H Xίλαρι καταποντίζεται και ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ σπάει ρεκόρ στις δημοσκοπήσεις

H Xίλαρι καταποντίζεται και ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ σπάει ρεκόρ στις δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
6


Σε ελεύθερη πτώση εξακολουθεί να βρίσκεται η δημοφιλία της Χίλαρι Κλίντον, πέντε μήνες πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος βλέπει τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ να παίρνει σταθερό προβάδισμα και να κερδίζει τη ψήφο  των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σύμφωνα με έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


H δημοσκόπηση του CNN δείχνει πως ο Τραμπ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου. Το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων 16 υποψηφίων είναι πολύ υψηλότερο από το όριο του στατιστικού λάθους (+/- 4,5%).

Πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί ένα άλλο «αουτσάιντερ» της πολιτικής σκηνής, ο νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, του οποίου οι ευγενικοί τρόποι και η θρησκευτική του πίστη γοητεύουν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους των Συντηρητικών.


Γερουσιαστές, κυβερνήτες, πρώην αιρετοί και επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται πολύ πιο πίσω, ιδίως ο Τζεμπ Μπους, ο αδελφός και γιος των πρώην προέδρων Μπους, τον οποίο κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ για έλλειψη ενέργειας και μαλθακότητα.


Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η πτώση της Χίλαρι Κλίντον επιβεβαιώνεται σε μια νέα δημοσκόπηση, που επικεντρώνεται στην πολιτεία της Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ.


Οι ψηφοφόροι αυτής της πολιτείας έχουν παραδοσιακά το προνόμιο να ψηφίζουν πρώτοι στις προκριματικές, την 1η Φεβρουαρίου του 2016. Η Χίλαρι Κλίντον είχε ηττηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008.


Μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quinnipiac που δημοσιεύτηκε σήμερα καταδεικνύει ότι ο ανεξάρτητος γερουσιαστής και «σοσιαλδημοκράτης» Μπέρνι Σάντερς, ηλικίας 74 ετών, ανταγωνίζεται επάξια την πρώην υπουργό Εξωτερικών ηλικίας 67 ετών στην Αϊόβα, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 41% στην πρόθεση ψήφου έναντι 40% (3,4% το όριο του στατιστικού λάθους). Μέχρι πρότινος η Χίλαρι Κλίντον διατηρούσε άνετο προβάδισμα.


«Είναι ο υποψήφιος της δημοκρατικής Αριστεράς, εναντίον των επικεφαλής του κόμματος και της αγαπημένης τους υποψηφίου για τις προεδρικές, της Χίλαρι Κλίντον» επισημαίνει ο Πίτερ Μπράουν, αναλυτής του ινστιτούτου.


Ο Μπέρνι Σάντερς απευθύνεται σε κάθε συνιστώσα της Αριστεράς, προβάλλοντας ως παράδειγμα τις κοινωνικές πολιτικές της Ευρώπης. Δεν είναι στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά διατηρεί έδρα στη Γερουσία με την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών και έχει το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις προκριματικές του κόμματος.


Η πτώση των ποσοστών της Κλίντον συμπίπτει με την πολεμική που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπέρμετρη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί του επίσημου email της, όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας το διάστημα 2009- 2013.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FLYDUBAI ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ

Διεθνή / Καρέ καρέ το θρίλερ στη FlyDubai: Πώς έγινε η επίθεση - Βίντεο μέσα από την πτήση

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος επενέβησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν πιλότο ενώ οι ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα του περιστατικού παραμένουν υπό διερεύνηση - Σκληρές εικόνες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Διεθνή / Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις fast-track απελάσεις μεταναστών σε «τρίτες χώρες»

Προσωρινή αναστολή της απόφασης που απαιτούσε από την κυβέρνηση Τραμπ να δίνει στους μετανάστες χρόνο να αμφισβητήσουν την απομάκρυνσή τους σε κράτη πέραν της χώρας καταγωγής ή της χώρας που αναφέρεται στην εντολή απέλασης
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Σημαντική ανάκαμψη στις εξαγωγές πετρελαίου εν μέσω πολέμου

Παράλληλα, αρκετά δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου συνδεόμενα με το Κατάρ διέσχισαν αυτόν τον μήνα τα Στενά του Ορμούζ, όπου τον Αύγουστο δεν είχε καταγραφεί καμία ορατή διέλευση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΚ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράκ: Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των ΗΠΑ - Γιατί Ιράν και Ισλαμικό Κράτος κερδίζουν έδαφος

Η αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, ύστερα από περισσότερα από 20 χρόνια στρατιωτικής παρουσίας, προκαλεί φόβους για κενό ασφαλείας που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και οι πυρήνες του ISIS
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΠΥΚΝΟ ΝΕΦΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί μετά από νέες επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Η Ουκρανία αναμένει μια ακόμη χειμερινή επίθεση σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, μετά το περσινό κύμα επιθέσεων που βύθισε ολόκληρες πόλεις στο σκοτάδι και το κρύο για ημέρες
THE LIFO TEAM