Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε μέσω Reuters: "Δεν θα λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές"

Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε μέσω Reuters: "Δεν θα λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές" Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

Δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές, θα επικεντρώσει, αντίθετα, τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικτύου για να «αποκατασταθεί η δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.


«Δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές», δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


Παράλληλα, ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα έχει σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το οποίο θα μπορούσε τελικά να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα για την οποία έχει δει ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη.

«Αντί να έχουμε κόμματα που διαγωνίζονται σε εθνικά επίπεδο, θα είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα είναι ενεργό σε εθνικό επίπεδο», είπε. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που ψήνεται αργά... κάτι που αποκτά σταδιακά ρίζες σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM