Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε

Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε Facebook Twitter
9

Η εικονολήπτρια που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από κάμερες συναδέλφων να κλωτσά μια μικρή προσφυγοπούλα και να ρίχνει στο έδαφος με τρικλοποδιά έναν άντρα και το παιδί που κρατούσε στην αγκαλιά του, σπάει τη σιωπή της και προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Petra László έστειλε επιστολή στην τοπική εφημερίδα Magyar Nemze στην οποία αναφέρει πως μετά το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη είναι σε κατάσταση σοκ. Ωστόσο αρνείται όλες τις κατηγορίες για ρατσισμό και δικαιολογείται λέγοντας πως οι πράξεις της είχαν κίνητρο το φόβο.

"Η κάμερα κατέγραφε, εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς το μέρος μου και εγώ φοβήθηκα" έγραψε.

"Τότε κάτι έσπασε μέσα μου ... Απλά σκέφτηκα ότι  δεχόμουν επίθεση και όφειλα να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις όταν είσαι σε πανικό" προσθέτει στην επιστολή της.

Η László πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της, αλλά συνέχισε:"Δεν είμαι άκαρδη, ρατσίστρια που κλωτσά παιδιά. Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που έκανε λάθος επιλογές. Λυπάμαι πάρα πολύ. "

Η László απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό N1TV λίγο αφότου το βίντεο με το περιστατικό άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Χθες η ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι μια ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει σε βάρος της και δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της.


«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.


Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - «Δεν θα σταματήσουμε»

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM