Αγαπητή Α, μπα, νιώθω μονίμως αποπροσανατολισμένη. Πώς αλλάζει αυτό;

Αγαπητή Α, μπα, νιώθω μονίμως αποπροσανατολισμένη. Πώς αλλάζει αυτό; Facebook Twitter
13

________________
1.

"Νιώθω μονίμως αποπροσανατολισμένη.
Πως αλλάζει αυτό?
Αλλάζει?"- e.m.

Αλλάζει όταν βάλεις τον Βορρά σου εκεί που πρέπει.

________________
2.

Ποιά χαρακτηριστικά καθιστούν μια διαφήμιση πετυχημένη?- Tsokaro

Να πουλάνε περισσότερα προϊόντα, αλλά η πλάκα είναι ότι ποτέ δεν ξέρουν αν είναι λόγω της διαφήμισης. Μην πιστεύετε αυτά που λέει ο Ντον Ντρέιπερ. Τον πιστεύουν όλοι επειδή του πάνε τα κοστούμια.

________________
3.

"Ναι, έχεις δίκιο: είναι πληγωμένος εγωϊσμός. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αλλιώς δε θα πόναγε τόσο πολύ.
Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά από την αρχή. Εγώ ήμουν πάντα εκεί όταν με ήθελε, αυτός ούτε τα τηλέφωνα δε σήκωνε. Μου έλεγε πράγματα και μετά έκανε ότι δεν τα θυμάται (τι σου λέω τώρα...).
Κι όμως ξέρω ότι είναι καλός άνθρωπος, με ευαισθησίες και αγαπάει πολύ τους φίλους. Αλλά είναι πολύ μοναχικός και κλειστός και απογοητευμένος από τη ζωή του.
Κι εγώ πάντα απότομη και επιθετική στο φλερτ και κτητική.
Ξέρεις το τραγούδι του Ιωαννίδη ""ο βυθός"";
Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πράγματι έτσι: να πεθαίνουν για σένα αλλά να μένουν αδρανείς. Τους τα δίνεις όλα και μπερδεύονται. Τρέφω αυταπάτες;"= Μαρία Χοακίνα

Ου, άπειρες. Είναι εγωισμός αλλά έχεις δίκιο, δεν είναι μόνο αυτό. Πονάει πολύ επειδή είναι και κάτι άλλο: ότι έχεις επιτρέψει σε κάποιον να σε πληγώσει επανειλημμένα κι αποφεύγεις να πάρεις θέση για τις δικές σου πράξεις. Αντί να πεις «δε μου αξίζει αυτή η συμπεριφορά» και να επαναστατήσεις με κίνδυνο να φύγει ο δυνάστης σου, κουλουριάζεσαι κι άλλο για να μείνει γιατί έτσι πιστεύεις ότι έχεις λόγο για να τον διεκδικείς. Προκειμένου να δικαιολογήσεις τη δική σου συμπεριφορά, δικαιολογείς αυτόν, λέγοντας ότι είναι «μοναχικός και κλειστός και απογοητευμένος από τη ζωή του.»

Ούτε καλός είναι, ούτε κακός. Ένας απελπισμένος φουκαράς είναι, όπως είμαστε όλοι μας. Μόλις απέκτησε εξουσία πάνω σε κάποιον άλλον παρασύρθηκε.

(Οι στίχοι γίνονται δημοφιλείς για δύο λόγους: ή επειδή λένε την αλήθεια με μεστό τρόπο, ή επειδή χαϊδεύουν τ' αυτιά. Αν τα δίνεις «όλα» σε κάποιον και δεν τα θέλει, δεν είναι επειδή μπερδεύτηκε. Είναι επειδή δεν τα θέλει και δεν ξέρει τι να τα κάνει.)

________________
4.

" Αγαπητή Α Μπα!
Είμαι ταύρος με ζυγό και περνάω δύσκολη περίοδο αν και δεν πιστεύω στα ζώδια. Στα 23 μου κατάφερα να έχω δουλειά, πτυχίο, αϋπνία, και πολλά εργασιακά άγχη.
Σε διαβάζω εδώ και μήνες και με μισώ που σε βάζω να διαβάσεις τα χαζά μου. Βρίσκομαι ανάμεσα σε 2 ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς. Ο ένας ειναι100χμ μακρυά μου που δεν είναι πρόβλημα είναι άνθρωπος του πνεύματος με τρόπους ταλέντο στα ερωτικά και πολλά ψυχολογικά. Ο άλλος ειναι που λέμε στη γειτονιά μου, είναι απλός, ταύρος και πολύ δεκτικός (ξέχασα να αναφέρω πως ο δεύτερος έχει σχέση αλλά ούτε και αυτό είναι πρόβλημα διότι είναι σε φάση break up λόγω αλλαγής καριέρας στο εξωτερικό). Δεν ξέρω πια που να επενδύσω ούτε πως να το κάνω. Help, γιατί δεν μας κόβω καλά.
Ps. Σε λατρεύω όταν απαντάς με ϕωτογραϕία της Chelea Handler."- Μάνος ο ψιλόχαμένος

Ο ένας είναι μακριά. Ο άλλος έχει σχέση (άσε τη φάση «break up», μέχρι να τα χαλάσει, έχει σχέση). Μάλλον πρέπει να βρεις έναν τρίτο.

________________
5.

Τί γίνεται με τα deja-vu? Επιστημονική άποψη υποστηρίζει πως είναι "μικρά εγκεφαλικά".. Εγώ έχω αρκετά, θυμάμαι επίσης τα όνειρα μου τα οποία είναι έντονα τις περισσότερες φορές και τα απολαμβάνω ιδιαίτερα αυτά τα deja-vu.. Τα βλέπω λίγο πιο ρομαντικά (και ως γνωστόν ο ρομαντισμός δεν συνάδει με την επιστήμη) και αρνούμαι να πιστέψω πως καθένα από αυτά είναι ένα "κάψιμο φλάτζας"...... Στην τελική θα έπρεπε να έχω μείνει φυτό με τόσα deja-vu, ε? Μήπως είμαι μία mild-έκδοση-προφήτη? Ωχ, νάτο πάλι!- Τσουτσου

Οι προφήτες βλέπουν το μέλλον, όχι το παρελθόν σα να είναι, οπότε αυτό το όνειρο καριέρας καλύτερα να το εγκαταλείψεις.

________________
6.

εδώ και λίγες μέρες έχω ένα γατάκι στο σπίτι για να το φροντίσω προσωρινά και μετά να το δώσω σε κάποια οικογένεια. η μαμά μου μένει στο εξωτερικό πλέον και μένω στο σπίτι μας μόνη. με μεγάλωσε με κάποιες υπερβολές υποχονδρίας. ο κτηνίατρος είπε πως το γατί είναι άρρωστο αλλά θα γίνει καλά με τα χάπια που μου εδωσε, μη σε ζαλίζω. παρατηρώ πως είμαι σε τέλμα. νιώθω τύψεις που δεν γνωρίζει η μαμά μου για το ζωάκι(αν το μάθει, πάνικ) νομίζω ότι θα κολλήσω τα πάντα και θα αρρωστήσω και εν τέλει μου μένει ένα υποχόνδριο μυαλό. τα χω παίξει,ξυπνάω χαράματα απο τον πανικό, το ξέρω πως είναι αστείο αλλά ζω μέσα στο άγχος και δεν το περίμενα. πρέπει να πάω σε ψυχολόγο για να αποβάλλω όλα αυτα τα ψυχαναγκαστικά σύνδρομα που έχω και με πιάνουν ανα διαστήματα σε έντονο βαθμό? σορρυ για την υπερανάλυση και ευχαριστώ//-ηηηηη

Αχ, αυτές οι μάνες, αχ. Ναι, καλό θα ήταν να πήγαινες. Αφού είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις ότι είναι προϊόν του μυαλού σου είσαι σε καλό δρόμο να τα αποβάλλεις. Είναι κρίμα να χάνεις ποιότητα ζωής.

________________
7.

Το πρόβλημα και η ερώτηση είναι: Πώς γνωρίζεις πλέον καινούριους ανθρώπους? Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, σεμινάρια, καλλιτεχνικά δρόμενα, μπαρ, date-sites αλλά τίποτα... Εσύ τι παραπάνω έχεις να προτείνεις?- Keep walking?

Αν έκανες όλα αυτά και δεν πέτυχε, η ερώτηση είναι αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους.

________________
8.

πώς γίνεται να είναι κανείς κολλημένος-άρρωστος γάβρος και να έχει αξιόλογο μυαλό; Να έχει κουλτούρα βρε παιδί μου, πώς να το πω; Γίνεται; Όχι πες μου σε παρακαλώ.- Ζιζού

Όταν μου μιλάνε για μπάλα σκέφτομαι νύμφες δίπλα σε ποτάμια.


________________
9.

"Αγαπητή Α, μπα,
Τι γνώμη έχεις για την Μαριβίκυ Καλλέργη που γράφει τα ζώδια στη lifo?"- Άννα

Με ρωτάς αν πιστεύω ότι λέει καλά τα ζώδια; Αυτό ρωτάς;

________________
10.

Τίποτα δεν θέλω να ρωτήσω, απλώς να δηλώσω τη χαρά μου που ο Έβρος βγάζει τέτοια έξυπνα πλάσματα! Να είσαι καλά, συμπατριώτισσα!- Eβρίτισσα

Χαιρετίσματα στην πατρίδα, εμείς ετοιμάζουμε μπάμπω.


________________
11

"θεωρείς οτι μπορούμε να επιλέξουμε ποιόν θα ερωτευτούμε; η τουλάχιστον ποιόν δεν θα ερωτευτούμε; πάντα εκλογικεύω τα συναισθήματα μου, και αναρωτιέμαι μήπως απλά τα κρύβω (και θα βγουν αργότερα), ή ακόμα χειρότερα, αν χάνω την μισή ζωή μου.

ps. διάβασα προχτές αυτό που είπες, ότι οι πραγματικοί συγγραφείς γράφουν γιατί δεν μπορουν αλλιώς, πόσο μα πόοοσο αλήθεια"-κορίνα

Εντάξει, όχι, δεν το επιλέγεις 100%. Μπορείς όμως να ενθαρρύνεις ή να αποθαρρύνεις το μυαλό σου από το να κάνει «μαγικές» σκέψεις όταν βλέπεις ότι κάποιος σε τραβάει. Δηλαδή όταν πας να σκεφτείς «αχ, του αρέσει η πίτσα, κι εμένα μου αρέσει η πίτσα, πόσο πολύ ταιριάζουμε», πρέπει να σταματήσεις τον εαυτό σου. Όλοι αυτά κάνετε, την τρίχα τριχιά. Παραδεχτείτε το.

Όταν βλέπεις ότι κάποιος σου τραβάει το ενδιαφέρον, πριν πέσεις με τα δύο πόδια στη λακκούβα, προσπάθησε να δεις αν ΟΝΤΩΣ ταιριάζετε. Στην άποψη για τη ζωή, κυρίως. Για το τι είναι ευτυχία, τι είναι επιτυχία. Και όταν χτυπάνε κόκκινα καμπανάκια, να τα ακούς. Να μη λες «αχ το καημένο, είναι μοναχικό». Να λες «ωχ, είναι ακοινώνητος».

________________
12.

Γιατί Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ σπαταλάει τους πρώτους 50 χαρακτήρες σε κάθε τουΐτ (cont...)- Είμαι ο/η

Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη ερώτηση που έχει γίνει ποτέ στο Α μπα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Επιτυχημένη είναι μια διαφήμιση η οποία καταφέρνει να επικοινωνήσει ένα συγκεκριμενο μήνυμα, αυτο για το οποίο δημιουργήθηκε. Δεν έχουν όλες οι διαφημίσεις ως στόχο την πώληση.
#3"Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πράγματι έτσι: να πεθαίνουν για σένα αλλά να μένουν αδρανείς. Τους τα δίνεις όλα και μπερδεύονται. Τρέφω αυταπάτες;"= Μαρία Χοακίνα "NAI
#8. Εγω οταν ακουω για κολλημενους γαβρους θυμαμαι παντα αυτο το σαβουρογαμη τον Καρεμπε με κεινη την ψοφια, τη ψηλη την αμπαλη,δε θυμαμαι πως τη λεγανε..Αξιοσημειωτη σατανικη συμπτωση,και γω διπλα στο ποταμι τη σκεφτομαι.Υ.Γ.Ελα μωρε με δαυτη.