Αγαπητή Α, μπα, γιατί αγαπάμε τις καταχρήσεις;

Αγαπητή Α, μπα, γιατί αγαπάμε τις καταχρήσεις; Facebook Twitter
14

________________
1.

"Γεια σου Α, μπα!
Κλέβω την ουσία μιας παλιότερης ερώτησης: ""ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ"";;;; Ξέρεις κανέναν που να μην εκτονώνεται σε κάποιου είδους κατάχρηση;
merci beaucoup! "- Φλωράνς

Ξέρω πολλούς: είναι όλοι χωρίς προσωπικότητα.

________________
2.

"Τι γνώμη έχεις για το πουλάκι Τσίου;- Tsitara

Αχ, από τους Thundercats στο πουλάκι Τσίου...

________________
3.

είναι ιδέα μου ή οι περισσότερες γυναίκες όταν θέλουν να διατυπώσουν ένα πρόβλημα συναισθηματικής φύσεως νομίζουν ότι είναι η Carrie Bradshaw ή στην χειρότερη συντάκτριες του Cosmopolitan; Δεν ξέρω κάτι στο ύφος μου φαίνεται τόσο ίδιο κάθε φορά..
επίσης έγραψα οι περισσότερες και θυμήθηκα...πόσο καλό θα έκανε σε όλους μας ένα βιβλίο ανθρωπολογίας. Θα βοηθούσε να καταλάβουμε πόσο λίγο χώρο και διάρκεια καταλαμβάνουν αυτά τα ""όλοι"" και ""πάντα"" που βάζουμε σε δικές μας σκέψεις, πράξεις και συνήθειες. Είπαμε είναι μικρός ο κόσμος αλλά όχι κ έτσι!"- τί σημασία έχει;

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ότι προσπαθούν να τη μιμηθούν, ή ότι δεν της μοιάζουν καθόλου.

Η ανυπαρξία της κανονικότητας καλύπτεται από την Παλαιά Διαθήκη.

________________
4.

"Αγαπητή α μπα,
Πιστεύεις ότι υπάρχει μια ηλικία μέχρι την οποία πρέπει να σκοτωθούμε να βρούμε το έτερον ήμισυ και να κάνουμε παιδιά; Είμαι 32 και μέχρι τώρα είχα ενδιαφέρουσες σχέσεις, άλλες καλύτερες άλλες χειρότερες, αλλά δεν έχω νιώσει καμιά φορά ότι ""εδώ είμαστε"".
Είμαι ιδιότροπη ή απλά δεν έτυχε;
Και τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Κρατάμε μια σχέση για την οποία αμφιβάλλουμε ή πορευόμαστε και ελπίζουμε να έχει ο Δίας και για μας και να μη γεράσουμε με 25 γάτες; - Αστρόψαρο

Επειδή η πρώτη ερώτηση είναι πολύ απόλυτη, απαντάω απόλυτα: όχι.

Για τα υπόλοιπα, επανερχόμαστε στο κλασικό «πρόβλημα της γραμματέως». Έχουν γίνει μαθηματικές και κοινωνιολογικές μελέτες γι' αυτό το θέμα, είναι ένα πρόβλημα που έχει πολύ απτή εφαρμογή στην πραγματική ζωή. Η απάντηση είναι τα 2/3: κανείς δεν επιλέγει τον πρώτο που συναντάει ενώ μπορεί να είναι ο καταλληλότερος, η πλειοψηφία επιλέγει τον υποψήφιο που εμφανίζεται στα 2/3 του χρόνου επιλογής. Αν ήθελες πιο συγκεκριμένη απάντηση, σόρι: δεν είμαι υπεράνω μαθηματικών.

Επειδή η ζωή σου δεν είναι μαθηματική εξίσωση, η απάντηση είναι ότι πρέπει να πάρεις υπολογισμένα ρίσκα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω.

________________
5.

Θα σου πω το εξής.. Πέρασα κάποια από τα σχολικά μου χρόνια φριχτά. 'Οταν πήγα λύκειο ήμουν αυτό που λέμε.. 'δημοφιλές κορίτσι' αλλά πάντα κρατούσα χαμηλούς τόνους, ούτε ψωνάρα ήμουν, ούτε δημιουργούσα καταστάσεις και πάντα κοίταζα τη δουλειά μου. 'Ολα καλά λοιπόν μέχρι την αποφράδα μέρα που μας ρώτησαν στη τάξη τι θέλουμε να γίνουμε στο μέλλον και εγώ περιχαρής ανακοίνωσα πως θέλω να σπουδάσω σε Δραματική Σχολή και να γίνω ηθοποιός! αυτό ήταν.. για τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια σχολείου έφαγα τόσο κράξιμο και καζούρα, ακόμη και υβριστική επίθεση, άσε που μου βγήκε και τ΄όνομα.. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πέσω ψυχολογικά και να αποκλειστώ κοινωνικά,, Ακόμα και σήμερα που σπουδάζω σε μια πολύ καλή δραματική σχολή και αποδεικνύω πως για ΄μενα είναι το όνειρο μου και το παίρνω σοβαρά συναντώ ακόμη τέτοιους ανθρώπους.. Το επάγγελμα φταίει? να αρχίσω να λέω ο,τι σπουδάζω νομική μπας και.. ? - ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ

Haters gonna hate.

________________
6.

Γεννιέσαι ή γίνεσαι ομοφυλόφιλος; - gay

Αναρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε να έχει αυτό σημασία. Γεννιέσαι ή γίνεσαι στρέιτ;

________________
7.

Ποιά είναι αυτή η ξανθιά που βάζεις συχνά ανάμεσα στις ερωταπαντήσεις;; Κατάλαβες ποιά.. Αυτή με την ξινισμένη φάτσα που φαίνεται λίγο κυνική αλλά κ αστεία ταυτοχρόνως. Ευχαριστώ! - δεν έχει σημασία

 

Το «ξανθιά» ερευνάται, αλλά ο συνδυασμός του κυνισμού με το χιούμορ, όχι. Η «ξανθιά» λέγεται Τσέλσι Χάντλερ, έχει καθημερινή εκπομπή στο E! Entertainment με τίτλο Chelsea Lately.

________________
8.

Αγαπητή Α,μπα έχεις προλάβει ποτέ να κάνεις ευχή καθώς πέφτει ένα αστέρι; Και από πού έχει προκύψει όλο αυτό;...δεν το ψάχνω στο google, γιατί έχουν πλάκα οι απαντήσεις σου/Να έχεις μια όμορφη μέρα :) - G.

Όχι σε όλα.

________________
9.

"αγαπητή α,μπα
θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη αναφέροντας αρκετές λεπτομέριες...

δεν έχω ανοίξει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή μου, νομίζω ούτε καν παραμύθι.

στα 26, μετά από 6-7 χρόνια εντατικής παρακολούθησης ντοκιμαντέρ και ταινιών (μικρού μήκους ή βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα), αποφάσησα πως έφτασε ο καιρός για διάβασμα.

θα μπορούσες να μου προτείνεις ""λίγες σελίδες"" για αρχή;

με ενδιαφέρουν τα θέματα: ιστορικά/συμπαντικά γεγονότα, εξέλιξη, βιογραφίες, μυθολογία (όχι κατά ανάγκη ελληνική) / θρησκείες...- γαῖα

Σωστά αποφάσισες, αλλά η λογοτεχνία δεν εφαρμόζεται με διαταγή γιατρού. Μόνη σου πρέπει να εντοπίσεις τα κενά, μόνη σου πρέπει να τα καλύψεις. Η διαδικασία είναι τόσο σημαντική όσο το διάβασμα.

Μπες σε ένα βιβλιοπωλείο. Δες τα εξώφυλλα. Διάβασε τα εσώφυλλα. Διάβασε τις πρώτες σελίδες. Αν σου τραβήξουν το ενδιαφέρον, συνέχισε λίγο ακόμα, μίλα με τον βιβλιοπώλη. Ο λόγος που δε μπορώ να σου  προτείνω είναι ότι δεν σε ξέρω.

________________
10.

πες την αλήθεια... πλασάρεις τόσο καλά τον εαυτό σου στο blog μόνο και μόνο να βρεις άντρα, να τον δέσεις, να του κάνεις 5 παιδιά και να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου σε ένα σπίτι στο λιβάδι ρομαντικά και μοναχικά μακριά από γυναίκες που μπορεί να σου τον φάνε...εεε;;; - μολις ξυπνησα!! :)

Άντρας είμαι. Τώρα πιες έναν καφέ.

________________
11

"Kαλησπέρα Αγαπητή ""Α,μπα""
Τη σειρά ""The Big Bang Theory"" την παρακολουθείς; Κι αν ναι, σου αρέσει το χιούμορ της;
Σ'ευχαριστώ πολύ. Είσαι ωραία." - 1/12 :)

Βεβαίως, και πιστεύω ότι κάθε σεζόν είναι και καλύτερη. Έχω αδυναμία στους υποψήφιους διδάκτορες και η σειρά μου καλύπτει αυτή την αδυναμία.

________________
12.

"Γεια σου A,μπα,

Χάρηκα ιδιαιτέρως που οι αναγνώστες σου ψηφισαν να μην δημοσιεύονται οι ερωτήσεις που είναι σε greeklish. Παρόλα αυτά, να ενημερώσω οποιον ενδιαφέρεται να αναρτήσει ερώτηση και δεν έχει ελληνικά στο πληκτρολόγιο επειδή πχ.ζει στο εξωτερικό και συνήθως σε διαβάζει στο lunch break της δουλειάς, πως αν γράψετε ""Greeklish το Greek"" σε μια μηχανή αναζήτησης (όπως το Google) θα βρείτε μερικά πολύ καλά site που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά!

Αυτά! Καλές ερωτήσεις!
Και πάλι μπράβο για τη στήλη!"- The girl from the East Coast

Α γεια σου.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
#4 Στο 1/3 του χρόνου...Εκτός και αν μεταφράζω λάθος το " One reason why the secretary problem has received so much attention is that the optimal policy for the problem (the stopping rule) is simple, and selects the single best candidate about 37% of the time, no matter for searching through 100 or 100,000,000 applicants."Πάντως στα Προβλήματα Βέλτιστου Τερματισμού σταματάμε στην πρώτη κατάσταση η οποία είναι μεγαλύτερη του ορίου/threshold, το οποίο υπολογίζεται με αναδρομικό αλγόριθμο.Με λίγα λόγια τον πρώτο που βρεις που να 'ναι κοντα στα στανταρ που έχεις θέσει τον παίρνεις, γιατί οσο παιρνάν τα χρόνια χαμηλώνεις τα στάνταρ σου και η πιθανότητα να βρεις κάποιο καλύτερο μικραίνει.
κάνεις ένα μικρό λάθος και τώρα και στην απάντηση "τύπου" Τζορτζ Μπεστ, το λάθος είναι πως τώρα ρώτησαν την Α, Μπα και τότε τον Τζορτζ Μπεστ, καμιά φορά δε ρώτησαν εσένα! Δε λέω γι' αυτό υπάρχουν τα σχόλια, όταν κάποιος έχει να προτείνει κάτι παραπάνω να βοηθήσει, αλλά με το να σχολιάζεις συνέχεια, μόνο για να σχολιάζεις, είναι σαν κάτι τύπους που πήγαιναν στα γήπεδα για να τους δείξει η κάμερα όταν έπαιρναν συνέντευξη από κάποιον ποδοσφαιριστή. Blogs υπάρχουν πολλά, κάνε και συ ένα δε θα μας χαλάσει (ιδιαίτερα).. Άντε βρε και καλές γιορτές!
Εμένα πάντως μου άρεσε πολυ η απάντηση του Τζορτζ την οποία δεν θα είχα μάθει αν δεν την ανέφερε η αγαπητή Σανάνθη. κατα τα άλλα...τα σχόλια υπάρχουν για να γράφει ό,τι κι όποτε θέλει ο καθένας. Merry Christmas and a Happy New Year!
Αχ βρε iKoz, με στεναχώρησες λιγάκι με αυτό που έγραψες και μου έκατσε ο κουραμπιές στον λαιμό.Τί κατάλαβες;Μας τα έχουν κόψει όλα, θα μας κόψεις και την πασαβιόλα;Τί θέματα μου βάζεις χριστουγεννιάτικα...άντε, καλές γιορτές σε όλους σας, peace and love to all of you :)
Σανάνθη, haters gonna hate! Μην δίνεις σημασία! Στο κάτω κάτω κάθε σωστός σχολιαστής έχει τον stalker του, που τον παραμονεύει σε κάθε σχόλιο να του "την πει"!Κάποιοι άνθρωποι ίσως να νιώθουν φοβερά δυστυχισμένοι, οπότε για να δώσουν ένα νόημα στη ζωή τους, το παίζουν "νταήδες" σε αγνώστους στο διαδίκτυο. Τι να κάνουμε; Υποθέτω πως τους έλειψε η στοργή και το προδέρμ όταν ήταν μικροί και τώρα φέρονται όπως η Ελενίτσα στο προνήπιο που αν και γουστάρει μέχρι σκασμού τον Γιαννάκη, τον βαράει αλύπητα επειδή δεν έχει άλλο τρόπο να του το εκφράσει! :P
μολις ηπια παλι τον καφε μου μαζι σου!!το #11 τελεια απαντηση!! :Dστο #4 ομως εχω απορια...πως οριζεται ο χρονος επιλογης? δωσε ενα παραδειγμα για να καταλαβω.
υποθετω οτι ειναι ο χρονος που μπορει κανεις να βρισκεται σε αναζητηση συντροφου στην ζωη του..αν πχ το διαστημα αυτο ηταν απ τα 15 ως τα 45, υποτιθεται οτι ο σωστος βρισκεται στα 35..
#1: Τί νοείται κατάχρηση;Τί νοείται εκτόνωση; Τί νοείται προσωπικότητα; Επί αορίστων εννοιών δεν δίνονται απαντήσεις, παρά μόνο τύπου Τζορτζ Μπεστ: "το 95% των χρημάτων μου τα επένδυσα στα ποτά και στις γυναίκες.Τα υπόλοιπα τα σπατάλησα."