Ο λόγος που ο Βαρουφάκης δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο κόμμα Λαφαζάνη

Ο λόγος που ο Βαρουφάκης δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο κόμμα Λαφαζάνη Facebook Twitter
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, πριν τις προηγούμενες εκλογές, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
18

 

Θα κάνω μια πρόβλεψη:

Ο λόγος που ο Βαρουφάκης δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο κόμμα Λαφαζάνη είναι πως θέλει να το κάνει σε κάποια στιγμή που θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα μόνο πάνω του. Τώρα όλοι περίμεναν ότι θα συνταχθεί κατευθείαν με το νέο κόμμα, πράγμα που θα ήταν τελείως προβλέψιμο και σχεδόν Μη Είδηση.

 

Πιστεύω ότι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Βαρουφάκης θα την κάνει εντός λίγων εβδομάδων -και σίγουρα μετά απ' αυτήν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θα την κάνει όταν οι τηλεθεάσεις θα είναι στα ύψη και το πολιτικό θερμόμετρο το ίδιο. (Τώρα όλοι λείπουν διακοπές ή συζητάνε για την Ζωή και το αν θα πάει αυτή στον Λαφαζάνη.)

 

Για να μεγιστοποιήσει την προβολή της απόφασής του (και τις εξελίξεις που αυτή θα πυροδοτήσει) θα περιμένει να την κάνει σε ανύποπτο χρόνο. Τότε δήλαδή που θα θεωρηθεί ανατρεπτική κίνηση, που θα τον κάνει να ξεχωρίσει απ' τη μάζα βουλευτών που πηγαίνουν πρόθυμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στο κόμμα Λαφαζάνη. 

 

Υιοθετώντας την τακτική «πήγαινε τελευταίος στο πάρτι για να κάνεις εντύπωση», ο άνθρωπος-παγώνι πιθανότατα θα περιμένει να βγουν κάποιες δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν το κόμμα Λαφαζάνη να μην σκίζει, ώστε να ανακοινώσει τη συμμετοχή του με την ελπίδα πως τότε θα σκίσει και πως ο ίδιος, εκτός από ρυθμιστής, θα γίνει πρώτο θέμα παντού, ως γνήσιο media junkie.

ΥΓ. Αν τυχόν η πρόβλεψή μου βγει σωστή θα σας την υπενθυμίσω τότε.

Αν δε βγει, θα την διαγράψω και θα αρνηθώ ότι την έκανα ποτέ, αλά Βαρουφάκης ;-)

Update: Δεν βγήκε. Δεν την έκανα.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
αναρωτιεμαι εδω και καιρο αν θα το κανει αφου δεν υπαρχει αλλη πολιτικη στεγη να τον ενταξει στις λιστες. Θεωρω ομως οτι δεν εινα αρκετα χιπστεραδες οι λαφαζανηδες για να χωρεσουν ενα bigger than life personality σαν το γιανη τον βαρουφακη..ο γιανης θα περιμενει λοιπον και θα συνεχισει να κουναει το δακτυλο στην ευρωπη που δεν νοοει να τον ακουσει...ετσι κι αλιως εκλογες θα ξαναγινουν σε μερικους μηνες..
Θεωρω οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να κατεβει στις επομενες εκλογες ο Βαρουφακης. Πιθανοτατα και σε καμια απο τις επομενες.Εκανε ενα "εντυπωσιακο guest star" και αποχωρει.
Άρη, μακάρι να προσχωρήσει, καθώς με όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία κοκκόρια να κικιρίζουν όλα μαζί το νέο δραχμολάγνο κόμμα πολύ σύντομα θα διασπαστεί και θα την γλυτώσουμε πολύ φθηνά όλοι εμείς από την καταστροφική τους ιδεοληψία να μας κάνουν Αλβανία.Αλλά θεωρώ ότι αυτό που λέει ο/η DeltaKapa είναι πιο πιθανόν. Έχει περισσότερο χρήμα και περισσότερη προβολή ,ε σαθώς λιγότερες ευθύνες.
Μάλλον ο Βαρουφάκης να γίνει ο δεύτερος Κοκός. Θα έρχεται τα καλοκαίρια από το Τέξας, η άφιξίς του θα γίνεται είδηση, και θα μαζεύεται πλήθος σαχλών θαυματών να τον δει. Θα αποκτήσουμε και Βαρουφόφρονες, όπως έχουμε βασιλόφρονες.
Πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Θα βγάλει μια ανακοίνωση που θα λέει ότι δεν ήταν ποτέ πολιτικός, ότι αποφάσισε να γίνει για να προσφέρει στον τόπο και θα ευχαριστήσει όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον σταματούσαν στον δρόμο για να στηρίξουν την προσπάθεια του. Τώρα που δεν υπάρχει η περίπτωση να γίνει ξανά υπουργός, ακόμα και αν μπει στο κόμμα του Λαφαζάνη, μπορεί να βρει καλύτερους τρόπους να μαζεύει τα φώτα της δημοσιότητας εκτός βουλής.Θα βγαίνει σε παράθυρα, θα δίνει συνεντεύξεις, θα βγάλει βιβλία και σε όλα αυτά θα περιγράφει τι έγινε το διάστημα που ήταν υπουργός (πολύ πιθανό να βγάλει και τους διαλόγους που κατέγραψε). Ακόμα και όταν τελειώσει το υλικό του και κουράσει τον κόσμο ακόμα μια φορά, θα φροντίζει να κάνει κάποια δήλωση που θα συζητηθεί, ίσα ίσα για να ικανοποιεί το ψώνιο του και να ασχολούνται όλοι μαζί του.
Ο Βαρουφάκης μπορεί να είναι γιατρός, κατάσκοπος, ροκ σταρ, ηθοποιός, τζογαδόρος, εραστής, συνωμότης, μάγειρας, ρουφιάνος, καθηγητής, υπουργός, twitter victim, μοντέλο, επαναστάτης, καθοδηγητής ,σύντροφος, πεθερόπληκτος, ψωνάρα. Κνίτης δεν είναι ούτε θα καταδεχθεί και να γίνει ποτέ. Φαντάζεσθε τον Γιάνη με αφεντικό τον Λαφαζάνη;
αυτό που θα εχει πλακα ειναι να αγωνίζονται με την Ζωή ποιος από τους 2 θα κάνει την πιο εντυπωσιακή εισοδο στο "παρτι", σε ποια σειρα θα μπουν στη λιστα υποψηφιων και ενω το ψαχνουν και τρώγονται να χασουν και οι 2 την προθεσμία υποβολής υποψηφιων από τα κόμματα :Ρ
ελάτε τώρα που δεν μπροείτε να αποφασίσετε ποιός έιναι πιο γραφικός και εγωπαθής... είναι ο τύπος που δεν πρόκειται να μείνει ποτέ χωρίς δουλειά εφ'όσον πάντα βάζει κάποιους άλλους να ασχολούνται με τέτοια διλήμματα. Πώς το έλεγε η μακαρίτισα η Μαλβίνα: "όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη"
Αν θέλει να κάνει εντύπωση ο Γιάνης προτείνω να κάνει χαρακιρι δημοσίως. Με ένα σμπαρο 2 τρυγονια.α) Θα είναι το επίκεντρο της προσοχής β) Θα μας απαλλαξει από τις υπηρεσίες του. Αρκετά μας ωφελησαν οι ιδέες του!!!Υ.Γ.Για να σοβαρευτουμε, προβλεπω ότι θα επιστρέψει στο Τεξας (μαζί με τη σύζυγό του, κόρη παμπλουτου επιχειρηματια με χρεωκοπημενη επιχειρηση)
Αυτά είναι αστειότητες. Αν θέλετε να μάθετε πραγματικά αν θα προσχωρήσει στο κόμμα Λαφαζάνη ο Βαρουφάκης, ρωτήστε τον και θεωρήστε αληθές το αντίθετο από ότι πει.