Η φωτογράφηση της Lady Gaga και το απόρθητο φρούριο της Heavy Metal

Η φωτογράφηση της Lady Gaga και το απόρθητο φρούριο της Heavy Metal Facebook Twitter
6

 

Η φωτογράφηση της Lady Gaga και το απόρθητο φρούριο της Heavy Metal Facebook Twitter

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Heavy Metal μουσικής μέσα στον χρόνο είναι ότι παραμένει  υπόγεια και περιθωριακή ενώ  την ίδια στιγμή απολαμβάνει όλα τα προνόμια μιας  mainstream επιτυχίας. Sold out συναυλίες, εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και ορδές φανατικών θαυμαστών έχουν χτίσει ένα μουσικό είδος το οποίο γνωρίζουν οι πάντες ανεξάρτητα από το πόσο το εκτιμούν.

Την ίδια στιγμή σαν κάποιος να έχει τοποθετήσει ένα φίλτρο μπροστά από το mainstream χυλό. Τα απόνερα που φέρνει η επιτυχία στην μουσική (συμβιβασμοί για μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος του καλλιτεχνικού χαρακτήρα) δεν φαίνεται να  αφορούν το Heavy Metal. Το μόνο που βλέπουμε χρόνια τώρα είναι ο καθαρός του χαρακτήρας. Σίγουρα θα υπάρχουν και απώλειες ακόμα και εδώ. Δεν κάνουν οι πάντες αυτό που τους υποδεικνύει η(μουσική) συνείδηση όταν «μια μικρή αλλαγή» αυξάνει τα μηδενικά του λογαριασμού τους. Η μεταλ μουσική όμως έχει βγει με μερικούς μώλωπες από το ρινγκ του συμβιβασμού όταν σε άλλα είδη, η μούρη έχει γίνει κρέας, ανεξάρτητα από το μποτοξάκι που πλασάρεται στον κόσμο ως «φρέσκο πράμα». Άραγε, που να οφείλεται αυτή η τύχη; Μήπως η Heavy Metal έχει πουλήσει την ψυχή της στον Διάβολο(lol).

Η Heavy Metal δεν είναι για όλους. Έχει την δική της ιστορία. Ο χρόνος έχει δείξει ότι δεν είναι μια περαστική μόδα. Όποιος τολμήσει να παίξει μαζί της θα φάει τα μούτρα του με τον πιο αστείο τρόπο.

 

Η φωτογράφηση της Lady Gaga και το απόρθητο φρούριο της Heavy Metal Facebook Twitter
Η Lady Gaga φωτογραφημένη για το τελευταίο τεύχος του περιοδικού CR Fashion Book δηλώνει οπαδός των Iron Maiden. «Θέλω να γίνω οι επόμενοι Iron Maiden παρά να με συγκρίνουν με την Madonna» Στο twitter γράφει διαφημίζοντας την συνέντευξη «φοράω το δικό μου Number Of The Beast μπλουζάκι, περήφανη που είμαι οπαδός, 666»...
Η φωτογράφηση της Lady Gaga και το απόρθητο φρούριο της Heavy Metal Facebook Twitter

 

Η Heavy Metal στην πλατιά μάζα παρουσιαζόταν χρόνια τώρα ως ένα μουσικό είδος αποκλειστικά για εφήβους. Η άποψη ότι είναι μια φάση περαστική  ενώ στην συνέχεια οι ακροατές «εξελίσσονται» με άλλα ακούσματα ήταν για χρόνια η άποψη των πολλών. Αν το δεις από μια πλευρά υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Ο αντιδραστικός χαρακτήρας της metal ταιριάζει με την εφηβεία. Και τότε πως γέμισε ο κόσμος «αιώνιους έφηβους»; Η απάντηση είναι μία: Οι άνθρωποι αγάπησαν την ίδια την metal περισσότερο από ότι αγάπησαν την εικόνα που είχαν οι άλλοι για αυτούς. Αυτοί που έμειναν μέσα στην φάση έμειναν για την μουσική. Τόσο οι μουσικοί και οι ακροατές όσο και οι δημοσιογράφοι. Ακόμα και στον ελληνικό μικρόκοσμο μπορείς να δεις ότι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος είναι κομμάτι αυτού και όχι απλοί παρατηρητές.

CR 7 'Eccentric' cover @bruce_weber @carineroitfeld @crfashionbook

A photo posted by The Countess (@ladygaga) on

Εκτός όμως από την αγάπη για την μουσική οι οπαδοί και οι μουσικοί της Heavy Metal απέκτησαν με τον χρόνο έναν εκλεκτικισμό. Κάτι μου λέει ότι βαθιά μέσα τους  πιστεύουν ότι αξίζουν τόσο ώστε να συνεργάζονται μόνο με αυτούς που ο χρόνος έχει αποδείξει την αξία τους: Την κλασσική μουσική. Η μέταλ είναι επίσης από τα μουσικά είδη που τιμά την όπερα και την ποίηση περισσότερο από πολλούς άλλους. Και χωρίς να το διαφημίζει ή να το κάνει θέμα. Ακόμα και όταν πειραματίζονται το κάνουν με τους καλύτερους. Μπορεί το αποτέλεσμα που περιμένουν κάποιες φορές να μην είναι το αναμενόμενο αλλά ποτέ δεν θα τους δεις να ξεφτιλίζονται.

Τέλος, θα πρέπει να τους αναγνωριστεί το εξής τόσο σε μπάντες όσο και σε οπαδούς. Χρόνια τώρα οι άνθρωποι της Ηeavy Μetal σκηνής ακούν τις μεγαλύτερες σάχλες για τα σύμβολα τους, την εμφάνιση τους, το ντύσιμο τους. Για την εικόνα δηλαδή παρά για την ουσία της μουσικής. Να είναι τόσο cool ή κουρασμένοι από τα σχόλια; Το βλέμμα όμως που έχουν υιοθετήσει με τα χρόνια, όταν ακούν μια ανυπόστατη κατηγορία, είναι το βλέμμα του αστροφυσικού μπροστά σε κάποιον εκστασιασμένο με τα ωροσκοπία: Το βλέμμα του ηττημένου απέναντι στην βλακεία.

Επίλογος: Η Heavy Metal δεν είναι για όλους. Έχει την δική της ιστορία. Ο χρόνος έχει δείξει ότι δεν είναι μια περαστική μόδα. Όποιος τολμήσει να παίξει μαζί της θα φάει τα μούτρα του με τον πιο αστείο τρόπο.

Υ.Γ

Αντί να δηλώνεις με ποιόν θα ήθελες να σε συγκρίνουν στο μέλλον δεν είναι σημαντικότερο να βρεις πρώτα τον εαυτό σου στο παρόν;


6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
βγάλε την μπλούζα των τεράστιων maiden βρε gaga,και για να συγκριθείς με την madonna θες ακόμα μερικές δεκαετίες..Μετριοφροσύνη στο φουλ από το gaga
ποιοί είναι οι απέξω που μας χτυπούν την πόρτα? Η Gaga ,επειδή φόρεσε tshirt Maiden???Πιθανότατα όταν λέει ότι θέλει να γίνει οι επόμενοι Maiden, δεν εννοεί μουσικά (Σατανάς φυλάξει...:)), αλλά να απολαμβάνει αυτό ,που ελάχιστοι σαν τους Maiden απολαμβάνουν.Αυτή την τεράστια αγάπη που τους δίνουν εκατομμύρια οπαδοί, από όλο το κόσμο, εδώ και 35 χρόνια και αυτό που μας δδίνουν οι Maiden: αφοσίωση στη μουσική μας.Στα 47 μου είμαι και μετράω τις μέρες , μία προς μία ,μέχρι τις 4-9-2015, που κυκλοφορεί ο νέος τους δίσκος.Και η πλάκα είναι ότι αισθάνομαι όπως τότε...στα 15 μου.Ανεκτίμητο.UP THE IRONS!!!LONG LIVE HEAVY METAL!!!