Telegraph: Η Αθήνα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης με συνθήκες ζωής υπό του μέσου όρου

Telegraph: Η Αθήνα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης με συνθήκες ζωής υπό του μέσου όρου Facebook Twitter
SOOC
9

Telegraph: Η Αθήνα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης με συνθήκες ζωής υπό του μέσου όρου Facebook Twitter

 

Επικαλούμενη τον κατάλογο που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Economic Intelligence Unit, ο οποίος αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης των πόλεων, η Telegraph, σε δημοσίευμα της χαρακτηρίζει σχεδόν απαράδεκτο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, σημειώνοντας πως "η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη, χώρας της Ευρωζώνης με δείκτη βιωσιμότητας κάτω από το όριο των 80 μονάδων για πόλεις που έχουν λίγα -αν υπάρχουν- απτά εμπόδια στον τρόπο ζωής".

 

Πιο συγκεκριμένα, στο δείκτη βιωσιμότητας του Economist Intelligence Unit, ο οποίος και αξιολογεί πέντε μεταβλητές- σταθερότητα, σύστημα υγείας, πολιτισμός και περιβάλλον, παιδεία και δομές-, η Αθήνα πλέον αξιολογείται με 75,3 μονάδες καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη των δύο μονάδων σε σχέση με πέρυσι (77,5 μονάδες).


Μάλιστα όπως παρατηρεί το Economist Intelligence Unit για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τις 80 μονάδες αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δικαιούται ειδικό οικονομικό επίδομα από τον εργοδότη του.

Η επίδοση αυτή κατατάσσει την Αθήνα στην 72η θέση (από την 69η το 2014) ανάμεσα στις 140 υπό αξιολόγηση περιοχές, με την πτώση που έχει σημειώσει τα τελευταία πέντε χρόνια να είναι της τάξης των 6 μονάδων.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις της περιόδου καθώς παρόμοια στοιχεία καταγράφονται σε πόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπως η Δαμασκός, η Τρίπολη, η Τύνιδα, το Κάιρο και το Μπαχρέιν ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ντιτρόιτ που χρεοκόπησε το 2013.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ