LIVE!

«Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο;»

«Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο;» Facebook Twitter
6

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τη Φλώρινα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Αναφερόμενος στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι ο κ. Ιερώνυμος είπε «είμαστε έντιμοι, αυτά που πήραμε θα τα δώσουμε αλλά δεν θα μας πνίξετε» και τόνισε: "Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε"

"Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει", υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος που αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα, τα οποία θέλουν την βουλευτή της Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, να τάσσεται υπέρ της διακοπής του εκκλησιασμού των μαθητών.

Για το θέμα αυτό, για το οποίο πάντως υπάρχει απλώς ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και τίποτα άλλο, ο κ. Ιερώνυμος είπε:

"Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι' αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;".

Ελλάδα
6

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM