου βγήκεο κώλος μέχρι να το τελειώσω, έχω κι ένα ψυχαναγκασμό και δεν μπορούσα να το αφήσω στη μέση. Ποτέ ξανά! Δημουλίδου δεν έχω διαβάσει ποτέ για να έχω άποψη.
@ Haifischnet Εγώ διάβασα διαγωνίως ένα της Δημουλίδου σε μια αίθουσα αναμονής όπου βρισκόμουν τακτικά, και από αυτά που έλεγε στο οπισθόφυλλο μπορουσες να μαντέψεις το φινάλε - για τόσο παιδαριώδη πλοκή μιλάμε. Κατά τ' άλλα της παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί που βγάζουν σπόιλερ.
Αν παραδεχοταν οτι ειναι καλτ/κιτς και δεν ειχε υφακι λογιας θα ηταν αλλιως... Και θα εκανε καλο και στις πωλησεις τις! Δε χρειαζεται ολοι οι συγγραφεις να γραφουν δοκιμια. Ειναι τραγικο οταν ενας ανθρωπος παιρνει τοσο στα σοβαρα τον εαυτο του. Πως να μην ελξει κοροιδιες απο παντου υστερα?
Εχω διαβασει βιβλια της και ειναι ευκολοδιαβαστα. Ηξερα τι να περιμενω κι ετσι δε μου αφησαν αρνητικη εντυπωση. Για να περασει η ωρα ειναι μια χαρα. Δεν προσφερουν κατι αλλο, και δεν ειναι αναγκη κιολας! Ειδικα αν εισαι ανθρωπος που απολαμβανεις το διαβασμα, εισαι σε 7ωρο ταξιδι με αεροπλανο ή στην ξαπλωστρα που σχεδον σε παιρνει ο υπνος και δε γινεται/δε θες να σπαταλησεις καθολου φαια ουσια. Πολυ σωστος ο παραλληλισμος με τη Θωδη η οποια εχει ωραια φωνη και η τελεια μουσικη για να σουβλιζεις αρνια. Δε θα πας να βαλεις Βιβαλντι για κατι τετοιο!
Ή και "γουρούνα σεβασμό", με λίγο διαφορετική μετάφραση. Πάντως είναι ελαφρώς γελοία η κατάσταση. Η ελληνιδα Rowling θίχτηκε και απειλεί ότι θα σταματήσει το γράψιμο. Δεν μπορούσε να γίνει πριν δέκα χρόνια; τόσα δεντρα τζάμπα πήγαν.
Εεεεεε, ελληνίδα Rowling???Αρ γιου κιντινγκ μι, dude? Η Rowling εχει γραψει 7( δεν λαμβανουμε υποψιν μας το αλλο με το ψευδωνυμο) βιβλια που εχουν μεταφραστεί σε πάνω απο 30 γλώσσες και το concept είναι εκπληκτικό - και! - είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Η Δημουλίδου είναι πιο χάλια κι απ'τα Άρλεκιν. Αν μη τι άλλο τα Άρλεκιν είναι όσο χάλια χρειάζεται για να αγγίζουν ίσως τα όρια του καλτ. Αλλά όχι και ελληνίδα Ρόουλινγκ. Θα θιγόταν κι η Ρόουλινγκ αν τ'άκουγε.Και αν ήξερε και την Δημουλίδου φυσικά.