Ζευγάρι Ελλήνων έσωσαν με το φουσκωτό τους πρόσφυγα που κολυμπούσε μεσοπέλαγα 13 ώρες

Ζευγάρι Ελλήνων έσωσαν με το φουσκωτό τους πρόσφυγα που κολυμπούσε μεσοπέλαγα 13 ώρες Facebook Twitter
19

Σε κάτι που θα θυμούνται για μια ολόκληρη ζωή εξελίχθηκε για τον Δημήτρη Δελλή και την Σάντρα Τσιλιγκερίδου μια, κατά τα άλλα, συνηθισμένη βαρκάδα. Οι δυο τους βρισκόμενοι με το φουσκωτό σκάφος την Πέμπτη κοντά στην Ψέριμο, αντίκρυσαν σοκαρισμένοι έναν άνθρωπο να κολυμπά καταμεσής στο πέλαγο.

Στην αρχή πίστεψαν πως πρόκειται για δύτη και τον προσπέρασαν με ελιγμό για να μην τον τραυματίσουν. Ωστόσο, πλησιάζοντας παρατήρησαν πως δε φοράει μάσκα. Ο ίδιος όταν τους αντιλήφθηκε άρχισε να κουνά τα χέρια του ζητώντας βοήθεια και τότε κατάλαβαν πως πρόκειται για κάποιον ναυαγό.

"Τον τράβηξα από το χέρι για να ανέβει στη βάρκα κι έκλαιγα με λυγμούς" περιέγραψε η κ.Τσιλιγκερίδου μιλώντας στο Mega. "Ο άνθρωπος έτρεμε ολόκληρος. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, γιατί είχε υποθερμία και ειδοποιήσαμε το Λιμενικό" συνεχίζει τη μαρτυρία της. "Δεν σταμάτησα να κλαίω σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Κω. Μάλιστα ο άνθρωπος κάποια στιγμή με ρώτησε: 'Why are you crying?' και του απάντησα 'For you'" αναφέρει η ίδια κι εξηγεί: "Είμαι Πόντια. Μες στο DNA μου έχω τον πόνο των προσφύγων".

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο Μοχάμεντ, όπως είναι το όνομα του άνδρα, είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους 39 Σύρους από την Τουρκία στις 5 τα ξημερώματα, με προορισμό την Κω. Λόγω κακοκαιρίας κι ενώ επέβαιναν στη βάρκα, το ένα κουπί έφυγε από τη θέση του κι έπεσε στο νερό. Ο Μοχάμεντ ήταν αυτός που βούτηξε στη θάλασσα για να το πιάσει. Τα κύματα όμως και τα δυνατά ρεύματα τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να μείνει να καταλήξει να χαροπαλεύει μεσοπέλαγα ολομόναχος, φορώντας ένα σωσίβιο που πρόλαβαν να του πετάξουν από τη βάρκα. Να σημειωθεί πως το Λιμενικό ενημερώθηκε από τους υπολοίπους, που κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο λιμάνι της Κω, πως αγνοείται και τον αναζήτησε επί 5 ώρες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ευχαριστώ που άκουσα από το στόμα αυτού του ανθρώπου" λέει ο Δημήτρης Δελλής.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Σάντρα Τσιλιγκερίδου στο λογαριασμό της στο Facebook κι έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου:

Χθες του Αγίου Φανουρίου σώσαμε έναν άνθρωπο που ηταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκ...

Posted by Sandra Tsiligeridu on Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM