LIVE!

O Τσίπρας κήρυξε αγώνα κατά του μνημονίου από την Κρήτη

O Τσίπρας κήρυξε αγώνα κατά του μνημονίου από την Κρήτη Facebook Twitter
Η ομιλία του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με καθυστέρηση, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της συνοδείας του έφθασαν στα Ανώγεια στις 18:00 το απόγευμα, όπου τους υποδέχθηκαν μέλη της δημοτικής αρχής και κάτοικοι της περιοχής, με άφθονη τσικουδιά και παραδοσιακά κεράσματα. φωτό: cretapost.gr
9

Τα Ανώγεια επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από έναν τόπο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Αρμί Ανωγείων, όπου μετά από τρία ολοκαυτώματα με την βοήθεια, τη δύναμη, τον μόχθο και την ελπίδα των ανθρώπων του ξαναζωντάνεψαν την γη τους.


Αυτό θέλουμε κι εμείς να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για μία Ελλάδα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας.


Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές είπε ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων.

Αγωνιστήκαμε, είπε ο κ. Τσίπρας και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί. Με το πιστόλι, όμως στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή.

Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια.


Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους.


Ο κ. Τσίπρας από τα Ανώγεια έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

9

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM