Είμαι 18 και δεν ξέρω πως να φύγω***

Είμαι 18 και δεν ξέρω πως να φύγω*** Facebook Twitter
5

Είμαι 18 και δεν ξέρω πως να φύγω.

Είμαι 18 και πια έδωσα τις πανελλήνιες μου και τέλειωσα το σχολείο. Βρίσκομαι λοιπόν σε μια διχάλα: Μέσα ή έξω;

Τα επιχειρήματα και για τις δυο επιλογές σπουδών τα έχω ακούσει πολλές φόρες. Στην Αγγλία τα πράγματα είναι οργανωμένα και η επαγγελματική αποκατάσταση σίγουρη. Στην Ελλάδα το επίπεδο σπουδών είναι καλύτερο (τουλάχιστον στο Μαθηματικό του ΕΚΠΑ που ελπίζω να πάω) και με μεγαλύτερη ελευθερία. Ωραία όλα αυτά. Αλλά πώς θα φύγω;

Ίσως υπερβάλω αλλά νιώθω πως η "έξοδος" μου θα είναι ένα μεγάλο κωλοδάχτυλο σε όλους αυτούς, πως θα επιβεβαιώνω και εγώ ότι τελικά η Ελλάδα δεν αξίζει για τίποτε. Δεν ξέρω άμα αυτό ισχύει πράγματι, αλλά δεν θέλω να το πιστέψω.

Δεν μιλάω για το πώς θα απογαλακτιστώ από την οικογένεια μου. Τους αγαπώ πάρα πολύ αλλά δεν μου βάζουν αυτοί του φραγμούς μου. Ίσα- ίσα αυτοί με παροτρύνουν να "ξενιτευτώ".

Μιλάω για την κοπέλα μου και για πολλούς φίλους που δεν μπορούν να πάνε έξω. Ίσως υπερβάλω αλλά νιώθω πως η "έξοδος" μου θα είναι ένα μεγάλο κωλοδάχτυλο σε όλους αυτούς, πως θα επιβεβαιώνω και εγώ ότι τελικά η Ελλάδα δεν αξίζει για τίποτε. Δεν ξέρω άμα αυτό ισχύει πράγματι, αλλά δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν θέλω να πιστέψω πως το μέλλον τόσων παιδιών είναι καταδικασμένο. Δεν θέλω να πιστέψω πως σε 10 χρόνια από τώρα θα σκυλομετανιώνω που άφησα τις νεανικές μου φιλοδοξίες και αφορισμούς να καταστρέψουν το μέλλον μου.

Γνωρίζω ότι είμαι προνομιούχος που έχω την δυνατότητα να πάω στο εξωτερικό για πρώτες σπουδές και δεν θέλω να φανώ αχάριστος που δεν δέχομαι ένα τέτοιο προνόμιο για το οποίο οι γονείς μου έφτυσαν αίμα για να μου εξασφαλίσουν. Πραγματικά τους θαυμάζω και συγκινούμε που ενώ είναι φανερό ότι θέλουν να πάω έξω υποστηρίζουν τελικά αυτό που επιθυμώ εγώ.


Τις σκέψεις αυτές δεν τις έχει ακούσει άνθρωπος γιατί μαζί με αυτές θα ακούσει και εμένα να κλαίω. Νιώθω την ανάγκη να τις δει κάποιος, ακόμα και αν είσαι μόνο εσύ που θα προωθήσεις το κείμενο στην σελίδα ή θα το σβήσεις. Δεν με νοιάζει. Απλά θέλω κάποιος να το δει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
1.φιλιες στα 18 φτιαχνεις απο το μηδεν χαλαρα 2.ναι, δεν υπαρχει κανενα μελλον εδω-ειμαστε καταδικασμενοι3. μη νομιζεις οτι θα εχεις καμια τρομερη επαγγελματικη αποκατασταση απο το Μαθηματικο εδω στην Ελλαδα4. φυγε τρεχοντας αφου μπορεις
Εάν δεν νιώθεις σίγουρος, μπορείς να περιμένεις να βγουν με το καλό τα αποτελέσματα και αν περάσεις στη σχολή που θέλεις στην Ελλάδα, μπορείς να παραμείνεις και να κάνεις αργότερα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Τότε θα έχεις άλλες εμπειρίες και ωριμότητα και θα αποφασίσεις αν θα μείνεις εξωτερικό ή θα έχεις μέλλον στην Ελλάδα. Ο καλός και εκείνος που προσπαθεί παντού βρίσκει την άκρη, και ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Οφείλω όμως να σου πω οτι και στο εξωτερικό θα κάνεις φιλίες και θα περάσεις όμορφες εμπειρίες.
Αν μείνεις όχι θα χτυπάς απλά το κεφάλι σου στο τοίχο.... θα σκυλομετανιώνεις φορ έβερ!! Το ότι εχεις την οικ.δυνατότητα να το κάνεις θεωρώ ότι είναι το «βασικότερο» μιας κ πολλά παιδιά θα θελαν αλλά νο $$.... οι φίλοι αν ειναι ΦΙΛΟΙ θα καταλάβουν κ θα δουν το ΚΑΛΟ σου! οι σχέσεις έρχονται κ παρέρχονται μικροί είστε... αν είναι γραφτό σας να στε μια ζωή μαζί κάποια στιγμή η ζωή θα σας τα φέρει έτσι για να στε! Το ΜΕΛΛΟΝ σου ομως μη το καταδικάζεις σε μια δικη σου φοβία του πως μπορεί να το εκλάβουν.....γιατί πίστεψέ με αν θα σε άνεργος στα 30 σου ουτε οι φίλοι ούτε καμια σχέση θα σε ζει, ποτίζει, ταίζει κλπ....
'στην Ελλάδα το επίπεδο των σπουδών είναι καλύτερο'. Να μείνεις, μη τυχόν καταλάβεις τι συμβαίνει με το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα και πάθεις και κανένα πολιτι(ζ)μικό σοκ.