Μια γυναίκα τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία του μικρού Αιλάν και μίλησε για το σοκ της

Μια γυναίκα τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία του μικρού Αιλάν και μίλησε για το σοκ της Facebook Twitter
6

Η φωτορεπόρτερ Νιλουφέρ Ντεμίρ ήταν εκείνη που τράβηξε την σοκαριστική φωτογραφία του 3χρονου Αιλάν να κείτεται νεκρός σε παραλία της Αλικαρνασσού, μια φωτογραφία που ξαναέφερε με τον πιο τραγικό τρόπο την προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας.

«Εκείνη τη στιγμή που είδα το άψυχο σώμα του τρίχρονου Αιλάν πέτρωσα», είπε στη Χουριέτ η φωτογράφος που καλύπτει την προσφυγική κρίση για το πρακτορείο Dogan, προσθέτοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή, στη συνέχεια, παρά να κάνει το καθήκον της ως δημοσιογράφος. Η Demir πάτησε  το κουμπί του κλείστρου της κάμερας της στις 2 Σεπτεμβρίου γύρω στις 6:00 π.μ., στην ακτή Akyarlar  της Αλικαρνασσού, όπου ξεβράστηκαν τα πτώματα των Σύρων προσφύγων μετά την ανατροπή των λέμβων που τους μετέφεραν. "Το άψυχο σώμα του Aylan ήταν ξαπλωμένο μπρούμυτα στο κύμα, φορούσε ένα κόκκινο t-shirt του και ένα σκούρο μπλε σορτς διπλωμένα στη μέση του. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κάνω την κραυγή να ακουστεί», τόνισε. "Ήταν εκείνη τη στιγμή, που έκανα το κλικ» πρόσθεσε και σημείωσε ότι στη συνέχεια είδε και τον αδελφό του Aylan, τον Γκαλίπ στο έδαφος, χωρίς σωσίβιο, όπως και τους άλλους νεκρούς. "Ο Γκαλίπ ήταν ξαπλωμένος  100 μέτρα μακριά από τον αδελφό του. Τον πλησίασα. Παρατήρησα ότι δεν είχαν ούτε σωσίβια, ούτε μπρατσάκια, τίποτα για να τους βοηθήσει να επιπλεύσουν στο νερό", πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε προηγούμενες εμπειρίες της με νεκρά παιδιά και τόνισε ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να κάνει είναι να ακουστεί αυτή η τραγωδία.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της ως γυναίκα μπροστά σε τέτοιες εικόνες η Demir δήλωσε: « Πόνος και  θλίψη ... έχω φωτογραφήσει και γίνει μάρτυρας πολλών περιστατικών θανάτων και δράματος από το 2003 σε αυτή την περιοχή ... Εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο Bodrum, επειδή το νησί της Κω είναι μόνο 4 μίλια μακριά.  Οι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με βάρκες, φουσκωτά συνήθως".

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM