Πρόσφυγας ονόμασε την κόρη της Άνκελα Μέρκελ

Πρόσφυγας ονόμασε την κόρη της Άνκελα Μέρκελ Facebook Twitter
1

Μια πρόσφυγας από την Γκάνα που της χορηγήθηκε άσυλο στην Γερμανία ονόμασε τη νεογέννητη κόρη της «Άγγελα Μέρκελ», το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, καθώς της επιτράπηκε να παραμείνει στην χώρα.

Η Οφίλια Άντε, 26 ετών, που γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνα Άκκρα έδωσε στο παιδί της το όνομα Άγγελα Μέρκελ Άντε, γνωστοποίησε το ληξιαρχείο του Ανόβερου.

Η Ναντίνε Χίζε, μία εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα όπου διαμένει η Άντε, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η Άντε ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τη Μέρκελ, καθώς θεωρεί ότι είναι μια «σπουδαία γυναίκα».

Το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας την 2α Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτήν την εβδομάδα την είδηση.

Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της Άντε για χορήγηση ασύλου νωρίτερα φέτος και της έδωσε άδεια παραμονής διάρκειας τριών ετών.

Τον Ιούλιο η Μέρκελ είχε έρθει αντιμέτωπη με ένα Παλαιστίνιο κορίτσι κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο είχε ευγενικά εξηγήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι υπήρχε ο κίνδυνος η οικογένειά της να απελαθεί πίσω στον Λίβανο έπειτα από παραμονή 4 ετών στη Γερμανία. Όταν το παιδί άρχισε να κλαίει η Μέρκελ της χτύπησε ελαφρά την πλάτη για συμπαράσταση ωστόσο της είπε ότι η Γερμανία δε μπορεί να δέχεται οποιονδήποτε θέλει να μείνει εκεί. Μέχρι σήμερα η οικογένεια δεν έχει απελαθεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάρον Όζμπορν: «Είναι συντετριμμένη, όλοι είναι δίπλα της» - Η κατάσταση της μετά τον θάνατο του Όζι

Διεθνή / Σάρον Όζμπορν: «Είναι συντετριμμένη, όλοι είναι δίπλα της» - Η κατάσταση της μετά τον θάνατο του Όζι

Οι πρώτες ημέρες της οικογένειας του θρύλου της heavy metal μετά τον θάνατό του - «Υπάρχει πολλή οδύνη αλλά και παρηγοριά, καθώς πέρασαν χρόνο όλοι μαζί μέχρι το τέλος»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο πρίγκιπας Χάρι μετέβη στη Βρετανία για να δει τον βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δύο κορυφαίες ισραηλινές οργανώσεις, η B’Tselem και οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγορούν το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα και καλούν τη Δύση να αναλάβει άμεση δράση
LIFO NEWSROOM
Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Διεθνή / Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Περισσότεροι από 1.000 ιερωμένοι - influencers από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να συζητήσουν τον εκσυγχρονισμό της θρησκευτικής επικοινωνίας ενόψει της σημαντικής μείωσης της προσέλευσης στους ναούς
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Διεθνή / Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Η πτώση πακέτων από αεροσκάφη με αλεξίπτωτα - ενώ δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες - συνοδεύεται από πληθώρα προβλημάτων και θεωρείται ως «ύστατη λύση ανάγκης» και ιδιαίτερα επικίνδυνη
LIFO NEWSROOM