Η Τζούλια Ρόμπερτς ανεβάζει αμακιγιάριστη φωτό της και επαναστατεί κατά της βιομηχανίας ομορφιάς

 

25 χρόνια μετά το “Pretty Woman» η Τζούλια Ρόμπερτς αποφάσισε να αμφισβητήσει τα πρότυπα της «βιομηχανικής» ομορφιάς ποστάροντας στο Instagram μία φωτογραφία της στην οποία είναι εντελώς αμακιγιάριστη. Τη φωτογραφία αυτή, την οποία αναδημοσιεύει το aol.com, η διάσημη ηθοποιός τη συνοδεύει με ένα «μανιφέστο» κατά των αισθητικών επεμβάσεων και του μακιγιάζ αποκαλώντας την τελειότητα «ασθένεια ενός έθνους».

 

 

 

Γράφει η Ρόμπερτς κάτω από τη φωτογραφία της:

«Η τελειότητα είναι η ασθένεια ενός έθνους. Καλύπτουμε τα πρόσωπα μας με τόνους make up. Κάνουμε botox και πολλές φορές πεθαίνουμε από την πείνα για να αποκτήσουμε τις ιδανικές αναλογίες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι, αλλά δεν μπορείς να διορθώσεις αυτό που δεν φαίνεται. Γιατί η ψυχή είναι αυτή που χρειάζεται χειρουργείο. Είναι καιρός να πάρουμε θέση. 

 

Πως περιμένεις να σε αγαπήσουν οι άλλοι αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου; Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία πως δείχνεις εξωτερικά, αυτό που είναι μέσα σου μετράει. Σήμερα, ανέβασα μια αμακιγιάριστη φωτογραφία μου. Ξέρω ότι έχω ρυτίδες στην επιδερμίδα μου, αλλά θέλω να κοιτάξετε πέρα από αυτές. Θέλω να αγκαλιάσετε το πραγματικό μου “εγώ”, και να αγκαλιάσετε αυτό που είστε, όπως ακριβώς είστε, και να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι»