Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε

Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε Facebook Twitter
9

Η εικονολήπτρια που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από κάμερες συναδέλφων να κλωτσά μια μικρή προσφυγοπούλα και να ρίχνει στο έδαφος με τρικλοποδιά έναν άντρα και το παιδί που κρατούσε στην αγκαλιά του, σπάει τη σιωπή της και προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Petra László έστειλε επιστολή στην τοπική εφημερίδα Magyar Nemze στην οποία αναφέρει πως μετά το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη είναι σε κατάσταση σοκ. Ωστόσο αρνείται όλες τις κατηγορίες για ρατσισμό και δικαιολογείται λέγοντας πως οι πράξεις της είχαν κίνητρο το φόβο.

"Η κάμερα κατέγραφε, εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς το μέρος μου και εγώ φοβήθηκα" έγραψε.

"Τότε κάτι έσπασε μέσα μου ... Απλά σκέφτηκα ότι  δεχόμουν επίθεση και όφειλα να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις όταν είσαι σε πανικό" προσθέτει στην επιστολή της.

Η László πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της, αλλά συνέχισε:"Δεν είμαι άκαρδη, ρατσίστρια που κλωτσά παιδιά. Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που έκανε λάθος επιλογές. Λυπάμαι πάρα πολύ. "

Η László απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό N1TV λίγο αφότου το βίντεο με το περιστατικό άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Χθες η ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι μια ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει σε βάρος της και δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της.


«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.


Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM