Βαρουφάκης: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, πάει ολοταχώς για Grexit

Βαρουφάκης: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, πάει ολοταχώς για Grexit Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

«Αν η Ελλάδα προσπαθεί, παρά την λογική και τους βασικούς νόμους της οικονομίας, να εφαρμόσει το εν λόγω μνημόνιο, θα τρέξει προς ολοταχώς για Grexit. Διότι αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη γαλλική Le Monde, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις. ευρώ για την Ελλάδα.

«Αν δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι ο δρ Σόιμπλε να μας δείξει το δάχτυλο και να περικόψει την βοήθεια προς την χώρα. Το Grexit είναι σαφώς αυτό που επιδιώκει» πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης, εξηγώντας ότι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η Γαλλία: «Το γαλλικό κράτος πρόνοιας, το εργατικό δίκαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα εργαστήριο λιτότητας, όπου βιώνεται το μνημόνιο πριν από την εξαγωγή. Ο φόβος για ένα Grexit έχει ως στόχο την μείωση των γαλλικών αντιστάσεων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Καυστικά όμως σχολίασε και την Ευρωζώνη και το ρόλο του Eurogroup. «Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα διαπραγματευόταν με τους εταίρους της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες. Αλλά, δεν είναι έτσι» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και συμπλήρωσε: «Η Ευρωζώνη είναι η πιο ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά δεν την κατευθύνει. Δημιούργησε ένα τέρας, το Eurogroup, κατά το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών δεν διαπραγματεύονται πραγματικά μεταξύ τους».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΤΡΑ ΔΕΘ

Πολιτική / Ανάρτηση Κυριάκου Μητσοτάκη: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030» 

Τα μέτρα που αφορούν επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τον κατώτατο μισθό, το «Σπίτι μου», το ηλεκτρικό ρεύμα και τον «κουμπαρά για τη νέα γενιά»
THE LIFO TEAM
ΑΜΑΛ ΚΛΟΥΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν με την Αμάλ Κλούνεϊ: Στο επίκεντρο της συζήτησης τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου
THE LIFO TEAM
 Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Πολιτική / Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μίλησε σχετικά με τα νέα σχολικά βιβλία και την απεικόνιση οικογενειών με γονείς του ιδίου φύλου, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να ασκεί λογοκρισία.
THE LIFO TEAM