3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond»

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter
24

 

Ο επόμενος Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε να είναι μαύρος ή ομοφυλόφιλος σύμφωνα με τον Πιρς Μπρόσναν, έναν από τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον μυστικό πράκτορα 007 στη μεγάλη οθόνη. «Σίγουρα. Γιατί όχι;», ήταν η απάντηση του αμερικανοϊρλανδού ηθοποιού στο ανδρικό περιοδικό Details στην ερώτηση αν θα μπορούσε να φανταστεί έναν γκέι Τζέιμς Μποντ. «Δεν νομίζω όμως ότι η (παραγωγός της σειράς των ταινιών 007) Μπάρμπαρα Μπρόκολι θα ενέκρινε έναν ομοφυλόφιλο Μποντ στη διάρκεια της ζωής της. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον θέαμα», συνέχισε. «Ας αρχίσουμε όμως με έναν μεγάλο μαύρο ηθοποιό στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ...» πρόσθεσε ο Μπρόσναν.

 

Να μερικοί που θα πρότεινα εγώ:

 

 

Idris Elba

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter

Το φαβορί. Όταν πέρσι διέρρευσαν όλα τα ημέιλ της Sony, το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα για τον επόμενο James Bond.

Ο πρωταγωνιστής των πρώτων σεζόν του τηλεοπτικού The Wire, γνωστός και επειδή έπαιξε τον Νέλσον Μαντέλα στην ταινία του 1942 έχει κι ένα έξτρα καλό: Είναι Βρετανός όπως και όλοι οι Bond μέχρι στιγμής. Είναι 42 ετών.

Όταν πρωτοακούστηκαν οι φήμες, o ίδιος έκανε πλάκα στο Twitter. 

Κι όταν ο Ρότζερ Μουρ είπε ότι θα προτιμούσε ο επόμενος Bond να είναι καθαρόαίμος Άγγλος πολλοί το ερμήνευσαν ως ρατσιστική επίθεση εναντίον του Έλμπα. Ο Μουρ το διέψευσε. 

Michael B. Jordan

 

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter
 

Πριν λίγους μήνες έγινε σούσουρο όταν αποκαλύφθηκε πως ο σκηνοθέτης του επόμενου Fantastic Four έδωσε ένα ρόλο σε μαύρο ηθοποιό, συγκεκριμένα στον Michael B. Jordan. Μια μικρή μερίδα φανς των Fantastic Four διαμαρτυρήθηκαν πως ο ρόλος του Johnny Storm (Human Torch) δεν ταιριάζει σε μαύρο ηθοποιό. 

 

Κατά σύμπτωση ο Michael B. Jordan είχε γράψει ένα άρθρο ένα μήνα νωρίτερα για τον ρατσισμό των τρολ του διαδικτύου.

 

Εκτός των άλλων έχει παίξει στο The Wire και το Friday Night Lights. Αφού πάντως ο ηθοποιός έσπασε τα ταμπού των σούπερ ηρώων θα μπορούσε, πιστεύω, να κάνει το ίδιο και με τον Μποντ.  

 

 

Nathan Stewart-Jarrett

 

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter

Bρετανός, με εμπειρία σε σειρές δράσης, ο 29χρονος Nathan Stewart-Jarrett θα μπορούσε πιστεύω να κάνει τον Μποντ νεότερο, και κάπως πιο geeky. 

 

Πρωταγωνίστησε στο Utopia και στο Misfits. Έχω την εντύπωση πως είναι γκέι οπότε θα έφερνε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια στις σειρές James Bond. 

 

 

Matt Bomer

 

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter

Eίναι παντρεμένος με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Simon Halls και μαζί έχουν τρία παιδιά. Αν οι παραγωγοί του Bond (προφανώς αφού πεθάνει αυτή η Μπάρμπαρα Μπρόκολι) επέλεγαν έναν ανοιχτά γκέι ηθοποιό για έναν ανοιχτά γκέι Τζέιμς Μποντ, ο Μπόμερ θα ήταν εξαιρετική επιλογή. 

 

Βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για το Normal Heart του HBO, και συμπρωταγωνιστής στα Magic Mike, ο Matt Bomer, παρότι Αμερικανός, θα μπορούσε να υποδυθεί τον Βρετανό κατάσκοπο με άνεση.

 

 

Brian J. Smith

 

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter

Πρόσφατα ο Brian J. Smith έπαιξε τον αστυνομικό στη σειρά Sense8 των Wachowskis. Kαι γενικότερα οι περισσότεροι ρόλοι του είναι ρόλοι αστυνομικών, πρακτόρων, κατασκόπων. Στο ενδιάμεσο έχει παίξει πετυχημένα γκέι ρόλους σε διάφορες ταινίες. 

 

Όντας καλός και στα δύο, θα μπορούσε να είναι ο νέος γκέι James Bond. Ταυτόχρονα ίσως γλίτωνε και το άγχος που είχε για χρόνια με τη σεξουαλικότητά του (δεν αναφερόταν ποτέ σε αυτήν για να μη χάσει τους 'μάτσο' ρόλους αστυνομικών τους οποίους του ανέθεταν συνήθως).  

 

 

Russell Tovey

 

3 μαύροι και 3 γκέι ηθοποιοί που θα πρότεινα να γίνουν «ο Επόμενος James Bond» Facebook Twitter

Ίσως το παρατραβάω, αλλά ο Βρετανός, αρρενωπός και ανοιχτά γκέι Tovey θα μπορούσε να γίνει ένας πετυχημένος τον Μποντ της δράσης -έχει προϋπηρεσία σε σειρές δράσης- αλλά και να του δώσει ένα πιο χαλαρό και αυτοσαρκαστικό προφίλ.  

 

Είναι γνωστός για το ρόλο του λυκάνθρωπου George Sands στο βρετανικό Being Human, ενώ παίζει και στη σειρά του HBO Looking. 

 

  

(Ιδέα για το τέλος: Γιατί απλά δεν φτιάχνουν έναν ολοκαίνουργιο χαρακτήρα δράσης, που να έχει τη δική σου σειρά ταινιών και να είναι μαύρος, Ασιάτης, γκέι, ή ό,τι άλλο, αντί να σκέφτονται πώς θα αλλάξουν ή επικαιροποιήσουν τον Mποντ;)

 

 

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Πάντως διαβάζω εδώ μέσα ότι ο Δημοκιδης εννοεί για έναν γκέι ηθοποιό να παίξει τον γυναίκα bond ενώ γράφει ξεκάθαρα τουλάχιστον για μια περίπτωση "Αν οι παραγωγοί του Bond επέλεγαν έναν ανοιχτά γκέι ηθοποιό για έναν ανοιχτά γκέι Τζέιμς Μποντ.."
Είπε μία μ@λ@κία ο Πιρς Μπρόσναν, ότι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε να είναι μαύρος ή ομοφυλόφιλος, αλλά αρχίζουμε τα το κουράζουμε το θέμα... ..συμφωνώ με το σχόλιο του βασιλη βασιλειαδη 27.8.2015 | 17:25: «..Φαντάσου το hollywood να θέλει να γυρίσει την "καλύβα του μπαρμπα-Θωμά" με λευκό ηθοποιό! Πόσο προοδευτικό(not!).Και πόσο τελείως άκυρο!..».
Θα είχε ενδιαφέρον να πρωταγωνιστούσε ένας μαύρος ή γκέι ηθοποιός αλλά συμφωνώ ότι δεν πρέπει να πειραματιστούμε πάνω στον James Bond γιατί σαν ήρωας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα ήταν όμως πολύ ωραίο εάν κάνανε μια ταινία δράσης /κατασκοπείας με ήρωα μαύρο ή γκέι ή και τα δύο.
Ολο βλακειες. Και γιατι πρεπει να κανουν κ καλα τον Τζειμς Μποντ μαυρο η γκει η Ιταλο η γυναικα η τελοσπαντων οτιδηποτε αλλο απ οτι περιγραφεται στα βιβλια του Ian Fleming; Ας κανουν ενα καινουριο action hero η super hero και γκει και μαυρο κ οτιδηποτε γουσταρουν. Θα τη δουμε την ταινια κ αν ειναι καλη θα γουσταρουμε. Αυτη την ηλιθιοτητα για να ειμαστε κ καλα politicaly correct δεν την καταλαβαινω σε τετοια θεματα. Καντε και τον spiderman γυναικα με τιτλο "Spiderwoman -Στον ιστο της γυναικας-αραχνης".
Βρε Άρη μου,ήθελα να ξέρω(και θεωρώ σημαντική παράλειψη το ότι δεν το ανέφερες...)το ακόλουθο: είσαι φαν του 007; Έχεις δει έστω και μία ταινία του; Διότι αν είσαι φαν,όπως εγώ,δεν θα ήθελες να σου αλλάξουν κάτι με το οποίο μεγάλωσες,θα ήθελες να παραμείνει ως έχει.Όλη αυτή η τεράστια βάση θαυμαστών πως να δεχτεί αυτήν την σημαντικότατη αλλαγή; Πάμε να δούμε Μποντ για να δούμε τον άνδρα που θα θέλαμε να είμαστε εμείς,αλλά δεν μπορούμε,όπως τόσες γυναίκες βλέπουν ρομαντικές κομεντί για να ζήσουν το απόλυτο ρομάντσο που δεν θα ζήσουν στην πραγματική ζωή.Ξέρεις καμία τετοια ταινία να τελειώνει με το ιδεατό ζεύγος να χωρίζει; Πως θα βγάλουν τα λεφτά τους τα studios;Την ασέβεια προς τον δημιουργό πού την πας; Ο Ιαν Φλέμινγκ φαντάστηκε τον Μποντ λευκό και ετεροφυλόφιλο.Γιατί να του αλλάξουμε την πίστη;Φαντάσου το hollywood να θέλει να γυρίσει την "καλύβα του μπαρμπα-Θωμά" με λευκό ηθοποιό! Πόσο προοδευτικό(not!).Και πόσο τελείως άκυρο!Κι επειδή γράφεις με αφορμή τις δηλώσεις του Μπροσναν,διάβασε και τις αντίθετες απόψεις ενός μαύρου ηθοποιού,που έπαιξε σε ταινία της σειράς και αντιτίθεται στην πολιτική ορθότητα της συγκεκριμένης δημόσιας συζήτησης.http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/first-black-james-bond-villain-5494273
Θα μου άρεσε μια ταινία με δύο action heroes- κατά προτίμηση τον Idris και τον Bomer-που θα είχαν μια παθιασμένη ερωτική σχέση μεταξύ τους και η ταινία θα περιείχε εκτός από σκηνές δράσης και πολύ τολμηρές ερωτικές interracial σκηνές.
Ας προσπαθήσω να λύσω τις εύλογες απορίες πολλών σχολιαστών:Οι πιθανότητες να είναι εμπορική επιτυχία μια ταινία Μποντ με πρωταγωνιστή μαύρο, gay ή μαύρο και gay είναι απαράμιλλα περισσότερες από αυτές μιας ταινίας με νέας έμπνευσης ήρωα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφού θα «φωνάζει» πως απευθύνεται σε ειδικό –αν όχι queer- κοινό.Άλλωστε η πρωτοτυπία πολλών ταινιών σεναριακά εξαντλείται ακριβώς στο χρώμα ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις των βασικών ηρώων. Κι αποτυχημένες εμπορικά προσπάθειες έχουν γίνει και γίνονται πολλές φορές. Σημειωτέον: Αποτυχία είναι και το να μην βγάζεις όσα στόχευες να βγάλεις, άσχετα αν η ταινία βγάζει τα έξοδά της.Ο Αμερικάνικος κινηματογράφος κάνει πολλές ταινίες με στόχο ειδικό κοινό π.χ. λατινο-ή αφρο- αμερικάνους, που απλά δεν …τραβάνε αρκετά εμπορικά, άσχετα με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Εξάλλου η όλη συζήτηση είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του ακτιβισμού των αντίστοιχων lobbies.Αν μια τέτοια προσπάθεια πιάσει με τον Μποντ (δεν γνωρίζω αν έπιασε με τους νέους Fantastic4) θα δημιουργηθεί προηγούμενο και κατάλληλο έδαφος για νέους παρόμοιους ήρωες.Σε κάθε όμως τέτοια περίπτωση μιλάμε για ένα είδος «διαπαιδαγωγικού κινηματογράφου» για τις μάζες εξαιρετικά χρήσιμου ΚΑΙ για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ π.χ. στον Αραβικό κόσμο σαν εξαγωγέα κουλτούρας με προφανή κέρδη σε πολλά επίπεδα στο μέλλον.
Δεν υπάρχει σεξουαλική "προτίμηση". Δεν είναι πχ μακαρόνια ή ρύζι. Είναι σεξουαλικός προσανατολισμός ή σεξουαλικότητα. Για να χρησιμοποιούμε τη σωστή ορολογία. Προτίμηση σημαίνει επιλογή, καπρίτσιο, μόδα, αντιδραστικότητα κι άλλα τετοια που οδηγούν σε "θεραπείες", βασανισμούς, αποκλεισμούς, διακρίσεις κλπ Βασικά ένα σταθερό ποσοστό ανθρώπων γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, όπως πχ με μπλε μάτια.
Οι περισσότεροι που ανέφερες είναι όντως κούκλοι (ειδικά ο Idris!). Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να αλλάξουμε έναν χαρακτήρα που έχει δημιουργηθεί πολλά χρόνια πριν και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ας πούμε είναι γυναικάς. Για ποιο λόγο να τον κάνουμε γκέι; Επιπλέον, είναι λευκός στα βιβλία. Γιατί να γίνει μαύρος; Γιατί καλύτερα να μην φτιάξουμε καινούργιους ρόλους παρά να αλλάξουμε τους ήδη υπάρχοντες;
Ακριβως αυτο. Γιατι να αλλοιωσεις ενα διαχρονικο χαρακτηρα ο οποιος βασιζεται σε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα για να κανεις κατι τετοιο; Αμα αφαιρεσεις απο τον Bond οτι ειναι Βρετανος κ γυναικας χανεις τη μιση εσανς του χαρακτηρα του. Καμια λογικη..
Γκει θα είναι ο ηθοποιός, όχι ο χαρακτήρας. Ο Bomer έχει ξαναπαίξει με μεγάλη επιτυχία το γόη/γυναικά σε τηλεοπτική σειρά (White Collar νομίζω λεγόταν)
Ρε συ Dex καταλαβες τι εννοω; Ειπα εγω οτι δεν υπαρχουν μαυροι Βρετανοι; Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Κανε και τον Επιθεωρητη Κλουζω μαυρο. Ετσι περιγραφεται στα βιβλια; Εκει ειναι η ενσταση μου πουθενα αλλου. Τωρα για το αν θα ειναι γκει ο ηθοποιος που θα παιξει τον Bond δεν καταλαβαινω καν γιατι να γινει συζητηση. Απειροι γκει εχουν παιξει ρολο γυναικαδων κ μαλιστα πολυ πετυχημενα (Barney Stinson πχ).Απλα ειμαι της λογικης οταν μεταφερεις κατι απο ενα βιβλιο που περιγραφεται συγκεκριμενα να προσπαθεις να το ακολουθησεις αλλιως κανε κατι νεο. Σιγα και το πρωτοτυπο σεναριο δα που θα δυσκολευτουν να βρουν υποθεση.
Elba και Bomer είναι αυτοί που με εμπνέουν περισσότερο, είναι κούκλοι και το στιλ τους ταιριάζει πολύ. Οι αντιρρήσεις μου δεν αφορούν αυτά που προβάλλονται ως "μείον" τους: Για τον Elba (που έχει και πολύ περισσότερο class από τον τωρινό Bond) το πρόβλημα είναι, πιστεύω, ότι είναι λίγο μεγάλος για να ξεκινήσει τώρα να παίζει το Bond - λαμβάνοντας υπόψη ότι, αν είναι, θα κρατήσει το ρόλο για καμια δεκαετία. Και για τον Bomer, ότι είναι Αμερικάνος. Μα αμερικάνος Bond;Νομίζω θα ήταν όντως καλύτερα να δημιουργηθεί εξ αρχής ένας νέος ήρωας.
Εγώ συμφωνώ με την ιδέα του Άρη. Είναι πολύ πιο τίμιο να φτιάξουν έναν ολοκαίνουριο χαρακτήρα δράσης και να τον κάνουν όσο politicaly correct θέλουν παρά να προσπαθούν να αλλάξουν ένα υπάρχοντα. Δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά περισσότερο θέμα υποκρισίας (για εμένα), άλλωστε είναι και προσβολή στον δημιουργό ενός χαρακτήρα να τον αλλάζει το χόλυγουντ.