Η Τζούλια Ρόμπερτς ανεβάζει αμακιγιάριστη φωτό της και επαναστατεί κατά της βιομηχανίας ομορφιάς

Η Τζούλια Ρόμπερτς ανεβάζει αμακιγιάριστη φωτό της και επαναστατεί κατά της βιομηχανίας ομορφιάς Facebook Twitter
3

 

Η Τζούλια Ρόμπερτς ανεβάζει αμακιγιάριστη φωτό της και επαναστατεί κατά της βιομηχανίας ομορφιάς Facebook Twitter

25 χρόνια μετά το “Pretty Woman» η Τζούλια Ρόμπερτς αποφάσισε να αμφισβητήσει τα πρότυπα της «βιομηχανικής» ομορφιάς ποστάροντας στο Instagram μία φωτογραφία της στην οποία είναι εντελώς αμακιγιάριστη. Τη φωτογραφία αυτή, την οποία αναδημοσιεύει το aol.com, η διάσημη ηθοποιός τη συνοδεύει με ένα «μανιφέστο» κατά των αισθητικών επεμβάσεων και του μακιγιάζ αποκαλώντας την τελειότητα «ασθένεια ενός έθνους».

Γράφει η Ρόμπερτς κάτω από τη φωτογραφία της:

«Η τελειότητα είναι η ασθένεια ενός έθνους. Καλύπτουμε τα πρόσωπα μας με τόνους make up. Κάνουμε botox και πολλές φορές πεθαίνουμε από την πείνα για να αποκτήσουμε τις ιδανικές αναλογίες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι, αλλά δεν μπορείς να διορθώσεις αυτό που δεν φαίνεται. Γιατί η ψυχή είναι αυτή που χρειάζεται χειρουργείο. Είναι καιρός να πάρουμε θέση. 

Πως περιμένεις να σε αγαπήσουν οι άλλοι αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου; Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία πως δείχνεις εξωτερικά, αυτό που είναι μέσα σου μετράει. Σήμερα, ανέβασα μια αμακιγιάριστη φωτογραφία μου. Ξέρω ότι έχω ρυτίδες στην επιδερμίδα μου, αλλά θέλω να κοιτάξετε πέρα από αυτές. Θέλω να αγκαλιάσετε το πραγματικό μου “εγώ”, και να αγκαλιάσετε αυτό που είστε, όπως ακριβώς είστε, και να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι»

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM