Για να μη μείνεις μόνος σου στην Αθήνα

Για να μη μείνεις μόνος σου στην Αθήνα Facebook Twitter
8

Εκτός από το tinder –εφαρμογή στο κινητό για να γνωρίσεις ανθρώπους–, ή το facebook, όπου μπορείς να κάνεις safe = ιντερνετικές γνωριμίες και μετά, αν θέλεις, να κλείσεις και πραγματικό ραντεβού, υπάρχει και ο παλιός, πατροπαράδοτος τρόπος για να φλερτάρεις, από κοντά. Στην Αθήνα υπάρχουν ένα σωρό μέρη όπου οι γνωριμίες είναι εύκολο να γίνουν.

Κράτα σημειώσεις για μαγαζιά:

Μπάμπουρας, Δημοφώντος 43, Πετράλωνα / Τρανζίστορ, Πρωτογένους 10, Ψυρρή / Πλυντήριο, Κολοκυνθούς & Λεοννάτου 5-7, Μεταξουργείο / Ρομάντσο (Πάρτι Για Να Γνωριστούμε Καλύτερα), Αναξαγόρα 3 / Senza, Λέκκα 23-25 / The Claξons, Μάρκου Μπότσαρη 23 & Γρηγορίου Κυδωνιών 9, Αιγάλεω / Dolce Café, Γρηγορίου Αυξεντίου 58-60, Άνω Ιλίσια / Ρακοθεωρίες, Αγίας Λαύρας 9, πεζόδρομος Αιγάλεω / Τσιτσιμπίρδι, λεωφ. Παπάγου 128, Ζωγράφου / Αρχιτεκτονική, Ούλωφ Πάλμε 23, Άνω Ιλίσια. / Συγκρουόμενο, Φαλήρου 53, Κουκάκι. Στην οδό Ηπίτου, στον πεζόδρομο και στα μπαράκια, στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ.


Και αν, τελικά, καταφέρεις να βρεις τον ιδανικό ή την ιδανική, δες εδώ μερικές καβάτζες για σεξ σε διάφορα σημεία στην Αθήνα (θα γνωρίσεις καλύτερα και την Αθήνα).


Κήπος Ζαππείου
Ιστορικό σημείο για cruising στο κέντρο της Αθήνας (ο Εθνικός Κήπος το βράδυ είναι κλειστός), με peak από τις 2 μέχρι τις 6 το πρωί, που η κίνηση αραιώνει. Θάμνοι για να κρυφτείς, παγκάκια να ξαποστάσεις αλλά και «ενοχλητικοί» που θέλουν να συμμετέχουν ή απλώς να πάρουν μάτι. Βρίσκεται: Επί της λεωφόρου Αμαλίας, δίπλα στη Βουλή των Ελλήνων.

Για να μη μείνεις μόνος σου στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Δάσος Χαϊδαρίου
Για φυσιολάτρες. Δίπλα έχει καλά φαγάδικα και καφετέριες, μπορείς να συνδυάσεις food and sex. Είναι δημοφιλές μέρος και συνήθως έχει κόσμο, αλλά μετά τα μεσάνυχτα μπορείς να βρεις κάπου ήσυχα να απομονωθείς.
Βρίσκεται: Στο Χαϊδάρι. Διαθέτει και δημοτικό γήπεδο.


Αμφιθέατρο ή ταράτσα σχολής
Το μισό ακαδημαϊκό έτος που οι σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη, σίγουρα οι φοιτητές δεν παίζουν μόνο τι-τσου. Βολικές επιλογές, δεν χρειάζεται να τρέχεις από δω και από κει για να μπαλαμουτιαστείς. Αν είσαι και γρήγορος, ακόμα καλύτερα.
Βρίσκεται: Σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ του κέντρου.


Νεκροταφείο Ζωγράφου

Ωραιότατο κοιμητήριο που το συναντάς πηγαίνοντας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Φιλοσοφική Σχολή, ήσυχο, με απόκοσμη ατμόσφαιρα, αν σου αρέσουν τα θρίλερ, και ιδανικό μέρος να το επισκεφθείς μετά το εργαστήριο, γιατί εκείνη την ώρα δεν υπάρχει ψυχή.

Βρίσκεται: Ακολουθώντας την Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο Πολυτεχνείο και τη Φιλοσοφική.

Για να μη μείνεις μόνος σου στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Πυροβολεία
Απόμακρο, με απεριόριστη θέα, ήσυχο, ασφαλές, το ιδανικό σημείο για σεξ στα δυτικά προάστια. Αν δεις να τριγυρίζουν τύποι με μπερέ και χακί στολή, είναι από την κοντινή μονάδα του στρατού ξηράς. Μην τους αποπάρεις.
Βρίσκεται: Στους πρόποδες του Σχιστού Κορυδαλλού.


Λόφος Στρέφη
Όμορφη θέα σε όλη την Αθήνα, που φωτισμένη είναι πιο ωραία απ' ό,τι την ημέρα, ησυχία και πολλά σημεία όπου δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Με δέντρα, θάμνους και παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και θεατράκι για ποικιλία – μπορείς να απαγγείλεις και ποίηση ή να διαβάσεις σαν ποιήματα τα post του timeline σου (εγγυημένο γέλιο).
Βρίσκεται: Στα Εξάρχεια, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια στη γωνία Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου (απέναντι από το ξενοδοχείο των μοντέλων).


Αστεροσκοπείο
Στην καρδιά της Αθήνας, κοντά στον Ηλεκτρικό, κοντά στο Μοναστηράκι, πέντε λεπτά από το Θησείο. Εξαιρετικό μέρος για ρομαντικά ραντεβού (και για σεξ), αφού τα συνδυάζει όλα. Βρίσκεται δίπλα στα πιο όμορφα μαγαζιά και αξιοθέατα του κέντρου και συμφέρει. Βλέπεις και την Ακρόπολη.
Βρίσκεται: Στον Λόφο Νυμφών, που συνορεύει με τον Λόφο του Φιλοπάππου και βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά.


Στο ύψωμα της Ερμού
απέναντι από το Μουσείο Κεραμεικού. Λίγο πριν βγεις στην Πειραιώς, ακολουθώντας την Ερμού, μετά το Θησείο, υπάρχει αυτό το ύψωμα που έχει θέα στα αρχαία του Κεραμεικού και παγκάκια που δεν φαίνονται από τον δρόμο. Είναι ήσυχα και με δυνατό ενεργειακό πεδίο, που αυξάνει τη λίμπιντο.
Βρίσκεται: Ερμού 148.


Βοτσαλάκια
Στον Πειραιά, γνωστή καβάτζα για τη Σπηλιά του Παρασκευά. Ο θρύλος λέει πως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ένας Τούρκος βίασε και σκότωσε εκεί μια κοπέλα και το σημείο είναι ακόμη και σήμερα στοιχειωμένο. Η παραλία είναι μεγάλη και με άμμο, είναι ελεύθερη αλλά και οργανωμένη. Διαθέτει πάρκινγκ. Το βράδυ έχει υγρασία, να πάρεις μπουφάν.
Βρίσκεται: Μετά το κόλπο του Μικρολίμανου, κάτω από τον λόφο της Καστέλλας.


Παρκάκι Αραχώβης & Ασκληπιού
στα Εξάρχεια. Ιδανικό για να δεις τη δύση του ήλιου με θέα την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την Ασκληπιού (χάλια δηλαδή, αλλά εδώ δεν ήρθες για να δεις τη θέα). Μετά τη δύση είναι ήσυχο, περνούν μόνο ιδιοκτήτες σκύλων που βγάζουν τα σκυλιά τους να χέσουν, αλλά είναι διακριτικοί και κάνουν πως δεν σε βλέπουν.


Στις αίθουσες των σινεμά
Δευτερότριτα που δεν έχει πολύ κόσμο, μεσημέρι ή σε μεταμεσονύκτια προβολή, κι αν είναι δύσκολο να είσαι διακριτικός ή σε ενοχλεί να παίρνουν μάτι οι δίπλα, υπάρχουν και οι τουαλέτες.
Βρίσκεται: Σε όλα τα σινεμά.

Ευχαριστούμε το μπαρ Spinster για την ευγενική παραχώρηση του χώρου για τις ανάγκες τις φωτογράφησης. 

Living
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ